Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ Η ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ; Να γιατί δεν υπάρχουν αστυνομικοί για την ασφάλεια των πολιτώνΠρόσφατα επισκέφθηκε την πόλη των Χανίων ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ Κων/νος.  Ο ανωτέρω παρέμεινε στα Χανιά από τις απογευματινές ώρες της 2-5-2011 έως την 06:50 της 3-5-2011 όπου αναχώρησε αεροπορικώς. Κατά την παραμονή του πραγματοποίησε επαφές με τα Δ.Σ των Αγροτικών Ενώσεων του Νομού Χανίων (βλ. ΓΩΝΙΩΤΑΚΗ-ΧΑΛΑΚΑΤΕΒΑΚΗ-εδώ γελάμε μεγαλοφώνως). Κατά την εδώ παραμονή του και σύμφωνα με την σχετική διαταγή της αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων απασχολήθηκαν για την φρούρηση του και την προστασία του οι παρακάτω αστυνομικές δυνάμεις:
  • Ένας επικεφαλής Αστυνομικός Διευθυντής. 
  • Τέσσερις Αστυνομικοί (2 συνοδοί σκύλων και 2 πυροτεχνουργοί).
  • Τρείς αστυνομικοί (ο ένας αξιωματικός) για το συνοδευτικό αυτοκίνητο του Υπουργού.
  • Ένας αστυνομικός για την φρούρηση του ξενοδοχείου που διέμενε.
  • Τρείς αστυνομικοί από το Α.Τ Χανίων για μέτρα τάξης στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Χανίων.
  • Δυο αστυνομικοί από το Τμήμα Τροχαίας Χανίων για μέτρα τροχαίας στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Χανίων.
  • Δώδεκα αστυνομικοί (συμπεριλαμβανομένου επικεφαλής Αξιωματικού και οδηγού λεωφορείου) για την συγκρότηση της Διμοιρίας Υποστήριξης (για πρόληψη και αποτροπή ρίψης γιαουρτιών).

Σύνολο 26 αστυνομικοί για την προστασία του κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ για την ολιγόωρη παραμονή του στην πόλη των Χανίων, τη στιγμή που η εγκληματικότητα έχει φθάσει στο ζενίθ. Φανταστείτε πόσοι «επίσημοι» (πολιτικοί, μεγαλοδημοσιογράφοι, μεγαλοστελέχη, μεγαλοεπιχειρηματίες, αξιωμα-τούχοι κλπ) κυκλοφορούν καθημερινά σε όλη την χώρα. Αλλά τι περιμένεις από ένα κράτος που για να έρθει ο Πασόκος κ. Δαμιανάκης στον επιτάφιο της Κισσάμου έπρεπε να συνοδεύεται από άνδρες της Ασφάλειας Χανίων. Οι αστυνομικοί αντιδρούν καταγγέλλοντας τις πρακτικές αυτές και όπως χαρακτηριστικά λένε: «εκπαιδευτήκαμε και υπηρετούμε την αστυνομία στον αγώνα κατά του εγκλήματος και της προστασίας της δημόσια ασφάλειας. Όχι για να κάνουμε τους προσωπικούς φρουρούς και τις ορντινάτσες των επωνύμων».
Τώρα πλέον πιστεύουμε ότι δεν σας μένει καμία αμφιβολία γιατί δεν υπάρχει αστυνόμευση και που απασχολούνται ο αστυνομικοί.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…