Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η "ΑΛΛΗΘΩΡΗ" ΚΑΙ "ΜΟΝΟΦΘΑΛΜΗ" ΘΕΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Το να προσεγγίσει κανείς διεθνή ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με άμεση εμπλοκή της χώρας του σ' αυτά αποτελεί εγχείρημα επίπονο (όμοιο με το να προσεγγίζει κανείς συμβάντα  στα οποία έχει ο ίδιος άμεση ατομική εμπλοκή) που πολλές φορές προσκρούει στο συναισθηματικό  στοιχείο του προσεγγίζοντος. Μιλούμε πάντοτε για την ειλικρινή και όχι την προκατειλημένη "προσέγγιση" που εντάσσεται στην υπηρεσία παντοειδών σκοπιμοτήτων.  Είναι δύσκολο να είναι κανείς αντικειμενικός, ακόμη και αν η προσέγγιση γίνεται σε χρόνο κατά πολύ μεταγενέστερο των γεγονότων, διότι αφενός μεν σαν άτομο δεν ...φύτρωσε ασφαλώς στην κοπριά, (οι άμεσοι πρόγονοί του είναι βέβαιο πως  έχουν υποστεί την επίδραση του συμβάντος), αφετέρου δε διότι στο σύνολο των γεγονότων της ανθρώπινης ιστορίας υπάρχει πάντοτε (ή σχεδόν πάντοτε) κάποιο στοιχείο που κατ' οικονομίαν θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε "ιδεολογικό". Κακά τα ψέμματα, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται κανείς τον κόσμο και το γεγονός της υπάρξεως (και την προσωπική του σχέση μ' αυτόν) αναπόδραστα τον επηρρεάζει καταλυτικά κατά την απόπειρα προσέγγισης των ιστορικών γεγονότων και αυτό δεν είναι σε καμμιά περίπτωση αντιδεοντολογικό. Πού όμως βρίσκεται η λεπτή γραμμή ανάμεσα στην (λαμβανομένων υπ' όψιν όλων των ανωτέρω) ειλικρίνεια, που συνιστά και το στοιχείο της υποκειμενικής θέασης των συμβάντων και στην έλλειψη αντικειμενικότητος ; Η συγγραφή της ιστορίας είναι πράξη ανάλογη με τη διενέργεια της προανάκρισης : Προτού φθάσουμε στην αρχή της ηθικής απόδειξης που πρέπει να διέπει το δικονομικό σύστημα για την απόδοση της δικαιοσύνης, η καταγραφή και αναφορά των γεγονότων πρέπει να γίνεται με απόλυτη αντικειμενικότητα, χωρίς απόκρυψη του παραμικρού στοιχείου, διότι η βαρύτητα του κάθε επιμέρους στοιχείου σταθμίζεται μόνον κατά την τελική κρίση. Έτσι και όποιος έχει την αξίωση να θεωρηθεί ιστορικός οφείλει  πρωτίστως να παραθέτει τα γεγονότα "χωρίς να προσθέτει ή να αποκρύπτει τι" και να μην καταφεύγει σε "ιδεοληπτικούς" χαρακτηρισμούς που θυμίζουν δελτίο ειδήσεων από τις χώρες του καταρρεύσαντος "σοσιαλιστικού παραδείσου" (και, μια και αναφερθήκαμε στη δικονομία, τις αλήστου μνήμης περιβόητες "δίκες της Μόσχας"), διότι άλλως δεν είναι ιστορικός, αλλά κοινός ψευδομάρτυρας. Ειρήσθω δε εν παρόδω, ότι τουλάχιστον στο "σοσιαλιστικό παράδεισο" υπήρχε ένας ευκόλως εντοπιζόμενος απροκάλυπτος κυνισμός -που μακράν απέχει βεβαίως, ως έννοια, της ειλικρινείας- ενώ στον δικό μας ..."καπιταλιστικό παράδεισο" (την άλλη όψη του νομίσματος του ηθικού υλισμού) εφαρμόζεται η άλλη "αλάνθαστη" μέθοδος, που επεσήμανε ο Ρώσος συγγραφεύς Αλεξάντερ Σολτζενίτσιν, όταν μετά λύπης του διαπίστωνε  δραπετεύσας - ως διωκόμενος αντιφρονών - από το παραπέτασμα στη Δύση, πως πέρασε "από έναν κόσμο όπου δεν μπορούσε να πει κανείς τίποτε" σ' έναν κόσμο όπου ο οποιοσδήποτε μπορούσε να πει ο,τιδήποτε (σ.σ. προφανώς και για ...ο.τιδήποτε) κι' αυτό δεν είχε πλέον καμμιά αξία". 
