Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Απόβαση» Τούρκων επενδυτών στο λιμάνι του Ρεθύμνου


Ο ύποπτος ρόλος της τούρκικης εταιρείας και η αναισθησία του Ελληνικού κράτους

Δεύτερο λιμάνι στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Κρήτη επιθυμούν να αποκτήσουν Τούρκοι επενδυτές μετά την μίσθωση για 40 χρόνια του τουριστικού λιμανιού της Μυτιλήνης. Πιο αναλυτικά το ενδιαφέρον του και για την κατασκευή ενός νέου υπέρ σύγχρονου λιμανιού, στην δυτική πλευρά της Πόλης του Ρεθύμνου, ικανό να εξυπηρετεί τα νέου τύπου μεγάλα κρουαζιερόπλοια εξέφρασε ο Τούρκος αντιπρόεδρος του τμήματος Τροφίμων Τουρισμού και Λιανεμπορίου του Ομίλου Koç Holding, İbrahim Tamer Haşimoğlu. Για την ιστορία ο όμιλος Koc αυτή την περίοδο ναυπηγεί στα ιδιόκτητα ναυπηγεία του RMK Marine τέσσερις κορβέτες κλάσης Sirio για την τουρκική Ακτοφυλακή τις οποίες η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει στο Αιγαίο για την προώθηση των θέσεων της στην διεκδίκηση των αποστολών Έρευνας και Διάσωσης. Επιπλέον η εταιρεία OTOKAR μέλος του ομίλου Koc αναπτύσσει την περίοδο αυτή το νέο τουρκικό άρμα μάχης Altay το οποίο φιλοδοξεί να γίνει ο κύριος αντίπαλος των ελληνικών Leopard 2HELL. Όπως φαίνεται η Κρήτη μαζί με τα νησιά του Αν. Αιγαίου και την Θράκη αποτελούν τις περιοχές με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις τουρκικές εταιρείες που επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα αφού από όσο γνωρίζουμε καμία τουρκική εταιρεία δεν εξέφρασε το ενδιαφέρον της να επενδύσει στην… Καρδίτσα. Tο επιλεκτικό ενδιαφέρον των Τούρκων επιχειρηματιών για τις ακριτικές  περιοχές αυτές και την Κρήτη έχει παρελθόν αφού σύμφωνα με πληροφορίες Τούρκοι επιχειρηματίες είναι συμμέτοχοι σε πολλά αιολικά πάρκα της Κρήτης μέσον εταιριών holding. Και για να μην πιστεύουν μερικοί ότι δεν υπάρχει στρατηγικός προσανατολισμός υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Τούρκοι επιχειρηματίες ενδιαφέρονται και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά Κρήτης.
Ας μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα Τούρκοι επιχειρηματίες είχαν ενδιαφερθεί για την ανάληψη της διαχείρισης των λιμανιών στην Ελλάδα στο πλαίσιο των εκμισθώσεων αυτών των υποδομών. Με απλά λόγια οι Τούρκοι θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι σε αδύναμη θέση και ότι μπορούν με τα χρήματα τους να εξαγοράσουν την συγκατάθεση της ελληνική πολιτικής ελίτ για την πραγματοποίηση επενδύσεων με γεωστρατηγικό κυρίως προσανατολισμό που ακολουθεί το σκεπτικό της ήρεμης δύναμη του Τούρκου ΥΠΕΞ για τον έλεγχο των υποδομών των χωρών στις οποίες η Τουρκία έχει γεωστρατηγικά συμφέροντα. Μέχρι στιγμής οι τουρκικές επενδύσεις εντοπίζονται στην Μυτιλήνη με το τουριστικό λιμάνι, τις τράπεζες ZIRAAT στην Αθήνα στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη και στην Ρόδο και ορισμένες εταιρείες ρούχων και επίπλων. Με το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας να είναι σαν την κινούμενη άμμο διερωτάται κανείς οι κυβερνώντες της χώρας που θα εκλεχτούν στις επόμενες εκλογές πως θα αντιδράσουν στην εξελισσόμενη τουρκική οικονομική εισβολή.


Σχόλια

 1. Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

  Αυτό που δεν κατάφεραν οι (θέλαμε δε θέλαμε - ας ήταν καλά ο Γεώργιος β΄)...σύμμαχοί μας Άγγλοι στον β΄παγκόσμιο πόλεμο, που ζήτησαν να επιτρέψουμε να καταλάβουν ...προσωρινά οι Τούρκοι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου για ...να μην πέσουν στα χέρια των Γερμανών, επιχειρούν να το καταφέρουν τώρα οι τοκογλύφοι με τους εν Ελλάδι υποτακτικούς τους (τους νέους ...Γεώργιους β΄, που ("συμπτωματικά" βεβαίως) είναι της ίδιας φυλετικής καταγωγής (που την έκρυβαν επισταμένα πίσω από "Άγγλους" τύπου Τσώρτσιλ) με τους εμπνευστές του τότε σχεδίου.
  Η πρόθεσή τους βέβαια να είναι "προσωρινή" η κατάληψη, φάνηκε αμέσως μεταπολεμικά στο ζήτημα των Δωδεκανήσων που παραλίγο να έχουν την ίδια τύχη με τη Βόρειο Ήπειρο, αλλά και στην παρότρυνση, από μέρους των Άγγλων, προς την Τουρκία να διεκδικήσει ...μέρισμα στην Κύπρο, ως αντίδραση στον αγώνα της ηρωικής ΕΟΚΑ για την ένωση με την μητέρα Ελλάδα.
  Υ.Γ. μια μικρή "λεπτομέρεια": με επείγουσα προσωπική διαταγή, ο Αδόλφος Χίτλερ (ο ..."εχθρός" μας) διέταξε τα βουλγαρικά στρατεύματα να αποχωρήσουν από την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μόλις άρχισε η αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από τη χώρα μας και έδωσε διαταγή στα γερμανικά στρατεύματα, εφόσον δεν συμμορφωθούν οι Βούλγαροι να τους διώξουν με τη βία. Αυτά για την αληθινή Ιστορία που μας κρύβουν οι νικητές του πολέμου.

  ΟΔΥΣΣΕΑΣ
  Ηράκλειο

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…