Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η αληθινή ιστορία του ΕΑΜ και ο Μίκης στα Χανιά


  • ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΝΙΑ: Ανατροπή μέσα από ένα νέο ΕΑΜ
  • Μίκη, στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα σήμερα καλύτερα είναι εσύ να κάτσεις σπίτι σου…

Ανήσυχος για τις πολιτικές εξελίξεις και πεπεισμένος ότι ένα νέο ΕΑΜ, με ευρύτατη λαϊκή συμμετοχή μπορεί να φέρει την ανατροπή στα ελληνικά δρώμενα, εμφανίσθηκε από τον Αποκόρωνα Χανίων, ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο συνθέτης ίδρυσε στο Νίππος τις οργανώσεις Αποκορώνου και Ρεθύμνου της… Σπίθας και προχώρησε σε πολιτική ομιλία.
ΟΙ ΝΕΟΚΟΠΟΙ… «ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ»
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι «διοργανωτές» της εκδήλωσης οι οποίοι ως «βρακοφόροι» υποδέχτηκαν με άνθη τον Μίκη, είχαν προσφάτως πλησιάσει την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ τάσσοντας… χιλιάδες ψήφους στα Χανιά! Επίσης ομιλούσαν «αντισιωνιστικότερα» και από τον μεγαλύτερο αντισιωνιστή, κατηγορούσαν τους κομμουνιστές του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ως υπαίτιους για τα αντίποινα των Γερμανών στον πόλεμο και ο λόγος τους ήταν περισσότερο… «χρυσαυγίτικος» και από τον δικό μας! ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟ… ΝΕΟ ΕΑΜ.
Οι ίδιοι προσφάτως έκαναν ανοιχτό κάλεσμα σε εκδήλωση και πορεία για την Κύπρο στα Χανιά. Όταν έμαθαν ότι θα παραστεί και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ επικοινώνησαν μαζί μας για να μας ζητήσουν (ευγενικά) να μην πάμε! Ωστόσο Χρυσαυγίτες έδωσαν το παρόν και όταν φώναξαν το σύνθημα: ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ οι εν λόγω κύριοι δυσανασχέτησαν και λίγο έλειψε να γίνει παρεξήγηση διότι λέει το σύνθημα είναι… φασιστικό! Καλύτερα θα ήταν λοιπόν να κάνουν μια πορεία για τον Παναθηναϊκό. Πορεία για την Κύπρο χωρίς το ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ δεν μπορεί να υπάρξει!
Η αληθινή ιστορία του ΕΑΜ
(Από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ)
Τον  Σεπτέμβριο του 1941, ιδρύθηκε το Ε.Α.Μ. (Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο), από το ΚΚΕ κι άλλα τρία κομματίδια-σφραγίδες, το «Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος», το «Αγροτικό Κόμμα Ελλάδος» και την Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας». Τι οδήγησε το ΚΚΕ να βρει… συνεταίρους στην ίδρυση του ΕΑΜ; Επρόκειτο για ένα ακόμα τέχνασμα των κομμουνιστών. Το ΚΚΕ είχε τότε μηδενική λαϊκή απήχηση κι έτσι η ίδρυση μιας ανοικτά κομμουνιστικής οργανώσεως θα ήταν εξ’ αρχής καταδικασμένη σε αποτυχία. Τα άλλα, λοιπόν, «κόμματα», κόμματα ανύπαρκτα χωρίς οπαδούς, που συμμετείχαν στην ίδρυση του ΕΑΜ, χρησιμοποιήθηκαν ως προκάλυμμα για το λαομίσητο ΚΚΕ.
