Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ 2011 Βαλυράκης σε Βενιζέλο: ΟΠΑΠ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο, εργαλείο 1 δις, μην τον πουλάς. Τα ίδια έλεγε και ο Σαμαράς. Εντέλει είμαστε η μοναδική χώρα με κυβέρνηση Τρολλ.


Αρχές Αυγούστου 2011 και ο τότε Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος προσπαθεί να περάσει άλλο ενα πολυνομοσχέδιο- σκούπα, με τίτλο «Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου – Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση – θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης».
       Τα αποτελέσματα των πολυνομοσχεδίων του τότε Αντιπροέδρου και «τσάρου» της Ελληνικής Οικονομίας τα βιώνουμε σήμερα. Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου, στις 2 Αυγούστου, τον λόγο πήρε ο κυβερνητικός βουλευτής Σήφης Βαλυράκης και -λόγω της ειδικής σχέσης του με τον ΟΠΑΠ- , απευθυνόμενος στον Βενιζέλο δήλωσε ότι ο ΟΠΑΠ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο, με εξαίρεση έναν αντίστοιχο στο Χονγκ-Κονγκ και το μερίδιο του Δημοσίου ως ετήσιο έσοδο μπορούσε εύκολα να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε επίσης στον Βενιζέλο ότι είναι πιο συμφέρον για το Δημόσιο να αγοράσει μετοχές του ΟΠΑΠ, παρά να πουλήσει, καθως η χρηματιστηριακή του αξία ήταν χαμηλή (το 2011, που να έβλεπε σήμερα.) Συνέχισε λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ο ΟΠΑΠ δίνει στο ελληνικό δημόσιο 150 εκατομμύρια κάθε χρόνο. Η χρηματιστηριακή του αξία είναι της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου. Εάν βγάζοντας 1 δισεκατομμύριο ευρώ από το δημόσιο χρέος, γλιτώνουμε για μια εικοσαετία, περίπου 50 εκατομμύρια χρεολύσια το χρόνο και με 3,5% επιτόκιο, 35 εκατομμύρια ετήσια, το όφελος ανεβαίνει στα 85 εκατομμύρια.
              Μέχρι τα 150, όμως, που σας δίνει σήμερα, είναι ένας λογαριασμός. Και παρακαλώ αυτό, ας γίνει ένας μπούσουλας σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις. δραστηριότητες που δίνουν σημαντικά οικονομικά έσοδα, πρέπει να κρατηθούν πάση θυσία, ακριβώς για να ανακουφίσουν την ανάγκη του δημοσίου, το οποίο προστρέχει σε μέτρα επί μέτρων, υπερφορολογώντας τη ζήτηση και τη λειτουργία της οικονομίας».
Και τελειώνει την αγόρευσή του με την παρακάτω έκκληση «Έχετε ένα εργαλείο τον ΟΠΑΠ το οποίο αν δεν δουλεύει σωστά, να το βάλετε να δουλέψει σωστά. Πάντως είναι ένα εργαλείο πολύ σημαντικό για την εξασφάλιση των πολύ σημαντικών ποσών που απαιτούνται στο δημόσιο. Άρα, εσείς έχετε τον ΟΠΑΠ ως εργαλείο. Κρατήστε τον, αξιοποιήστε τον και οικονομικά και λειτουργικά. Νομίζω ότι αυτό είναι το καθήκον μίας κυβέρνησης, η οποία αυτήν τη στιγμή αγωνίζεται να βγάλει τη χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο κινδυνεύει να περιέλθει. Άρα, λοιπόν, θεωρώ ότι η περίπτωση του ΟΠΑΠ ως μοναδική περίπτωση και για την ελληνική πραγματικότητα αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει να διατηρηθεί ως δυνατότητα εξεύρεσης εσόδων και ενίσχυσης του δημοσίου με έσοδα που τα έχει απόλυτη ανάγκη για τη μείωση των ελλειμμάτων του». Δεν γνωρίζουμε τους λόγους που είχε ο Πασοκτζής Βαλυράκης, που πάντως γνώριζε τον ΟΠΑΠ μέσα-έξω, να κάνει αυτή την αγόρευση. Αλλά σύμφωνα με τα πρακτικά, στο τέλος χειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Να υποθέσουμε και από τον παρόντα Βενιζέλο… Τελικά ο ΟΠΑΠ ξεπουλήθηκε σήμερα… Τελικά αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα είναι τρολλ… Μην ξεχνάμε και τον Γιωργάκη όταν ήταν πρωθυπουργός ότι κατέβηκε σε πορεία κατά των μέτρων που πήρε… ο ίδιος και η κυβέρνηση του!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…