Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΟΠΩΣ “ΕΚΤΙΜΗΣΕΙ” Η ΕΦΟΡΙΑ

Αυθαίρετες ποινές σε βάθος 20ετίας Θα είμαστε όλοι ένοχοι εκ προοιμίου για φοροδιαφυγή

Η εφορία αυθαίρετα θα μας επιβάλει φόρους μέχρι και 20 χρόνια πριν του στιλ “εμείς πιστεύουμε ότι έπρεπε να ξοδεύεις τα τριπλά, έτσι γουστάρουμε να πιστεύουμε, και άμα σου αρέσει”.
Οδεύουμε σε ολοκληρωτικές διαδικασίες, όπου όλοι θα είμαστε ύποπτοι και το κυριότερο ένοχοι κατ’ εκτίμηση. Σε δημόσια διαβούλευση θα δοθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών στον οποίο περιλαμβάνονται οι φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών καθώς και πρόστιμα και ποινές που θα επιβάλλονται στην περίπτωση φορολογικών παραβάσεων. Σύμφωνα με το σχέδιο, πλέον οι φορολογούμενοι πρέπει εντός 5 ημερών να προσκομίζουν στην εφορία οποιοδήποτε στοιχείο ζητηθεί, ενώ το δικαίωμα του Δημοσίου να επιβάλει φόρους για μια φορολογική υπόθεση του παρελθόντος μπορεί να παραταθεί ακόμα και σε 20 χρόνια εάν ο ελεγχόμενος έχει διαπράξει φορολογικές παραβάσεις.

Ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών προβλέπει:
1. Οι πληροφορίες που ζητεί εγγράφως η φορολογική διοίκηση από τον φορολογούμενο πρέπει να παρέχονται εντός 5 ημερών, εκτός εάν ο φορολογούμενος προσκομίσει επαρκείς αποδείξεις τυχόν δυσχερειών που αντιμετωπίζει κατά την προετοιμασία και υποβολή των πληροφοριών που του ζητήθηκαν. Ο φορολογούμενος έχει το δικαίωμα να ζητεί αποδεικτικό παράδοσης.

2. Ο προσδιορισμός φόρου από την εφορία θα γίνεται με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους:
α) κανονικό προσδιορισμό φόρου,
β) κατ’ εκτίμηση προσδιορισμό φόρου,
γ) διορθωτικό προσδιορισμό φόρου και
δ) προληπτικό προσδιορισμό φόρου.

3. Η φορολογική μνήμη του Δημοσίου θα πηγαίνει μέχρι πέντε έτη πίσω. Η προθεσμία αυτή μπορεί υπό όρους να παραταθεί. Στην περίπτωση όμως που ο φορολογούμενος έχει διαπράξει φοροδιαφυγή, η σχετική προθεσμία παρατείνεται στα 20 έτη.

4. Εντός 90 ημερών η εφορία θα πρέπει να επιστρέφει τους φόρους στους φορολογούμενους. Στην περίπτωση που υπερβεί το ανωτέρω διάστημα, θα πρέπει να καταβάλει εντόκως το επιστρεφόμενο ποσό. Όπως δηλαδή συμβαίνει με τους φορολογούμενους ότανκαθυστερούν να πληρώσουν τους φόρους τους.

5. Τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για ανεξόφλητες οφειλές προς το Δημόσιο θα ενεργοποιούνται μετά την πάροδο 30 ημερών από την προθεσμία πληρωμής του φόρου.

 6. Πρόστιμα στις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα θα επιβάλλονται στις εξής περιπτώσεις:
α) εάν δεν υποβάλει φορολογική δήλωση εμπρόθεσμα,
β) εάν δεν υποβάλει δήλωση παρακράτησης φόρου εμπρόθεσμα,
γ) εάν δεν παρακρατήσει φόρο,
 δ) εάν δεν ανταποκριθεί σε αίτημα πληροφοριών της Φορολογικής Διοίκησης,
ε) εάν δεν συνεργαστεί στη διάρκεια φορολογικού ελέγχου,
στ) εάν δεν γνωστοποιήσει την ιδιότητά του ή τον διορισμό του ως φορολογικού αντιπροσώπου,
ζ) εάν δεν εγγραφεί ως φορολογούμενος.

7. Τα πρόστιμα για τις παραβάσεις καθορίζονται ως εξής:
 300 ευρώ εάν ο φορολογούμενος δεν είναι υπόχρεος τήρησης λογιστικών βιβλίων.
 1.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης βιβλίων και στοιχείων με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.
 2.000 ευρώ εάν ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης βιβλίων και στοιχείων με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.
Σε περίπτωση υποτροπής του φορολογουμένου στην ίδια παράβαση εντός 5 ετών, το πρόστιμο ανέρχεται στη διπλάσια αξία του αρχικού προστίμου. Σε περίπτωση μεταγενέστερης διάπραξης παράβασης ιδίου τύπου εντός 5 ετών, το πρόστιμο ανέρχεται στην τετραπλάσια αξία του αρχικού προστίμου.

8. Εάν το ποσό του φόρου δεν καταβληθεί εμπρόθεσμα, επιβάλλεται πρόστιμο εκπρόθε-σμης καταβολής. Το πρόστιμο ανέρχεται σε κάθε περίπτωση 1% εφόσον καταβληθεί οποιαδήποτε ημέρα του ημερολογιακού μήνα κατά τον οποίο είναι οφειλόμενο. Το συνολικό πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής δεν μπορεί να υπερβεί το 100% του οφειλόμενου φόρου.
 Είναι ολοφάνερο ότι ο νέος κώδικας αποσκοπεί στο να “σκάσει” με κάποιο τρόπο ο “μουτζούρης” και στους τελευταίους νοικοκύρηδες που τα βγάζουν ακόμα πέρα. Εάν καταφέρουν (που στο χέρι τους είναι) να βεβαιώνουν απόκρυψη ακόμα και ενός ευτελούς ποσού, αυτόματα θα βάζουν “χέρι” στην περιουσία μας, υπό καθεστώς υποτιθέμενης νομιμότητας. Δώστε βάση και στην ταχύτητα προσκόμισης των απαραίτητων δικαιολογητικών, όταν κάποιος θα πρέπει να ψάχνει φορολογικές δηλώσεις 10 ετών, και έχοντας ελάχιστο ελεύθερο χρόνο καθότι αν είναι “τυχερός” δουλεύει για να ζήσει αυτός και η οικογένειά του.
Ο «άρχων» είναι αυτός που έχει δική του γη (άρα=γή + έχων). Και πραγματικά, ακόμα και στις μέρες μας είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς δική του γη / δικό του σπίτι. Χτυπώντας μας στην ιδιοκτησία μας, χτυπούν την αρχοντιά της άλλοτε περήφανης μεσαίας ελληνικής τάξης. Χωρίς σπίτι παύεις να είσαι άρχοντας στον τόπο σου. Και αυτό θέλουν, διότι οι “κατακτητές” όταν έρθουν εδώ θέλουν να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι, και να μην συναντήσουν καμία αντίσταση. Και η αντίσταση όπως ξέρουμε ξεκινάει πάντα από άρχοντες, όχι από ταπεινωμένες μάζες. Θέλουν να χτυπήσουν την ιδιοκτησία, για να μην έχουμε δεσμούς με την ελληνική γη, για να φύγουμε πιο εύκολα για τα ξένα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…