Γιατί ιδρύθηκε το ΕΑΜ;
Δύο ήταν οι λόγοι. Ο πρώτος και κύριος ήταν η υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης. Πράγματι, μετά την επίθεση της Γερμανίας στην Σοβιετική Ένωση, ο Στάλιν έδωσε γραμμή στα κατά τόπους παραρτήματά του στις κατεχόμενες χώρες, να βγουν αμέσως στο κλαρί, έτσι ώστε να απασχολούν όσο μπορούν περισσότερα γερμανικά στρατεύματα, τα οποία σε άλλη περίπτωση θα μεταφέρονταν στο ανατολικό μέτωπο. Αυτός ήταν ο λόγος και όχι η υπεράσπιση της Εθνικής Κυριαρχίας. Φυσικά με την ελλιπή πληροφόρηση της εποχής πολλοί Έλληνες κυρίως στην επαρχεία εντάχθηκαν στο ΕΑΜ νομίζοντας ότι πράττουν πατριωτικά αφού δεν ήξεραν τι πραγματικά εξυπηρετούσε η… αντίσταση του ΕΑΜ.
Η ίδρυση του ΕΑΜ αποφασίστηκε την 1η Ιουλίου 1941, δηλαδή λίγες ημέρες μετά την έναρξη της επιχείρησης «Μπαρμπαρόσα», στην 6η Ολομέλεια της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Ιδού η απόφαση της 6ης Ολομελείας, για την ίδρυση του ΕΑΜ:
«Η υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης, η υποστήριξη της νίκης της με όλα τα μέσα, είναι ύψιστο καθήκον κάθε κομμουνιστή, κάθε εργαζόμενου, κάθε ανθρώπου που θέλει τη λευτεριά της χώρας του από το φασιστικό ζυγό. Οι κομμουνιστές ποτέ δεν ξεχνάνε, πως σε τελευταία ανάλυση η Σοβιετική Ένωση είναι ο κοινός εχθρός όλων των ιμπεριαλιστών. Όμως, οι κομμουνιστές οφείλουν να δουν, ότι στο σημερινό στάδιο της αντισοβιετικής επίθεσης, ο φασισμός είναι ο κύριος εχθρός όχι μόνο του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους, αλλά και κάθε δημοκρατικής κατάκτησης του λαού. Γι’ αυτό πρέπει να υποστηρίζουν κάθε προσπάθεια που θα τείνει στη συντριβή του φασισμού και στην υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης» (μια παρατήρηση με προφανή σημασία: με την φράση «υπεράσπιση της Σοβιετικής Ένωσης» αρχίζει το κείμενο και μ’ αυτήν τελειώνει).
Ωστόσο, η όλη δραστηριότητα του ΕΛΑΣ, του ενόπλου βραχίονα του ΕΑΜ/ΚΚΕ, ποτέ δεν απασχόλησε στα σοβαρά τα στρατεύματα κατοχής. Καμία σπουδαία μάχη δεν δόθηκε με πρωτοβουλία του ΕΛΑΣ. Κι όσες μάχες έγιναν, οφείλονται στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του γερμανικού στρατού. Η μόνη «αντιστασιακή» δράση των κατσαπλιάδων του ΕΛΑΣ περιοριζόταν σε διάφορες ενέδρες σε μεμονωμένους Γερμανούς στρατιώτες, με σκοπό να προκαλέσουν αντίποινα και υπό των φόβο των αντιποίνων να αναγκασθούν οι κάτοικοι της περιοχής που γίνονταν οι ενέδρες να καταφύγουν στους «αντάρτες» για να σώσουν τη ζωή τους . Βέβαια, στην επετειακή ανακοίνωσή τους, οι σταλινοτσολιάδες του Περισσού, θριαμβολογούν ακατάσχετα, υποστηρίζοντας ακόμη και ότι «Ο ΕΛΑΣ καθήλωσε από 8 έως 12 