Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παραλήρημα του ΚΚΕ Ηρακλείου, για την επίσκεψη βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο νησί


Με ανακοίνωση του το ΚΚΕ, Επιτροπή περιοχής Ηρακλείου αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη των βουλευτών του κόμματος της Χρυσής Αυγής και στα όσα διαδραματίστηκαν μπροστά στα τηλεοπτικά συνεργεία και στους φωτογραφικούς φακούς. Το ΚΚΕ στο Ηράκλειο με μια ανακοίνωση για γέλια, υπογραμμίζει ότι:
Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες της Κρήτης, να μην παρασυρθούν από το δήθεν «αντισυστημικό» ρατσιστικό τους προσωπείο, της δήθεν αποστροφής από τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος που και οι ίδιοι στηρίζουν. Πίσω από τις υποκριτικές πράξεις φιλανθρωπίας τους, που οι ίδιοι προβάλλουν, κρύβεται η στήριξη στη μεγαλοεργοδοσία, με τα δουλεμπορικά γραφεία των μεροκάματων πείνας, της ανασφάλιστης εργασία, ο απεργοσπαστικός τους ρόλος και η συμβολή τους στην αντιμετώπιση των απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τα αντιλαϊκά μέτρα – όπως πρόσφατα βιώσαμε και στο νησί μας. Η δημόσια επίδειξη των συμβόλων της Χούντας, από τον βουλευτή και ιδεολογικό τους υπεύθυνο, καθόλου δεν μας εκπλήσσει. Είναι ιδεολογικοί απόγονοι και νοσταλγοί της αμερικανονατοϊκής χούντας των συνταγματαρχών, που φυλάκισε βασάνισε και εξόντωσε χιλιάδες κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, με ακόμα μεγαλύτερη επιμονή από το προκάτοχο της αστικό πολιτικό σύστημα και έβαλε στο γύψο εργασιακά λαϊκά και δημοκρατικά δικαιώματα. Την ίδια στιγμή εξασφάλισε πακτωλό χρηματοδοτήσεων, προνομίων και σκανδαλωδών παραχωρήσεων της δημόσιας γης και περιουσίας σε μεγαλοξενοδόχους ( μερίδα των οποίων σήμερα στηρίζουν την Χρυσή Αυγή), σε μεγαλοκατασκευαστές, εφοπλιστές, τα ντόπια και ξένα μονοπώλια. Έντεχνα δεν αναφέρθηκαν δημόσια στη στήριξη τους στην δικτακτορία της 4ης Αυγούστου, του φασίστα Μεταξά, τα μέλη και τα στελέχη του Κόμματος του οποίου στελέχωσαν τα τάγματα ασφαλείας και ήταν συνεργάτες των ναζί στην κατοχή, πνίγοντας το λαό της Κρήτης και όλης της Ελλάδας, στο αίμα. Σε αυτούς κάνουν σήμερα μνημόσυνα σε όλη την Ελλάδα, χαιρετώντας ναζιστικά. Ο κρητικός λαός και η νεολαία έδωσε κατά χιλιάδες, όπως και ολόκληρος ο ελληνικός λαός τη ζωή του ενάντια στο χιτλεροφασισμό, έχει υποστεί στο πετσί του τη φασιστική θηριωδία. Να είναι σίγουρα τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, ότι όσο και αν τους θρέψει το καπιταλιστικό σύστημα, ο κρητικός λαός και η νεολαία του δεν ξεχνά τις δεκάδες περιπτώσεις των μαζικών εκτελέσεων του χιτλεροφασισμού στο νησί. Δεν ξεχνά το ολοκαύτωμα της Βιάννου, των Ανωγείων, της Κανδάνου, δεν ξεχνά τη Μαλάθυρο και το Γολγοθά της Αγιάς. Δεν ξεχνά ότι δεν υπάρχει σπίτι στην Κρήτη που να μην έχει θύμα από τους Χιτλεροφασίστες. Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και τις γυναίκες του νησιού, να οργανωθούν στα σωματεία και τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος, να καταδικάσουν μαζικά τη Χρυσή Αυγή και να απομονώσουν τα φερέφωνα της σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, γειτονιά και χωριό.
Να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ για τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, έξοδο από της ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των καπιταλιστικών μέσων παραγωγής.

Απάντηση: Αν και δεν μιλάμε σε φαντάσματα και σκελετούς, θα τους αφιερώσουμε το παρακάτω μαζί με την συνοδευόμενη φωτογραφία:

Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης και η... Παπαρήγα

Είναι και οι δύο πρόεδροι κομμουνιστικών κομμάτων! Είναι και οι δύο δηλαδή με το πλευρό των... πολιτών! Γιατί όμως η δικιά μας η Παπαρήγα να κυκλοφορεί με αυτοκίνητο πολυτελείας και ο Ουρουγουανός πρόεδρος με ένα ετοιμόρροπο σκαραβαίο; Θα μου πεις, της το παρέχει το κράτος! Ναι αλλά και στον Ουρουγουανό πρόεδρο το παρέχει αλλά έχει επιλέξει το σκαθάρι του! Αλέκα είσαι Θεά... Άσε που ταιριάζει και με τα ρούχα σου.

Υ.Γ: Όπως είπε και ο συναγωνιστής Σταύρος Καρεφυλλάκης στην ομιλία του στα Χανιά και στο Ηράκλειο, στις επόμενες εκλογές δεν θα κατεβούν βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ από την Αθήνα στην Κρήτη αλλά από την... Κρήτη στην Αθήνα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…