Για τους Έλληνες Εθνικιστές, η προσέγγιση των γεγονότων του Β΄παγκοσμίου πολέμου είναι μια τρομερή πολιτική και ιδεολογική πρόκληση κι' αυτό έχει να κάμει αφενός μεν με την άμεση εμπλοκή της πατρίδας μας σ' αυτά (που ανασύρει τραγικές μνήμες του λαού μας), αφετέρου δε διότι για μας είναι ...ξεκάθαρο το τοπίο της σύγκρουσης : γνωρίζουμε ότι σ' αυτό το αιματοκύλισμα των λαών δεν είχαμε μια απλή σύγκρουση πρόσκαιρων συμφερόντων αλλά μια καθοριστική για το μέλλον της ανθρωπότητας σύγκρουση βιοθεωριών. Από τη μια οι "σύμμαχες δυνάμεις" αποτυπωμένες στις δυο όψεις του ηθικοϋλιστικού νομίσματος του αστικοκαπιταλομαρξισμού και από την άλλη η απάντηση του πανεπιστημονισμού του αρχαίου κόσμου στην εξειδίκευση του μεσαίωνα που παρήγαγε αυτόν καθαυτό τον ηθικό υλισμό. Η ολιστική φιλοσοφία για τον κόσμο συγκρούστηκε με τις δυνάμεις που διέσπασαν την κοσμική αρμονία μετατρέποντας την ιερουργία του βίου σε χρηστική αδηφάγο κτηνωδία ενάντια στην ίδια τη φύση. Αυτό αφορά την ιδεολογική για μας πρόκληση. Αλλά και σ' ό,τι αφορά την ίδια την πατρίδα μας, γνωρίζουμε καλά πως αδίστακτα κάποιοι προδότες του έθνους την προσέδεσαν στο άρμα μιας "συμμαχίας" παγκόσμιων συμφερόντων, της οποίας τα ..."αγαθά" πλήρωσε ακριβά κατά το τότε πρόσφατο παρελθόν της με το ξεσπίτωμα του μικρασιατικού ελληνισμού και τον (για μας τους αθεράπευτα ρομαντικούς πρόσκαιρο) ενταφιασμό της Μεγάλης Ιδέας που αποσκοπούσε στην πολυπόθητη εθνική ολοκλήρωση. Μια εμφύλια σύρραξη, μια άρνηση προσάρτησης της Βορείου Ηπείρου που με αίμα είχε απελευθερώσει για δεύτερη φορά ο ελληνικός λαός κατά την εποποιΐα του σαράντα και μια βάναυση αντίδραση, μεταφραζόμενη στο πέρασμα της αγχόνης σε ανήλικα ελληνόπουλα της Κύπρου κατά τον θρυλικό αγώνα της ΕΟΚΑ του Διγενή για την Ένωση με τη μητέρα πατρίδα, ήσαν οι άμεσες "ευχαριστίες" των νικητών του πολέμου συμμάχων απέναντι στην πατρίδα μας. Οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι που αναπαράγουν διαρκώς τα ιστορικά ψεύδη, αποκρύπτουν επίσης όλα εκείνα τα γεγονότα που προηγήθηκαν του πολέμου ή συνέβησαν κατά τη διάρκειά του, τα οποία είναι ικανά να ...ξεθωριάσουν την "επίσημη" εκδοχή για το τι συνέβη στην πραγματικότητα σε σχέση με την πατρίδα μας. Κανείς από τους "επίσημους ιστορικούς" δεν έχει αναδείξει τις προτάσεις του Αδόλφου Χίτλερ για τερματισμό του (αναίτιου - όπως τον αναφέρει στην Πολιτική του Διαθήκη ασκώντας δριμύτατη κριτική στην απόφαση της Ιταλίας να επιτεθεί στην πατρίδα μας) ελληνοϊταλικού πολέμου με ενσωμάτωση της Βορείου Ηπείρου στον ελλαδικό κορμό και εγγυητική της ειρήνης παράταξη γερμανικών στρατευμάτων μεταξύ των ελληνικών και ιταλικών δυνάμεων, πρόταση την οποία αποδέχτηκε ο Ιωάννης Μεταξάς και το πλήρωσε με την αποδεδειγμένη πλέον δολοφονία του από τους Άγγλους. Ούτε αναφέρει κανείς για την αγγλική πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση για ...προσωρινή κατάληψη των νησιών του ανατολικού Αιγαίου από τους Τούρκους προκειμένου να ...μην πέσουν στα χέρια των Γερμανών !
