Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δραστηριότητες Τ.Ο Κρήτης σε Ηράκλειο και Χανιά

Τ.Ο Χανίων


Τ.Ο Χανίων
Χανιά:
Διάλεξη του διδάκτωρ Συναγωνιστή Κνιθάκη Κων/νου πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο γραφείο της Τ.Ο Χανίων αμέσως μετά την Παρέλαση. Από νωρίς το πρωί Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες μοίρασαν χιλιάδες εφημερίδες της Χρυσής Αυγής σε διερχόμενους (η Παρέλαση περνάει στον παράλληλο δρόμο του γραφείου μας). Στην Τ.Ο Χανίων έδωσαν το παρόν και πολλοί συναγωνιστές από τον Πυρήνα Ρεθύμνου.

Τ.Ο Ηρακλείου

Ηράκλειο:
Εκδήλωση μνήμης για την Εθνεγερσία του '21 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τ.Ο. Ηρακλείου. Μέσα από μια μεστή σε νόημα ομιλία, ο Τάσος, νέος και πολλά υποσχόμενος στον αγώνα Συναγωνιστής κατέδειξε πως η απόπειρα των δυνάμεων εσωτερικής κατοχής της πατρίδας μας να ξεριζώσουν από τους νέους ανθρώπους την εθνική αυτεπίγνωση έπεσε στο κενό. Γι' αυτό και δημοσιεύουμε αυτούσιο το κείμενο της ομιλίας του συναγωνιστή, τρίβοντάς το στα μούτρα των Ρεπούσηδων και των λοιπών πλαστογράφων της ελληνικής ιστορίας και διακηρρύτοντας σε πείσμα της ψευδεπίγραφης "νομιμότητας", πως τα κατά τόπους γραφεία των τοπικών οργανώσεων του Κινήματος θα συνεχίσουν να αποτελούν το σύγχρονο κρυφό σχολειό του ελληνισμού:

