Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Χρυσαυγίτες" και ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ...


Είναι του γραπτού λόγου προνόμιο σημαντικό, σε σχέση με τον προφορικό, η χρήσις των "εισαγωγικών". Κυρίως για την αποκαθήλωση από το "βάθρο" της γνησιότητος του ψευδεπίγραφου και του κίβδηλου. Συχνότατα δε, ξεπερνούν σε δυνατότητα και τη λεπτή ειρωνεία τα εισαγωγικά. 
 Όσο σημαντικός κι' αν είναι ο όρος, τόσο ασήμαντος αυτομάτως καθίσταται απ' τα μικρά και πολλά σημαίνοντα τούτα σύμβολα της γραφής. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαία κι' η χρήση τους σε τούτο το κείμενο. Η ίδια λέξη, με και χωρίς εισαγωγικά. Κι' όμως δυο εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες. Ποιοι είναι οι μεν και ποιοι οι δε ; Ο καθένας που το επιθυμεί αυτοπροσδιορίζεται ως τέτοιος στη χώρα μας σήμερα. Δεν θα σε κουράσω αγαπητέ αναγνώστη : Χρυσαυγίτης είναι, απλούστατα, εκείνος που ενστερνίζεται αυτό που στην πραγματικότητα είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και "Χρυσαυγίτης" εκείνος που γοητεύεται απ' τη στρεβλή εικόνα που το ίδιο το σύστημα θέλει να εμφανίσει ως (εντός εισαγωγικών και πάλι) "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ". Τόσο απλό είναι. Και μέσα σε τούτο τον αδυσώπητο κι' ολοκληρωτικό πόλεμο που το σύστημα εξαπέλυσε εναντίον μας, με εξ αντικειμένου τεχνικά περιορισμένη τη δική μας επικοινωνιακή δυνατότητα, τόσο πολύ ξεπέρασε το σύστημα τον ίδιο τον ...εαυτό του, που δυστυχώς πρέπει αναπόδραστα, πέραν του τι είμαστε, τις πιο πολλές φορές να αναλωνώμαστε στο τι δεν είμαστε, με πλήρη την επίγνωση του πόσο κουραστικό είναι να επιχειρηματολογείς για το αυτονόητο. Κι' όμως, το πράγμα δεν σταματά εδώ : Δεν είναι απλά η αντίκρουση των συστημικών επιχειρημάτων απέναντι σ' εκείνον που εξαπατάται απ' τα φερέφωνα των εχθρών μας, οδηγούμενος στην απόρριψη. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος (κι' εδώ βρίσκεται και το...ξεπέρασμα του εαυτού του συστήματος) ελλοχεύει ακριβώς στην προαναφερθείσα εκείνη γοητεία που η στρεβλή για το Κίνημά μας εικόνα ασκεί σε ανερμάτιστους δυνάμει "οπαδούς" : Τραμπούκοι χωρίς αγωνιστικό, όπως κάθε ευγενής οντότητα το εννοεί, ήθος, κατάλληλοι μόνον για νταβατζήδες στα παρακμιακά βρωμομάγαζα, κοινώς "ούγκανοι" απνευμάτιστοι ...μπρατσαράδες, "ρατσιστές" άνευ υποψίας της οντολογικής σημασίας της έννοιας της Φυλής, "ιδεολόγοι" δηλαδή της ...ιδεολογίας των ηλιθίων, αντάμα με τέως "νοικοκυραίους" του ψωφοκαπιταλισμού, με χαμένη ...καβάτζα που βρήκαν αποκούμπι σε μια "πατρίδα" - εννοιοτροπικό άλλοθι κάλυψης των υπαρξιακών τους κενών, ρέκτες της πιο χυδαίας "αισθητικής", γραφικοί κι' επικίνδυνα...πολυγνώμονες νεόκοποι "αγωνιστές της σφαλιάρας" και λοιποί ανυποψίστοι της αληθινής Ιδεολογικής μας ταυτότητας, προσέρχονται καθημερινά με ...αξιώσεις ολκής, διεκδικώντας να ταυτίσουν τη θλιβερή τους ύπαρξη με την κοσμογονία του Λαϊκού Εθνικισμού, αποτελούντες και το πρόθυμο ποίμνιο του κάθε ...φιλόδοξου εκκολαπτόμενου πολιτικάντη που ελπίζει πως με τα ψεύτικα και μεγάλα "αγωνιστικά" λόγια-παρλαπίπες θα αλώσει το Κίνημα, δήθεν ως "υποστηρικτής" εισερχόμενος, "λύκος"-ντυμένος ...γιαγιά, της "κοκκινοσκουφίτσας" προσδοκώντας το ...φάγωμα... Ας τους δώσουμε να καταλάβουν, συναγωνιστές, πως ούτε ...παραμύθι είν' οι αγώνες μας, ούτε ...κοκκινοσκουφίτσες οι μαχητές μας. Στους "χρυσαυγίτες" αυτούς, ας αντιτάξουμε το ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ τον ίδιο..!

ΟΔΥΣΣΕΥΣ  ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ
    Τ.Ο.  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…