Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πρέπει να εξορύξουμε τον ορυκτό μας πλούτο υπό τις σημερινές συνθήκες;

Γράφει ο Σταύρος Καρεφυλλάκης
Ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας ανήκει αποκλειστικά στην πατρίδα μας και στον λαό μας και πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε άμεσα. Μήπως όμως αυτό είναι μια μεγάλη απάτη διότι πολύ απλά γίνεται παράβλεψη των δανειακών συμβάσεων που υπέγραψε η χώρα και όλου του νομοθετικού πλαισίου  «αποικίας χρέους» που εισάγεται τώρα με κατεπείγουσες διαδικασίες; Ας μην ξεχνάμε ότι δεν είμαστε πια κανονικό κράτος, που ότι παράγει και εξάγει γίνεται προς όφελος του. Ο εξωτερικός οικονομικός καταναγκασμός (προσπάθεια εξυπηρέτησης μη βιώσιμου χρέους) σε συνδυασμό με τις πρωτοφανείς νομικές δεσμεύσεις, έχουν το ίδιο οικονομικό αποτέλεσμα που θα είχε η κατοχή της χώρας από ξένη δύναμη. Αν είμαστε όμως υπό το ισοδύναμο κατοχής, και είμαστε, είναι έγκλημα η εξαγωγή-εκποίηση των πόρων, που φυσικά θα διατεθούν στις «κατοχικές δυνάμεις», εν προκειμένω τους πιστωτές και όχι για τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Αν ζούσαμε στα 1943, θα ανατινάζαμε τις πλατφόρμες πετρελαίου, δεν θα φωνάζαμε τους Γερμανούς να αρχίσουν την άντληση! Θα ήταν τραγικό λάθος να ακουμπήσουν τον ορυκτό μας πλούτο οι δωσίλογες κυβερνήσεις του νεοελληνικού κράτους. Αν πάμε υπό τις παρούσες συνθήκες σε εκμετάλλευση τυχόν υδρογονανθράκων, αυτό δεν θα μας απαλλάξει από τον βραχνά του χρέους, θα επιτρέψει όμως τη λεηλασία των φυσικών μας πόρων.  Μόνο μια Εθνική Διακυβέρνηση η οποία πρώτα θα έχει πράξει τα δέοντα, θα πρέπει να ενεργοποιήσει τα γεωτρύπανα.
Η ανακήρυξη ΑΟΖ, από μόνη της δεν αρκεί
 Ασφαλώς και απαιτείται για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων η ανακήρυξη ΑΟΖ. Στην πραγματικότητα όμως την κυριότητα επί των υδρογονανθράκων εξασφαλίζει πλήρως η ισχυρότερη της ΑΟΖ έννοια της υφαλοκρηπίδας, που μπορεί να εκτείνεται μάλιστα και πέραν των 200 ν.μ. της ΑΟΖ. Αυτό που απαιτείται είναι η οριοθέτηση, που ακλουθεί τους ίδιους ακριβώς κανόνες με αυτούς της ΑΟΖ.  Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι, για το 90% των χωρών όπου ανακαλύφθηκαν υδρογονάνθρακες, απεδείχθησαν, από πάσης πλευράς, κατάρα και καθόλου ευλογία. Επαναλαμβάνω ότι μόνο ένα ισχυρό Εθνικό Κράτος που μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να δημιουργήσει, θα μπορέσει εκ’ του ασφαλούς να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό μας πλούτο προς όφελος του Έθνους και του Λαού μας.
Ξεκίνησε ο έλεγχος των κοιτασμάτων από τους δανειστές
Η σημαντικότερη είδηση των τελευταίων ημερών η οποία δεν έτυχε προβολής από τα ΜΜΕ ισχυροποιεί όσα γράφω.  Ήδη έχουμε λοιπόν τις πρώτες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση: «Η Task Force μέσω του ΤΑΙΠΕΔ παίρνει τα κοιτάσματα και προημερών μπλόκαρε γεωτρήσεις στο Β.Αιγαίο! Όχημα για να συμβεί αυτό είναι το Ταμείο για την Αξιοποίηση Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) στο οποίο θα υπαχθεί η διαμεσολάβηση μεταξύ ΥΠΕΚΑ και εταιρειών ώστε τ’ αναμενόμενα έσοδα από την εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου να καταλήγουν απευθείας στα ταμεία του ΤΑΙΠΕΔ. Το ΤΑΙΠΕΔ το οποίο ελέγχεται φυσικά 100% από την Task Force της τρόικας. Πρώτη κίνηση, μάλιστα, ήταν το μπλοκάρισμα της γεώτρησης στον Πρίνο της Καβάλας η οποία και έχει ήδη εγκριθεί, όπως προβλέπει ο Ν. 4001/ 2011, από την κυβερνητική επιτροπή έχει υπογραφεί από τον Υπουργό ΠΕΚΑ Καθηγητή Παναγιώτη Λιβιεράτο και επρόκειτο να σταλεί για επικύρωση στην Βουλή πριν τα Χριστούγεννα. Η γεώτρηση αφορούσε μεταξύ άλλων το κοίτασμα "Ε" το οποίο είναι πολλά υποσχόμενο και μπορεί να αλλάξει πριν από το Ιόνιο και την Κρήτη, τον χάρτη των ενεργειακών πεδίων της χώρας! Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ κατ'εντολή των Γερμανών ετοίμασε πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έτσι ώστε αυτό και όχι το ΥΠΕΚΑ ή ο υπό ίδρυση φορέας υδρογονανθράκων, αναλάβει την διαχείριση των κατά τόπους κοιτασμάτων, όπως αυτό του Πρίνου. Δηλαδή, το ΤΑΙΠΕΔ που ελέγχεται ουσιαστικά άμεσα από το Βερολίνο θα είναι ο αντισυμβαλλόμενος κρατικός φορέας με τις εταιρείες, που θα επιλεγούν να οργανώσουν τις έρευνες, επενδύοντας σημαντικά ποσά με σκοπό την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου. Έτσι η Task Force διά της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, εζήτησε και επέτυχε να καθυστερήσει η υπογραφή της τροποποιητικής σύμβασης για την παραχώρηση του Πρίνου, η οποία και έχει ήδη εγκριθεί, όπως προβλέπει ο Ν. 4001/ 2011, από την κυβερνητική επιτροπή έχει υπογραφεί από τον Υπουργό ΠΕΚΑ Καθηγητή Παναγιώτη Λιβιεράτο και επρόκειτο να σταλεί για επικύρωση στην Βουλή πριν τα Χριστούγεννα. Τελικά το κείμενο της σύμβασης αντί να κατατεθεί προ των Χριστουγέννων στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής βρέθηκε στο... γραφείο του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκη Αθανασόπουλου! Η ουσία είναι ότι πλέον το ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή η Task Force, δηλαδή η Γερμανία, ελέγχουν πλέον πλήρως την διαδικασία παραχωρήσεων και ακολούθως της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην χώρα. Κάτι που έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις ρητές προβλέψεις του Ν. 4001/ 2011 βάσει τον οποίων το ΥΠΕΚΑ, και οι επιβλεπόμενοι από αυτό φορείς, έχουν τον αποκλειστικό έλεγχο της όλης διαδικασίας στην αξιοποίηση υδρογονανθράκων».