(από την ομιλία στην Τ.Ο Ηρακλείου)
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ
25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 εδώ στην Ελλάδα, στη γη της σοφίας, των κατορθωμάτων, των ηρώων και των ημίθεων , στην αγιοφρούρητη Μονή της Αγίας Λαύρας ένας εμπνευσμένος Ιεράρχης, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, υψώνει το Λάβαρο, της Λευτεριάς και ευαγγελίζεται με τα προφητικά λόγια του, ξέχειλα από πατριωτικό παλμό και συγκίνηση, τη λύτρωση του Ελληνισμού από τη μισητή τυραννία. Η τρισένδοξη ελληνική φυλή, που γέννησε κάθε υψηλό και ωραίο, που φώτισε και εκπολίτισε τον κόσμο με τα ωραιότερα προϊόντα του πνεύματος και της τέχνης, υπέκυψε πριν από πέντε αιώνες στον αγριότερο και αιμοσταγέστερο κατακτητή, όμοιο του οποίου δε γνώρισε ως τότε ο κόσμος. Οι πανανθρώπινες αξίες, για τις οποίες τόσο αγωνίστηκαν οι Έλληνες και τόσο αίμα πρόσφεραν σαν σκληρό τίμημα τους, καταρρακώνονται από το μολυσμένο χνώτο του κατακτητή.
            Ραγιάς έγινε ο Έλληνας. Ον ευτελές, που δεν δικαιούται να εξουσιάζει τίποτε στη ζωή αυτή. Μήτε οικογένεια, μήτε τιμή, μήτε αξιοπρέπεια. Δεν ορίζει γυναίκα, σπίτι, παιδιά και περιουσία. Δουλεύει σκληρά, για να γεμίζει το αμπάρι της Τουρκιας και φέρνει παιδιά στον κόσμο για να γίνουν γενίτσαροι, που θα του πάρουν την ίδια την ζωή του.
                Κάθε ανθρώπινη αξία ποδοπατείται βάναυσα. Οι άνθρωποι του πνεύματος ξεριζώνονται ή αποκεφαλίζονται σαν μάρτυρες της Πίστης και της Πατρίδας.
Η ένδοξη γη σφαδάζει κάτω από το πέλμα του σκληρότερου της ιστορίας κατακτητή. Ποτάμια τα δάκρυα κι ωκεανοί τα αίματα.  Αλλά ο Έλληνας δε χάνει την εθνική πυξίδα του. Δεν αποπροσανατολίζεται. Δε χάνει τη γενιά του σε πείσμα του χώρου και του πανδαμάτορα χρόνου. Θεριεύει στα βάθη της ψυχής του η ακλόνητη πίστη στους θρύλους και στις παραδόσεις, στα παλιά τρόπαια της φυλής. Αυτή ζωντανεύει τα όνειρα του, περισαρκώνει τους οραματισμούς και τρέφει τους καημούς του.
         Η ψυχή του Έλληνα γίνεται παντοδύναμη όταν συνεπαρθεί από μια μεγάλη ιδέα. Οι άνθρωποι αυτοί ήταν φλογισμένες ψυχές που ζητούσαν το αδύνατο. ¨Όμως η αξία του Ελληνισμού είναι αυτή: Να ζητάει το αδύνατο και να ναι σίγουρος πως θα το φτάσει και να πολεμά γι αυτό, πέρα από κάθε λογική, με πίστη και με πείσμα. Τότε γίνεται το θαύμα, που ποτέ ο νους δε θα μπορούσε να μαντέψει. Το αδύνατο πλέον γίνεται δυνατό.
Το ελληνικό γένος αν σώθηκε ως τα σήμερα, αν επέζησε ύστερα από τόσους αιώνες σκλαβιάς, οφείλεται σε αυτή τη πίστη για το ότι είναι ικανό να πραγματοποιήσει το ακατόρθωτο και στην  ακοίμητη σπίθα που καίει μέσα στα σωθικά της Ελλάδας. Η τύχη μας, λέει ο Μακρυγιάννης, έχει τους Έλληνες πάντοτε ολίγους. Παλαιόθεν ως τώρα, όλα τα θηρία πολεμούν να μας φάνε και δε μπορούνε. Τρώνε, τρώνε, μα μένει πάντα μαγιά. Αυτή η μαγιά είναι η σπίθα που έφερε το θάμα.
Αυτό το έθνος δεν αποδέχθηκε ποτέ την ήττα του, παρόλο που έμεινε σχεδόν ακέφαλο στην αρχή, μιας και το μεγαλύτερο μέρος της πνευματικής του ηγεσίας είτε εξολοθρεύτηκε είτε ακολούθησε τον ασφαλή δρόμο για τη δύση. Και αυτό το χρωστάει στο ότι άλλοι αφανείς ήρωες ανέλαβαν αυτό τον ρόλο για να κρατήσουν άσβηστη την ελπίδα της Λευτεριάς, παρά το κυνηγητό της παιδείας και της θρησκείας. Κι αυτοί οι αφανείς ήρωες ήταν οι ιερείς των κρυφών σχολείων και οι αρματολοί των βουνών, που κράτησαν οι πρώτοι με τις γνώσεις και οι δεύτεροι με τις πράξεις, τον Ελληνισμό στα μονοπάτια των ηρωικών προτύπων της φυλής μας.
           Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Παπαφλέσσας, Διάκος, Μακρυγιάννης, Μπουμπουλίνα, Μαντώ Μαυρογένους, Σούλι και Ζάλογγο, Μεσολόγγι, Αρκάδι. Μεγάλες επιτυχίες και αποτυχίες. Ομοψυχία αλλά και διχόνοιες και εσωτερικές συγκρούσεις, εμφύλιοι. Ο αγώνας άλλαξε πολλές φορές μορφή. Άλλοτε φαινόταν πως θα έχει αίσιο τέλος και άλλοτε πως όλα κόντευαν να χαθούν. Δεν ήταν όμως δυνατόν να πάνε χαμένες τόσες θυσίες και τόσο αίμα. Καρποφόρησαν και δημιούργησαν ένα καινούργιο – έστω και μικρό- ελληνικό κράτος. Τη μάνα κοντά στην οποία έτρεξαν σιγά- σιγά όλα τα υπόλοιπα σκλαβωμένα κομμάτια της ελληνικής γης αφού ελευθερώθηκαν και αφού πλήρωσαν προηγουμένως τον φόρο του αίματος και της θυσίας στο βωμό της ελευθερίας.