μεραρχίες του εχθρού προξενώντας τεράστιες απώλειες στα στρατεύματα κατοχής, που είχαν σε ανθρώπινο δυναμικό πάνω από 30.000 νεκρούς και 6.500 αιχμαλώτους». Δεν θα μακρηγορήσουμε, αλλά οφείλουμε μια απάντηση στα τεράστια αυτά ψεύδη των σταλινοτσολιάδων. Πράγματι, στην Ελλάδα είχαν καθηλωθεί κάποιες γερμανικές μεραρχίες (μόνο που ήταν 6 κι όχι 8 έως 12). Όχι όμως υπό τον φόβο των κλεφτοκοτάδων του ΕΛΑΣ, αλλά υπό την απειλή συμμαχικής απόβασης (στην Πελοπόννησο), όπως εισηγείτο ο Τσόρτσιλ και στην οποία αντιδρούσε σθεναρά ο Στάλιν. Όσον αφορά τους 30,000 νεκρούς και τους 6.500 αιχμαλώτους, εδώ γελάνε! Σύμφωνα, λοιπόν, με επίσημο έγγραφο της «Υπηρεσίας της Ο. Δ. της Γερμανίας για την ενημέρωση συγγενών πεσόντων της Βέρμαχτ», με ημερομηνία 26/02/1985, οι Γερμανοί στρατιώτες που σκοτώθηκαν σε μάχες με τους αντάρτες (που δεν ήταν όλοι του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) ήταν –κρατηθείτε!- 376!!! Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, οι Γερμανοί στρατιώτες που πέθαναν σε νοσοκομεία της Ελλάδος, προσβληθέντες από μαλάρια, τύφο και άλλες ασθένειες, ήσαν 721. Δηλαδή, περισσοτέρους Γερμανούς σκότωσε ο τύφος και η μαλάρια, παρά η «εθνική μας αντίσταση»! Όσον δε αφορά τους αιχμαλώτους, οι σταλινοτσολιάδες του Περισσού υπολογίζουν προφανώς τους χιλιάδες άνδρες της ιταλικής μεραρχίας «Πινερόλο», που παραδόθηκαν οικειοθελώς στον ΕΛΑΣ του Σαράφη μαζί με τον οπλισμό τους, αμέσως μετά την παράδοση της Ιταλίας στους «Συμμάχους».
Ο δεύτερος σκοπός του ΕΑΜ
Ο δεύτερος σκοπός του ΕΑΜ, ήταν η κατάληψη της εξουσίας μετά τον πόλεμο και η μετατροπή της Ελλάδος σε σοβιετικό δορυφόρο, γι’ αυτό εξοντώθηκαν οι άλλες εθνικές αντιστασιακές ομάδες, κατά τον «πρώτο γύρο». Για να μην υπάρξει οργανωμένη αντίσταση στην εφόρμηση του ΚΚΕ προς την κατάληψη της εξουσίας! Αναφέρει σχετικώς ο Ανδρέας Παπανδρέου στο βιβλίο του «Η δημοκρατία στο απόσπασμα»: «Η στρατηγική του ΚΚΕ είχε περάσει από δύο στάδια. Πρώτο, μέχρι τη μάχη της Τύνιδας το ΚΚΕ ήταν απόλυτα επαναστατικό. Δεύτερο, μετά τη μάχη της Τύνιδας, η πολιτική του ΚΚΕ μεταβλήθηκε σε πολιτική Δούρειου Ίππου. Αυτό σημαίνει πως το ΚΚΕ δεν σκόπευε πια να εγκαταστήσει το ΕΑΜ ως μεταπολεμική κυβέρνηση, αλλά απέβλεπε σε κυβέρνηση συνασπισμού, σε συνεργασία με το Βρετανικό Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής, ως μέσο για την τελική αρπαγή της εξουσίας και την υποταγή της Ελλάδος στη Ρωσία», Τέλος, εις ότι αφορά την «αντίσταση» του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ κατά των Βουλγάρων κατακτητών της Μακεδονίας μας, παραθέτουμε το παρακάτω σύμφωνο συναδελφώσεως με τους Βουλγάρους σφαγείς, που είναι ένα από τα πολλά παρόμοια που υπογράφησαν μεταξύ Βουλγάρων και ΚΚΕ:

