Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ακόμα πληρώνουμε τα... έργα Σημίτη. 163 εκατ. ευρώ γλίτωσε η Hochtief από το Ελληνικό ΔημόσιοΈνας από τους εθνικούς ολε-τήρες, ο Κώστας Σημίτης μπορεί να αποτελεί μια θλιβερή ανάμνηση στην πολιτική ζωή της χώρας, απ’ ότι φαίνεται όμως οι συνέπειες από την άφρονα και καταστροφική διακυβέρνηση του συνεχίζουν να ταλαιπωρούν την Ελλάδα.
      Έτσι, την στιγμή που οι Έλληνες μεροκαματιάρηδες ταλαιπωρούνται από το ΦΠΑ, απαλλάσσεται από την αντίστοιχη καταβολή η γερμανική εταιρία Hochtief μετά την δικαίωσή της προημερών στο Διεθνές Δικαστήριο του Λονδίνου, από την υποχρέωση να καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο ΦΠΑ, αλλά και πρόστιμο προσαυξήσεων, συνολικού ύψους 163 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από υποχρεώσεις της στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στα Σπάτα! Αυτό συνέβη γιατί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είχε φροντίσει να προστατέψει κατά την υπογραφή της σύμβασης τα συμφέροντα της γερμανικής εταιρίας.  Η σύμβαση αυτή υπεγράφη το 1996, την χρονιά δηλαδή που ο Σημίτης ανήλθε στην εξουσία, και σ’ αυτήν αναφερόταν ρητά ότι το Λονδίνο (το “Βρετανικό Δίκαιο” δηλαδή) είναι το μόνο αρμόδιο όργανο για την επίλυση διαφορών που αφορούν το “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Έτσι, το συγκεκριμένο διαιτητικό  δικαστήριο εξέδωσε την απόφαση του αυτή, με την οποία έκρινε ότι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών δεν οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο τον καταλογισθέν ΦΠΑ και μαζί τα ποσά των επιβληθέντων πρόσθετων φόρων, κρίνοντας παράνομες τις εκδοθείσες και τις σχετικές Πράξεις Καταλογισμού. Αποτέλεσμα της προχθεσινής απόφασης ήταν η Hochtief να βγάλει από χθες το “Ελευθέριος Βενιζέλος” από τη λίστα των προς πώληση αεροδρομίων, διότι όπως εκτιμά η Deutsche Bank η αξία του θα ξεπεράσει τα επόμενα χρόνια τα 1,2 δισ. ευρώ!
     Το παρασκήνιο για την κατα-σκευή του αεροδρομίου είναι κι αυτό περίεργο, καθώς η χρηματοδότηση του έγινε τόσο  από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από το Ελληνικό Δημόσιο. Ήταν, μάλιστα, το μεγαλύτερο και πιο θεαματικό προεκλογικό επικοινωνιακό πυροτέχνημα του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Είναι, επίσης, κοινό μυστικό στις Βρυξέλες ότι η ανάθεση του αεροδρομίου στην γερμανική εταιρία Hochtief, σε βάρος γαλλικής εταιρίας που επίσης το διεκδικούσε, προωθήθηκε συστηματικά από το σύνολο των τότε επιτρόπων. Ιδιαίτερα δε, από την αρμόδια επίτροπο χρηματοδοτήσεων της Ε.Ε. Βουλφ Ματίες, του οποίου διευθυντής ήταν ο σημερινός διορισμένος από την Μέρκελ ύπατος στην Αθήνα, Χορστ Ράινχενμπαχ! Ακολουθώντας κανείς τον μίτο της Αριάδνης θα βγει από τον λαβύρινθο της αμάθειας και της παραπληροφόρησης και τότε θα διαπιστώσει, αηδιασμένος, συνδέσεις προσώπων, ντόπιων και ξένων, χθεσινών και σημερινών, τα οποία έδρασαν και συνεχίζουν να δρουν εναντίον των Ελληνικών συμφερόντων.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…