Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ “ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ” Προϋπολογισμός, τέλος! - Η κατάρρευση εσόδων φέρνει νέα μέτρα και... νέα κυβέρνηση;H έκταση κατάρρευσης του οικονομικού σχεδίου της χώρας γα το 2013, δηλαδή της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού, είναι τέτοια μέχρι στιγμής που ουσιαστικά “κλειδώνει” νέα μέτρα μέχρι το τέλος της χρονιάς.
    Ο Προϋπολογισμός έχει ήδη πέσει έξω κάπου 4 δισ. ευρώ. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο είναι πλέον τέτοιας έκτασης που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί. Οι πολίτες δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν τα της καθημερινής τους διαβίωσης, πόσο μάλλον τις υποχρεώσεις τους στην εφορία.
     Το ότι οι δαπάνες έχουν μειωθεί και για μία ακόμα φορά σημαντικά, όχι απλώς δεν λέει τίποτα, αλλά επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την όλη κατάσταση καθώς η μείωση των δαπανών δεν βασίζεται τον εξορθολογισμό των δαπανών, αλλά στην εξαέρωση των δημοσίων επενδύσεων. Και εξαέρωση δημοσίων επενδύσεων σημαίνει ανεργία και ακόμα χαμηλότερη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αποδίδουν τη μείωση των εσόδων στην καθυστέρηση αποστολής των εκκαθαριστικών για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας προηγούμενων ετών, στις αλλεπάλληλες παρατάσεις που έχουν δοθεί για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων αλλά αυτά είναι αστεία πράγματα. Δηλαδή όταν θα γίνουν αυτά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα έρθει “στα ίσα του” ο Προϋπολογισμός; Μόνο από τους φόρους στην περιουσία η «μαύρη τρύπα» στα έσοδα είναι πάνω από 300 εκατ. ευρώ και θα πρέπει να καλυφθεί αυτό το κενό τους επόμενους έξι μήνες. Βεβαίως είναι πια σαφές ότι οι πολίτες δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, όταν θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα εκκαθαριστικά σημειώματα.
    Τον Μάιο, τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν πάνω από 800 εκατ. ευρώ ενώ από την αρχή του έτους έχουν αυξηθεί πάνω 3 δισ. ευρώ. Παράλληλα, η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο της είσπραξης των φόρων καθώς στους τελευταίους μήνες του έτους θα υπάρχουν για τον απλό φορολογούμενο πολλές δυσβάσταχτες υποχρεώσεις.
      Τα νέα μέτρα είναι τόσο σίγουρα όσο σίγουρο είναι ότι ούτε οι νυν φόροι, ούτε οι επόμενοι θα πληρωθούν. Η χώρα χρειάζεται φορο-απελευθέρωση. Χρειάζεται κατάργηση κατηγοριών φόρων και μείωση των εναπομείναντων. Η “καραμέλα” της φοροδιαφυγής δεν είναι δικαιολογεί πλέον την εκτέλεση ενός ολόκληρου έθνους. Φοροδιαφυγή αυτή την στιγμή δεν υπάρχει στην χώρα στην έκταση που υποστηρίζεται ότι υπάρχει. Και να υπάρχει, όπως λένε, που είναι; Στις ελληνικές τράπεζες αποκλείεται, αφού όλοι οι μεγάλοι λογαριασμοί πάνω από 100.000 ευρώ ελέγχονται. Στο εξωτερικό δεν μπορεί να φύγει ούτε ένα ευρώ, χωρίς να ελεγχθεί.
       Που είναι η φοροδιαφυγή για τα μάτια της οποίας εξοντώνουν μια ολόκληρη χώρα; Το βέβαιο είναι ότι  τρόικα θα επιβάλλει νέα μέτρα. Αλλά το αμέσως επόμενο ερώτημα - εκτός από το πού θα βρουν πολίτες να τα πληρώσουν - πόσος χρόνος θα μείνει στην κυβέρνηση για να μπορέσει να επιβιώσει...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…