«Σήμερον την 20ην Σεπτεμβρίου του 1944 εν Μελισσοχωρίω Μακεδονίας οι υπογεγραμμένοι αντιπρόσωποι του ΚΚΕ, του Βουλγαρικού Στρατού, του Ε.Λ.Α.Σ. και της Π.Ε.Ε.Α. συνεφωνήσαμε και αποφασίσαμε τα κάτωθι, προς ενίσχυσιν του κοινού απελευθερωτικού μας αγώνος καθώς και δια την μελλοντικήν μας συνεργασίαν.

ΑΡΘΡΟΝ 1ον. Άμεσος υποστήριξις του Ε.Λ.Α.Σ. με πολεμικόν υλικόν δια του Βουλγαρικού Στρατού.
ΑΡΘΡΟΝ 2ον. Ό Βουλγαρικός Στρατός δεν θα επιτεθή κατά του Ε.Λ.Α.Σ. και θα υποστήριξη τας επιχειρήσεις του και εναντίον Κυβερνητικών Στρατευμάτων και εναντίον Εθνικιστικών Σωμάτων.
ΑΡΘΡΟΝ 3ον. Κατά την Αγγλοαμερικανικήν απόβασιν εν Ελλάδι ο Ε.Λ.Α.Σ. υποχρεούται να συμπεριλάβη εις τας τάξεις του Βουλγαρικά Στρατεύματα και να τα υποστηρίξη.
ΑΡΘΡΟΝ 4ον. Κατά την απόβασιν θα ενωθούν τα Βουλγαρικά Στρατεύματα και ο Ε.Λ.Α.Σ.
ΑΡΘΡΟΝ 5ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. υποχρεούται εν περιπτώσει υποχωρήσεως να υποστήριξη τα Βουλγαρικά Στρατεύματα μέχρι συνόρων.
ΑΡΘΡΟΝ 6ον. Όλο το Βουλγαρικό πολεμικό υλικό το ευρισκόμενον εις Μακεδονίαν και Θράκην θα παραχωρηθή εις τον Ε.Λ.Α.Σ.
ΑΡΘΡΟΝ 7ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνει τον έφοδιασμόν του Βουλγαρικού Στρατού.
ΑΡΘΡΟΝ 8ον. Ό Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνει την προστασίαν της Βουλγαρικής μειονότητας και της περιουσίας αυτής και θα διευκολύνη έφ’ όσον αύτη θα ζήτηση την αναχώρησίν της εις την Βουλγαρίαν, συναποκομίζουσα και την περιουσίαν της.
ΑΡΘΡΟΝ 9ον. Από κοινού άγων εναντίον εκείνων πού εναντιούνται εις τον Ε.Λ.Α.Σ. και το ΚΚΕ.
ΑΡΘΡΟΝ 10ον. Το ΕΑΜ, το ΚΚΕ και ο Ε.Λ.Α.Σ. αναλαμβάνουν να σχηματίσουν μίαν Διεθνή Μακεδονίαν μετά το τέλος του πολέμου.
ΑΡΘΡΟΝ 11ον. Κατάργησις συνόρων μεταξύ Βουλγαρίας – Ελλάδος και Σερβίας.
ΑΡΘΡΟΝ 12ον. Ουδείς Βούλγαρος θα συλληφθή εν Μακεδονία και Θράκη από τον Ε.Λ.Α.Σ.
Εν Μελισσοχωρίω την 20η-9-1944
Δια το Κ.Κ. Βουλγαρίας: Φιλίπποβιτς, Γραμ. Βουλγαρικής Λέσχης
Δια τον Βουλγαρικόν Στρατόν: Γιούνωφ, Υπολοχαγός
Δια τον Ε.Λ.Α.Σ.: Αυγερινός
Δια την Π.Ε.Ε.Α.: Στασινόπουλος»

Μίκη, στις δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα σήμερα καλύτερα είναι εσύ να κάτσεις σπίτι σου… 

Σχόλια

  1. Για τον Μικη :

    Μη παρακαλω σας μη , μη παρακαλω σας μη "βοηθααατε" τη χωωρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…