Σχόλια

 1. Σταύρο,η υφαλοκρηπίδα δεν είναι πιο "ισχυρή" από την ΑΟΖ,με την έννοια ότι με αυτή μπορείς να εκμεταλλευθείς μόνο το θαλάσσιο υπέδαφος και όχι τα "νερά" όπου θα τοποθετηθούν οι εξέδρες κτλ. Ωστόσο η ερώτηση που έχω είναι,γίνεται να ακυρωθούν όλες αυτές οι συμβάσεις (μνημόνια κτλ) τα οποία μας δεσμεύουν? αν γίνεται να ακυρωθούν τόσο απλά,για ποιο λόγο τα υπέγραψαν? Αν δε γίνεται να ακυρωθούν,αυτό σημαίνει πως μια κυβέρνηση Χ.Α. θα αποφύγει την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Υφαλοκρηπίδα είναι πιο ισχυρή της ΑΟΖ ωστόσο επιβάλλεται και ο καθορισμός ΑΟΖ όπως γράφω… Το ένα συμπληρώνει το άλλο. Οι λόγοι που υπέγραψαν τα μνημόνια είναι πολλοί και έχουν αναλυθεί σε πολλά άρθρα τα τελευταία 2 χρόνια. Φυσικά και γίνεται (απαιτείται) να ακυρωθούν ωστόσο μόνο αφελής είναι όποιος λέει ότι είναι εύκολο. Όμως σημασία έχει και τι εννοεί ο καθένας ότι είναι δύσκολο. Άλλοι με μεγάλη δόση υποτέλειας λένε ότι είναι δύσκολο διότι «δεσμευόμαστε» κλπ, εμείς λέμε ότι το «δύσκολο» δεν είναι να απορρίψεις κάτι, με την προϋπόθεση ότι είσαι κυρίαρχο κράτος, αλλά το δύσκολο είναι η διαδρομή μέχρι να γίνεις κυρίαρχο και δυνατό κράτος. Προϋπόθεση λοιπόν η δημιουργία ενός Εθνικιστικού κυρίαρχου κράτους το οποίο μετά εύκολα θα μπορέσει να απορρίψει αντεθνικές συμβάσεις αφού πρώτα θα έχει προετοιμάσει το έδαφος εσωτερικά. Το τελευταίο σου ερώτημα σχετικά με την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων από μια κυβέρνηση της ΧΑ, απαντάται ξεκάθαρα στο άρθρο μου.
  Σταύρος Καρεφυλλάκης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πιο σαφής δε θα μπορούσες να γίνεις. Σε ευχαριστώ. Α ρε αδέρφια,δεν έχετε ιδέα πόσο ανυπομονώ να δω αυτή την ευλογημένη μέρα που θα κυβερνάτε,όμως με ανησυχεί η αντίδραση των νεοταξιτών. Αν ανακαταλάβουμε τη χώρα και γίνουμε κυρίαρχο κράτος,ίσως αμολύσουν κάθε λογής "λύκο" (Τουρκία-Αλβανία-θα εξοπλίσουν τους Ισλαμοφασίστες αλλόφυλους διεθνιστές κτλ) όμως ελπίζω να έχουμε ήδη ανακάμψει κυρίως στρατιωτικά. Θέλει δουλειά,αλλά είναι κάτι παραπάνω από εφικτό να τα καταφέρουμε σε όλα. Καλή δύναμη σε όλους μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…