Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παιγνίδια στις πλάτες των ανέργων της Κρήτης - Απάτη τα τουριστικά προγράμματα


Οι Ενώσεις Ξενοδοχείων Κρήτης καταγγέλλουν την πολιτική και πρακτική του Υπουργείου Εργασίας το οποίο ακυρώνει τον ίδιο τον προγραμματισμό του και υφαρπάζει θέσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και επιδοτούμενων θέσεων απασχόλησης από τον τουριστικό κλάδο της Κρήτης και μεταφέρει τους πόρους σε μη τουριστικές περιοχές της Ελλάδας. Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία αναφορικά με τα προγράμματα για τους άνεργους στο χώρο του τουρισμού προχώρησαν οι ενώσεις των ξενοδόχων στην Κρήτη. 
    Στην καταγγελία τους κάνουν σαφές ότι το υπουργείο εργασίας παίρνει θέσεις εργασίας και πόρους από την τουριστική Κρήτη και τα δίνει σε άλλες μη τουριστικές περιοχές της χώρας! Το θέμα έθιξε και μερικές μέρες πριν η Περιφέρεια Κρήτης. Στην καταγγελία τους οι τέσσερις ενώσεις αναφέρουν χαρακτηριστικά: Στις 27/5/2013 ολοκληρώθηκαν οι υποβολές αιτήσεων των δυνητικά ωφελούμενων του προγράμματος «Επιταγή Εισόδου Στην Αγορά Εργασίας για Ανέργους Νέους Στον Κλάδο του Τουρισμού Ηλικίας Έως 29 Ετών». 
     Στο εν λόγω πρόγραμμα προβλέπονταν βάσει προκήρυξης για την Περιφέρεια Κρήτης δύο χιλιάδες (2.000) θέσεις για κατάρτιση και πρακτική άσκηση σε τουριστικές επιχειρήσεις. Στις 29/5/2013 όπου και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα με έκπληξη είδαμε αντί των προβλεπόμενων βάσει προκήρυξης θέσεων για την Περιφέρεια Κρήτης, ότι δόθηκαν τελικά μόλις 671 θέσεις κατάρτισης και πρακτικής άσκησης καταστρατηγώντας τις προβλέψεις της ίδιας της προκήρυξης και την Περιφερειακή κατανομή των πόρων. 
       Οι Ενώσεις Ξενοδοχείων Κρήτης καταγγέλλουν την πολιτική και πρακτική του Υπουργείου Εργασίας το οποίο ακυρώνει τον ίδιο τον προγραμματισμό του και υφαρπάζει θέσεις κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και επιδοτούμενων θέσεων απασχόλησης από τον τουριστικό κλάδο της Κρήτης και μεταφέρει τους πόρους σε μη τουριστικές περιοχές της Ελλάδας.  Έτσι ο τουριστικός τομέας της Κρήτης που διαθέτει το 25% περίπου του τουριστικού προϊόντος της Χώρας μας, άρα της απασχόλησης και της ανεργίας λαμβάνει μόλις 6,7% των προβλεπόμενων θέσεων ανέργων. Η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και στις υπόλοιπες Νησιωτικές τουριστικές περιοχές με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πρόγραμμα για τον τουρισμό χωρίς να συμπεριλαμβάνει τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας! Ταυτόχρονα θα συντονίσουν τις δράσεις τους με την Περιφέρεια Κρήτης και τις ενώσεις των υπόλοιπων θιγόμενων τουριστικών περιοχών της χώρας για να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία που υφίστανται τόσων οι ανέργων όσο και οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…