              Ποια ήταν τα μέσα που είχαν στη διάθεση τους οι ηρωικοί εκείνοι αγωνιστές; Λιγοστά ασφαλώς. Είχαν όμως κάτι πολύ σπουδαιότερο μες στην καρδιά τους: Την απόφαση και το φλογερό πάθος για τη λευτεριά. Απέναντι τους στεκόταν η πανίσχυρη Οθωμανική αυτοκρατορία σίγουρη για το μεγαλείο  και τη δύναμη της.
Κι όμως ο ελληνισμός δεν φοβήθηκε, δεν έχασε το κουράγιο του. Αιώνες σκλαβιάς δεν κατάφεραν να τον δαμάσουν. Οι Τούρκοι με κάθε τρόπο προσπάθησαν να χάσουν οι Έλληνες την εθνική τους ταυτότητα. Δεν κατάφεραν το σκοπό τους.
            Ο σπόρος που είχε φυτέψει ο Ρήγας άνθισε κι έβγαλε καρπούς. Πρώτη ξεσηκώθηκε η Πελοπόννησος. Η Καλαμάτα, το Άργος, η Πάτρα, η Σπάρτη, η Τρίπολη απελευθερώθηκαν. Ακολούθησε κι η Ρούμελη. Η Άμφισσα, το Μεσολόγγι. Το έθνος γιορτάζει. Η λευτεριά ξαναγυρίζει στον τόπο που γεννήθηκε. Σελίδες ένδοξες της ιστορίας μας. Παντού αγώνες, θυσίες και αίμα. Στην Αλαμάνα, στη Γραβιά, στα Ψαρά, στο Σούλι, στη Χίο, στην Κρήτη. Η Ευρώπη ανατριχιάζει. Οι λαοί αντικρίζουν έκθαμβοι το θαύμα. Μια χούφτα Έλληνες δαμάζουν το Οθωμανικό θηρίο.
Συμβιβασμός κανένας δε χωράει: «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή», αντηχούν οι λαγκαδιές και τα φαράγγια, για να σκορπίζουν στις σκλαβωμένες ψυχές γλυκύτατη ανατριχίλα και ρίγος εθνικής ανάτασης. Οι αγώνες και οι θυσίες των αγωνιστών, ζωντάνεψαν τους αρχέγονους κώδικες ηρωισμού σε όλους τους Έλληνες. Επιτέλους, έφτασε η μεγάλη στιγμή για να εξοφληθούν παλαιοί λογαριασμοί και να υπογραφούν με αίμα τα συμβόλαια και τα πρωτόκολλα της τιμής.
               Ο ξεσηκωμός του 21 δεν είναι ένα απλό ιστορικό γεγονός. Είναι κορυφαία στιγμή της πορείας του έθνους μας. Απόδειξε περίτρανα πως ο λαός μας ξέρει ν’ αγωνίζεται και να  μεγαλουργεί. Μονιασμένοι είμαστε ακαταμάχητοι. Δεν υπολογίζουμε αντιξοότητες και εμπόδια κανενός εχθρού. Το μήνυμα του 21 είναι όσο ποτέ άλλοτε επίκαιρο σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Το έθνος μας βάλετε από εχθρούς ύπουλους και μοχθηρούς που καταπατούν για άλλη μια φορά τις αξίες και την περηφάνια αυτού του λαού. Εχθροί που εποφθαλμιούν αυτή τη μαρ¬τυρική και ιερή γη των μεγάλων ιδεών, των μεγάλων άθλων, την ποτισμένη με το ένδοξο αίμα των ηρώων της. Μέσα από την αποχαύνωση του μοντέρνου τρόπου ζωής, του καταναλωτισμού, των κατεχόμενων ΜΜΕ, την έλλειψη παιδείας, κατάντησαν τον Έλληνα «ραγιά» και πάλι. Μήτε τη περιουσία του, μήτε τη ζωή του μήτε την ίδια την πατρίδα του δεν εξουσιάζει.
               Τιμώντας σήμερα τους ήρωες του 21 έχουμε χρέος να σταθούμε άξιοι συνεχιστές της ιστορίας μας και της δόξας εκείνων. Να μη λησμονούμε ότι οφείλουμε την Ελευθερία, την Εθνική μας υπόσταση και υπερηφάνεια, την πρόοδο και την ευημερία μας στους αγώνες, και τις θυσίες των αγωνιστών του 1821 και ας δώσουμε την υπόσχεση να υποστούμε με τη σειρά μας κάθε θυσία για να υπερασπιστούμε τα όσια και τα ιερά του έθνους και να διατηρήσουμε κάθε σπιθαμή του Ελληνικού χώρου. Εναντίον μας εκτός από τις ξένες μεγάλες δυνάμεις, παρατάσσεται ίσως όσο ποτέ άλλοτε εσωτερικός εχθρός. Ελληνόφωνοι που δεν διστάζουν να ασελγούν σε ιερά μας σύμβολα και ανθελληνικές ιδεολογίες που προσπαθούν ακόμα και σε αυτή την επανάσταση του 21 να δώσουν ταξική υπόσταση. Χρέος μας να μας βρίσκουν απέναντι τους και να μην αφήσουμε τα παιδιά μας στο έλεος τους. Κάθε Ελληνόπουλο πρέπει να γνωρίζει τις θυσίες των προγόνων του για την ελευθερία της Ελλάδας. Αυτές τις θυσίες τις έκαναν φτωχοί και πλούσιοι, τους ένωνε το ομόαιμον και το ομόθρησκον και ήταν οι έλληνες πρόγονοί μας.
Από φλόγες η Ελλάδα ζωσμένη πορεύεται στο δρόμο του μεγάλου χρέους, γιατί η ζωή την έταξε να φυλάει Θερμοπύλες.
«Λαός που ξεχνά την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει»

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…