Ούτε και τις παρασκηνιακές επαφές των Άγγλων με τη Βουλγαρία για παραχώρηση ...εξόδου στο Αιγαίο προκειμένου να την αποσπάσουν από την ευκαιριακή  "φιλογερμανική" στάση της. Ομοίως αποκρύβουν τον όντως προσωρινό χαρακτήρα της βουλγαρικής κατοχής στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και το τηλεγράφημα - διαταγή του Χίτλερ για την "άμα τη αποχωρήσει των Γερμανικών στρατευμάτων εξ Ελλάδος, άμεση αποχώρηση των βουλγαρικών στρατευμάτων εξ ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και σε περίπτωση άρνησης την αναγκαστική αποχώρηση με γερμανική στρατιωτική επέμβαση".
Ούτε και προβάλλεται το γεγονός ότι οι μοναδικοί στρατιώτες που δεν συνελήφθησαν αιχμάλωτοι είναι οι Έλληνες στρατιώτες και ότι τα γερμανικά στρατεύματα διετάχθησαν να παρουσιάσουν τιμητικά όπλα κατά την έξοδο των Ελλήνων μαχητών από τα οχυρά της γραμμής Μεταξά.
Ομοίως κάνουν πως δεν γνωρίζουν οι ..."αντικειμενικοί" ιστορικοί της "επίσημης εκδοχής" ότι η πείνα που θέρισε το λαό μας στην κατοχή δεν ήταν παρά το αποτέλεσμα του δεύτερου, μετά τους ναπολεόντιους πολέμους, ηπειρωτικού αποκλεισμού που οι Άγγλοι επέβαλαν στην Ευρώπη. Για τους πέντε χιλιάδες αμάχους Έλληνες νεκρούς κατά τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς του Πειραιά, κατά τους οποίους σκοτώθηκαν μόλις ...πέντε Γερμανοί στρατιώτες, ούτε κουβέντα. Ακόμη και αυτό που ο Γάλλος ιστορικός Ρεϊμόν Καρτιέ αναφέρει, ότι η μέσω των βουλγαρικών εδαφών πορεία των γερμανικών στρατευμάτων έμοιαζε με αργή προειδοποιητική παρέλαση, παρά με εκστρατεία, προκειμένου να πεισθούν οι Έλληνες να διώξουν το βρεττανικό εκστρατευτικό σώμα που επιχειρούσε για δεύτερη φορά μετά τον Α΄ παγκόσμιο πόλεμο να δημιουργήσει δεύτερο βαλκανικό μέτωπο στα νώτα της Γερμανίας, οι "αντικειμενικοί" μας ιστορικοί το θεωρούν προφανώς ...ανάξιο αναφοράς. Με δυο λόγια προσπαθούν να αποκρύψουν την αλήθεια : ότι αδίστακτα οι προαιώνιοι αντίπαλοί μας Βρεττανοί, αυτοί που μας εγκλώβισαν από τα πρώτα χρόνια της Εθνεγερσίας του '21 στα τοκογλυφικά υποδουλωτικά και υποθηκευτικά της ανεξαρτησίας και της εθνικής μας αξιοπρέπειας δάνεια που ακόμη πληρώνουμε ακριβά, μας ενέπλεξαν με τη σύμπραξη εγχώριων προδοτών στα καταστροφικά τους σχέδια, σ' έναν πόλεμο που μόνο δικός μας που δεν ήταν, ή, αν βαθειά σκύψουμε μέσα στη σκέψη μας, ήταν δικός μας ...αντίστροφα.
