Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι συμβαίνει στους Έλληνες την ίδια ώρα που ο Δένδιας "κυνηγάει" Χρυσαυγίτες;
Γράφει ο Σταύρος Καρεφυλλάκης
Την ίδια ώρα που το πανελλήνιο "σείεται" από τις... "φασιστικές" επιθέσεις της Χρυσής Αυγής σε έναν πάγκο, δυο καρέκλες και μια τέντα (!), την ίδια ώρα που κυβέρνηση και αντιπολίτευση στηρίζουν ευθέως τους λαθρομετανάστες λαθοπωλητές και λαθρεμπόρους, εις βάρος των νομίμων Ελλήνων εμπόρων τους οποίους "ξεζουμίζει" το κράτος, oι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες που δραστηριοποιούνται στους χώρους των λαϊκών αγορών (και όχι μόνο), αγωνιούν για το μέλλον τους και το κράτος τους αγνοεί προκλητικά. Από τον ίδιο τον πρόεδρο των παραγωγών Λαϊκών αγορών Κρήτης, έφτασε στα χέρια μου η επιστολή που υπογράφεται από όλες τις ομοσπονδίες της χώρας προς τον υπουργό οικονομικών, ζητώντας από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ να βοηθήσει στο πρόβλημα τους αφού ο υπουργός... αδιαφόρησε. Οι άνθρωποι αυτοί φορολογούνται για δυο... επαγγέλματα! Σαν να λέμε ότι ο φούρναρης θα φορολογείται ως παραγωγός αλλά και ως... έμπορος λες και δεν είναι αλυσιδωτή εμπορική δραστηριότητα. Το ίδιο και ο ζαχαροπλάστης που παράγει και πουλάει!  Φυσικά όλοι καταλαβαίνουμε γιατί συμβαίνει αυτό, γιατί χτυπούν τις λαϊκές αγορές και ειδικά τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ και ποιοι θα ωφεληθούν από αυτό. Σας θυμίζω τα λεμόνια Τουρκίας και τις πατάτες Αιγύπτου... Σας μεταφέρω το περιεχόμενο της επιστολής:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΛΑΙΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

ΑΘΗΝΑ 06/09/2012
Αρ.Πρωτ.: 2826
ΠΡΟΣ: Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα,Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη
ΘΕΜΑ: Ταμειακές μηχανές στους παραγωγούς των λαϊκών αγορώνΚύριε Υπουργέ,

παρά τις συνεχιζόμενες αντιδράσεις όλων των συναδέλφων παραγωγών,με συντονισμένες και δυναμικές προσπάθειες,την παράδοση των αδειών μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εδώ και δύο χρόνια ένα και μοναδικό αίτημά μας είναι Η ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΙΔΙΩΤΗΤΑΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ,που επί 25 έτη,δηλαδή από το 1986 μας είχε αναγνωρισθεί και λειτουργούμε με την Α.Υ.Ο.Π 693/6477-10-1986.
Πρέπει να σας κάνουμε γνωστό οτι για να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε πληρώνουμε ΦΠΑ 13% (π.χ. σπόροι)και 23%(π.χ. νάυλον,λιπάσματα,ψυκτικά).Το κόστος παραγωγής μέσα σε ένα χρόνο μόνο για την αύξηση συντελεστών ΦΠΑ έχει ανέβει 4% και από την αύξηση του ειδικού φόρου καυσίμων και με την φορολόγηση 13% επί του τζίρου στους αγρότες που πωλούν οι ίδιοι τα προϊόντα τους (θεωρώντας ότι ασκούν εμπορική δραστηριότητα).
Θεωρείται βέβαιο ότι η επιβίωση των παραγωγών των λαϊκών αγορών έχει φτάσει στα όριά της. Η επιβολή ΦΠΑ θα πλήξει τους καταναλωτές και τον θεσμό των λαϊκών αγορών,που είναι πηγή τροφοδότησης των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.
Με τον νόμο 3842/2010 παρατηρείται η κατάφωρη ΑΔΙΚΙΑ εις βάρος των παραγωγών των λαϊκών αγορών και μόνο. Είμαστε πλέον πεπεισμένοι μετά από δύο χρόνια λειτουργίας της ταμειακής μηχανής από μικροπωλητές των λαϊκών αγορών σε όλη την Ελλάδα ότι το κράτος έχει χάσει αρκετά έσοδα, γιατί μέχρι πριν δύο χρόνια εισέπραττε ΦΠΑ βάσει τιμολογίων αγοράς και από κάθε μικροπωλητή 276 ευρώ στην επαρχία και 552 ευρώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και με την εφαρμογή της χρήσης των ταμειακών μηχανών στο χώρο των λαϊκών αγορών,το κράτος έχασε αρκετά εκατομμύρια γιατί καταργήθηκε ο φόρος λιανοπωλητών και το ΦΠΑ εισπράττεται βάσει των πωλήσεων.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε εμάς τους παραγωγούς. Πληρώναμε 214 ευρώ στην επαρχία και 428 ευρώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.Αυτά τα λεφτά χάθηκαν.
Ωφελημένοι από το μέτρο των ταμειακών μηχανών βγήκαν οι εισαγωγείς ταμειακών μηχανών και οι λογιστές.
Η κυβέρνηση δια του αρμοδίου Υπουργού και Υφυπουργού δεν μας άκουγε,μας έλεγε ότι θέλουμε να φοροδιαφύγουμε και θεωρούσε ότι κάνουμε δύο δουλειές
1) ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ και
2) ΕΜΠΟΡΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ.
Και αυτό το έκανε για να μπορεί να εισπράττει ΦΠΑ και από εμάς τους παραγωγούς παρότι γνώριζε ότι στον πρωτογενή τομέα δεν μπαίνει ΦΠΑ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 41 του Κώδικα περί ΦΠΑ (Ν 2859/2000),οι οποίες είναι σύμφωνες με την Κοινοτική Νομοθεσία περί ΦΠΑ (Οδηγία 2006/112 Ε.Κ)
ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΚΟΥΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ,ΑΠΛΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΛΙΑΝΙΚΩΣ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ,ΟΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ είναι:
η κατάργηση του μέτρου των ταμειακών μηχανών για τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών και η φορολόγησή μας για την δραστηριότητά μας στις λαϊκές αγορές με την εφάπαξ εισφορά, όπως ήταν πριν το μέτρο των ταμειακών μηχανών.
Εμείς οι αγρότες παραγωγοί φορολογούμαστε με αντικειμενικά κριτήρια βάσει στρεμματικής απόδοσης τα οποία τα δηλώνουμε κάθε έτος στην φορολογική μας δήλωση και ως προς την διάθεση των προϊόντων μας στην λαϊκή αγορά να αποδίδουμε όπως στο παρελθόν ΕΦΑΠΑΞ ΕΙΣΦΟΡΑ.
Η εισφορά αυτή θα καθορίζεται σε τρίμηνη ή εξάμηνη ή ετήσια,ανάλογα με τον χρόνο δραστηριότητάς μας στις λαϊκές αγορές.
Προτείνουμε στο ποσό ΕΦΑΠΑΞ ΕΙΣΦΟΡΑΣ μια λογική αύξηση όπως στο παρελθόν οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές Αθήνας και Θεσσαλονίκης να αποδίδουν την διπλάσια εισφορά από τους παραγωγούς που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές της υπόλοιπης χώρας.

Mετά τιμής
Οι Πρόεδροι των Παραγωγών

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…