Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το κομπόδεμα του Βενιζέλου (και) στην Κύπρο


Με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο ήρθε πάλι στο προσκήνιο το θέμα του περίεργου πλουτισμού των πολιτικών.  Τραπεζικοί λογαριασμοί εκατομμυρίων και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με καταθέτες αρχηγούς ελληνικών πολιτικών κομμάτων, νυν και πρώην υπουργών, βρέθηκαν μπλοκαρισμένοι σε κυπριακές τράπεζες μετά τις εξελίξεις. Βέβαια τίποτα το μεμπτό σ’ αυτή την περίπτωση αφού τα χρήματα είναι δηλωμένα και νόμιμα (αυτά, για άλλα… δεν ξέρω), ωστόσο όμως η ποσότητα των καταθέσεων προκαλεί εύλογα ερωτήματα στον φτωχό πλέον Έλληνα πολίτη. Ας δούμε την περίπτωση του «χρυσαυγιτοκυνηγού» Βενιζέλου:
 Ο Ευ. Βενιζέλος διαθέτει επτά λογαριασμούς
Στη συγκεκριμένη λίστα με τις κυπριακές καταθέσεις λοιπόν, «φιγουράρουν» ηχηρά ονόματα, όπως του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στην πρώτη θέση των πολιτικών μεγαλοκαταθετών στην Κύπρο βρίσκεται βέβαια ο πρώην βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Ευτύχης Δαμιανάκης με 1,3 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, αλλά και ο Βενιζέλος δεν πάει πίσω. Με επτά τραπεζικούς λογαριασμούς στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ορίσει δικαιούχους των συγκεκριμένων λογαριασμών που αγγίζουν τα 665.397,81 ευρώ τη σύζυγό του, την κόρη του και την πεθερά του. Παράλληλα, η σύζυγος του Βενιζέλου διαθέτει 3.214,73 μερίδια αμοιβαίου κεφαλαίου Marfin Ελληνικό Μετοχικό. Ας δούμε όμως και τα υπόλοιπα «φανερά» του Ευάγγελου:
Ακίνητα: Από κοινού με την σύζυγό του κατέχουν 27 ακίνητα (διαμερίσματα, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες και χώρους στάθμευσης). Τα 9 από αυτά βρίσκονται κατά 100% στην κυριότητα του Βενιζέλου και τα υπόλοιπα πέντε κατά 100% στην κυριότητα της συζύγου του. Πέντε ακίνητα του ζεύγους Βενιζέλου βρίσκονται στην Αθήνα και τα υπόλοιπα στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, ο  Βενιζέλος κατέχει το 100% των ακινήτων:Στη Θεσσαλονίκη: γραφείο 95,2 τμ, διαμέρισμα 88,31 τμ, παρκινγκ 12,5τμ και αγροτεμάχιο 3.000 τμ.Στην Αθήνα: διαμέρισμα 202,4 τμ, τρία παρκινγκ 18,2 τμ, και 10,8 τμ και 11,7 τμ, αποθήκη 6,5 τμ.
Η σύζυγος του έχει:
Στη Θεσσαλονίκη, γραφεία 179,9 τμ και 203 τμ, κατάστημα 40 τμ, οικία 230 τμ σε σύνολο 4.080 τμ, διαμέρισμα 229 τμ. Επίσης είναι ιδιοκτήτες μαζί με τη σύζυγό του με μικρό ποσοστό σε άλλα 13 ακίνητα σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα. Από αυτά τα επτά είναι αγροτεμάχια, τα δύο οικόπεδα 2.600 τμ και 779 τμ, ένα κατάστημα 325 τμ, ένα γραφείο 10,7 τμ, ένας βοσκότοπος 678 τμ.
Καταθέσεις: Στη δήλωση του "πόθεν έσχες" ο Βενιζέλος εμφανίζεται μαζί με τη σύζυγό του και με συνδικαιούχο την κόρη τους, να κατέχουν καταθέσεις σε συνολικά 27 λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες που φθάνουν τα 2,4 εκατ. ευρώ. Στην τράπεζα HSBC διαθέτουν 43.894 λίρες Αγγλίας, και στην CITY BANK 1.729,82 δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις καταθέσεις ύψους 2,4 εκατ. ευρώ, σε πέντε λογαριασμούς και για συνολικό ποσό 1,2 εκατ. κύριος δικαιούχος εμφανίζεται η μητέρα της συζύγου του  Βενιζέλου. Μετοχές: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν διαθέτει μετοχές, ενώ η σύζυγος του έχει στην κατοχή της 3.571 μετοχές της Eurobank, 5.783 μερίδια σε αμοιβαία κεφάλαια αξίας 65.000 ευρώ της HSBC Word Selection, ομόλογα αξίας 99.581 ευρώ της Bonds Εξωτερικού Δημοσίου, 2.000 μετοχές του ΟΤΕ και 750 μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
 Το οξύμωρο
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει εισόδημα 101.903,80 ευρώ από τη βουλευτική του αποζημίωση, ενώ το εισόδημα της συζύγου του Βασιλικής Μπακατσέλου ανέρχεται στα 60.049,80 ευρώ. Η λογική λέει ότι η ποιότητα ζωής της οικογένειας Βενιζέλου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με λιγότερο (λέμε τώρα) από 5-6 χιλιάρικα το μήνα, δηλαδή περίπου 70-80 χιλιάδες τον χρόνο (πάλι… λέμε τώρα). Αν το ζεύγος έχει ετήσιο εισόδημα 160.000 ευρώ, ακόμη κι αν με… σκληρή οικονομία έβαζε στην άκρη τα υπόλοιπα 80 χιλιάρικα τον χρόνο για τα τελευταία 20 χρόνια (ας ξαναπώ… λέμε τώρα) η περιουσία του πλούσιου ζεύγους δεν θα μπορούσε να ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ με τις όποιες επενδύσεις. Όμως βλέπουμε ότι η «εμφανή» περιουσία της οικογένειας (καταθέσεις-ακίνητα-λίρες-μετοχές) είναι πολλαπλάσια από αυτά που μπορεί να δικαιολογήσει η… σκληρή και με… στερήσεις αποταμίευση. Ένας δημοσιογραφικός έλεγχος στο Πόθεν Έσχες, αποδεικνύει πως πολλοί Έλληνες βουλευτές, τα τελευταία χρόνια, έχουν αποκτήσει τεράστιες περιουσίες. Μπήκαν στην πολιτική φτωχοί και είναι πάμπλουτοι. Με τεράστια ακίνητη περιουσία, μετοχές και μετρητά. Έχουν κλέψει; Σε ερώτηση πώς αποκτήθηκαν αυτά τα εισοδήματα θα απαντήσουν σκληρή δουλειά, κληρονομιά, προίκα κλπ. Έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να τα ελέγξει κανένας… Τα παραδείγματα είναι χιλιάδες. Ποιος και τι έχει κλέψει μπορεί να το βρει η Δικαιοσύνη κάνοντας απλώς πραγματικό έλεγχο στο Πόθεν Έσχες των πολιτικών. Αυτός είναι άλλος ένας λόγος που τρέμουν την Χρυσή Αυγή.
Σταύρος Καρεφυλλάκης

ς

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…