Απεναντίας, μια "ενορχηστρωμένη" εκστρατεία διαρκούς προβολής  ...εγκλημάτων πολέμου των ...κακών Ναζί λαμβάνει μονομερώς χώρα, καλλιεργώντας μια ιδεοληπτική σχέση του αναγνώστη ή ακροατή των  "αντικειμενικών" εκθέσεων των γεγονότων μ' αυτά, χωρίς βεβαίως να μπορεί να απαντήσει ποτέ κανείς απ' τους συστηματικούς (και βεβαίως συστημικούς) σπεκουλαδόρους "ιστορικούς αναλυτές" στο ερώτημα : γιατί τα εγκλήματα πολέμου των Γερμανών κατά το Β΄παγκόσμιο πόλεμο, είναι εγκλήματα των ...Ναζί και τα εγκλήματα των "συμμάχων" είναι των  ...Εγγλέζων, Αμερικάνων ή Ρώσων κι΄όχι των Δημοκρατών ή των Κομμουνιστών. Για να το επαναλάβουμε, κατά τους "αντικειμενικούς ιστορικούς αναλυτές" του μεταπολεμικού κυρίαρχου συστήματος, υπάρχουν μόνο ...Ναζιστικά και (αν μας κάνουν τη χάρη να αναφερθούν και σ' αυτά) το πολύ ...Συμμαχικά εγκλήματα.Για όποιον, ακόμη δεν κατάλαβε, απουσιάζουν από τα εγκλήματα, τα εγκλήματα των ...Γερμανών, των Κομμουνιστών και των Δημοκρατών !!!  Προκειμένου μάλιστα περί των βουλγαρικών εγκλημάτων στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, οι "προοδευτικοί" "μας" "ιστορικοί" του "συνωστισμού στη Σμύρνη" ...προβληματίζονται σοβαρά : αφενός μεν δεν μπορούν να μιλήσουν για ...Ναζισμό αφετέρου δε, υπάρχει ...κίνδυνος καλλιέργειας  ...εθνικισμού και "διχαστικής της ειρηνικής συνύπαρξης των όμορων λαών αντίληψης με την ανάδειξη τέτοιων γεγονότων" και ο ...χορός της "αντικειμενικής ιστορικής προσέγγισης" καλά κρατεί. Τέτοια ..."αντικειμενικότητα" ! 
Μήπως τελικά οι Χρυσαυγίτες (παρά τα όσα συκοφαντικά τους καταλογίζουν) είναι οι μόνοι που έχουν ξεκάθαρη στάση απέναντι στα γεγονότα (και αυτά που άμεσα αφορούν την πατρίδα μας) του Β΄παγκοσμίου πολέμου ;

                                                                                                                                                                               ΟΔΥΣΣΕΥΣ  ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ
                                                                                                                                                                                     Τ.Ο.  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…