Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΕΚ: Πολίτες πληρώνουν τις κρατικές αυθαιρεσίες


Ο ΟΕΚ μοίρασε αυθαίρετες κατοικίες στη Παλλήνη και 160 οικογένειες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα εκατομμυρίων
  
Μέσα στον τυφώνα των δυσμενών εξελίξεων για την χώρα μας σε κάθε μέτωπο, (οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό) λογικό είναι τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν στα πολύ σοβαρά θέματα, τα οποία συνθέτουν την πορεία της Πατρίδας μας προς το χάος. Ωστόσο συνεχίζουν να υπάρχουν χιλιάδες μικρότερες ιστορίες καθημερινής νεοελληνικής τρέλας, που δείχνουν τον ξεπεσμό του μεταπολιτευτικού ελληνικού κράτους, πιστοποιώντας ταυτόχρονα ότι η πορεία προς την καταστροφή ήταν προδιαγεγραμμένη. Μαθαίνουμε λοιπόν από την τρέχουσα ειδησεογραφία ότι εκατόν εξήντα οικογένειες καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα εκατομμυρίων για αυθαίρετα σπίτια που απέκτησαν μετά από κλήρωση από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας! Η ιστορία καθημερινής τρέλας είναι αμιγώς ελληνικής εμπνεύσεως και αποκαλύπτει σε όλο της το μεγαλείο ότι σε αυτή τη χώρα οι νόμοι και κυρίως οι πολεοδομικοί δεν τηρούνται ούτε από τους φορείς της Πολιτείας... Όπως αποκαλύπτεται ακόμα και ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας έκτιζε όπως ήθελε, ότι ήθελε κατά παράβαση των πολεοδομικών κανόνων. Μόνο που τα σπίτια με τις αυθαιρεσίες που μοίραζε ο ΟΕΚ καλούνται τώρα να τα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους και μάλιστα αδρά, λες και αυτοί έκαμαν τις παραβάσεις αυτές! Εκατόν εξήντα οικογένειες στον Οικισμό Εργατικών Κατοικιών «Παλλήνη ΙΙΙ – Γρηγόρης Λαμπράκης» βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης αφού από την υπηρεσία Δόμησης του δήμου Παλλήνης καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για πολεοδομικού τύπου αυθαιρεσίες και παρατυπίες, τις οποίες η υπηρεσία Δόμησης εντόπισε με αυτοψίες που έκανε τον φετινό Ιούνιο σε κάθε πολυκατοικία του συγκροτήματος. Εν ολίγοις οι πολίτες καλούνται να καταβάλουν αδιανόητα πρόστιμα για αυθαιρεσίες τις οποίες προδήλως, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, διέπραξε ο πρώην Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας, ο οποίος είχε την αποκλειστική ευθύνη για την κατασκευή των διαμερισμάτων τα οποία τους παραχωρήθηκαν μετά από κλήρωση! Η υπηρεσία Δόμησης του δήμου Παλλήνης πραγματοποίησε αυτοψία μετά από εισαγγελική παραγγελία στο πλαίσιο διερεύνησης κακοτεχνιών στην εργολαβία. Στην αυτοψία, λοιπόν, εντοπίστηκαν πολεοδομικές αυθαιρεσίες όπως:
- πολυκατοικίες κατοπτρικά κατασκευασμένες σε σχέση με τα σχέδια που συνόδευαν την οικοδομική άδειά τους και συνεπώς εξ ολοκλήρου αυθαίρετες.
- υπέρβαση του συνολικού ύψους ορισμένων πολυκατοικιών.
-διαφορές στη στάθμη του περιβάλλοντος χώρου.
- υπόγεια τα οποία ως προς τα σχέδια της οικοδομικής άδειάς τους έχουν επεκταθεί.
Όπως καταγγέλλουν οι πολίτες που έχουν πλέον εγκλωβιστεί από τις αυθαιρεσίες του ΟΕΚ, οι παραβάσεις αυτές είναι δυνατό να υλοποιηθούν μόνο κατά το στάδιο της κατασκευής των πολυκατοικιών και προφανέστατα δεν θα πρέπει να καταλογισθούν στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, αλλά στον Ο.Ε.Κ., ο οποίος έφερε την ευθύνη ως κύριος του έργου. Επισημαίνεται ότι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων ακόμα κι αν υπαχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νέου νόμου για τα αυθαίρετα, θα πρέπει και πάλι να πληρώσουν από την τσέπη τους και μάλιστα όχι για τη νομιμοποίηση των αυθαιρεσιών αλλά για την εξαίρεσή τους από την κατεδάφιση για διάστημα 30 ετών. Οι κάτοικοι ζητούν από το ΥΠΕΚΑ να προχωρήσει εν όψει και του νέου σχεδίου νόμου για τα αυθαίρετα στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης που να διευκρινίζει ότι τα πρόστιμα για τις πολεοδομικές παραβάσεις που έχουν εντοπιστεί σε οικισμούς του ΟΕΚ δεν βαρύνουν τους ιδιοκτήτες. Προφανώς οι παραπάνω πρακτικές ανήκουν στις φούσκες και στις φανφάρες που είχε μπολιάσει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ (κυρίως) στις εποχές της ψευτοευμάρειας, σε κάθε επίπεδο της ελληνικής πραγματικότητας.
Σταύρος Καρεφυλλάκης

(Από την εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που κυκλοφορεί...  )

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…