Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ: “Οι μέρες της είναι μετρημένες... Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχει καταρρεύσει!”


Μετά το σχηματισμό της κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και την ανακούφιση των αγορών από την αποφυγή των εκλογών, ξένα ΜΜΕ εκτιμούν πως τα «ψωμιά» της είναι λίγα. Η υστέρηση εσόδων και οι δύσκολες αποφάσεις που έχει μπροστά της, ιδίως οι απαιτήσεις των δανειστών για χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων εκτιμούν πώς πολύ σύντομα θα απειλήσουν και πάλι την κυβερνητική συνοχή, με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία αυτή τη φορά να είναι μικρότερη. «Λίγοι εκτιμούν ότι θα τη δουν να ολοκληρώνει την 4ετή θητεία της, που λήγει το 2016 και ο συνασπισμός θα μπορούσε να φτάσει στο σημείο της διάσπασης το φθινόπωρο, εάν οι ξένοι πιστωτές ζητήσουν περισσότερα μέτρα λιτότητας για να επιτύχουν τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος διάσωσης», αναφέρουν αναλυτές στο Reuters. Και είναι κοινή πεποίθηση.
      Ούτε ο Α. Σαμαράς δεν πιστεύει αυτά που λέει περί εξάντλησης της 4ετίας. Η Teneo Intelligence, εκτιμά ότι το πολιτικό ρίσκο είναι μεγάλο και θεωρεί ότι μία κατάρρευση της κυβέρνησης αυτής πριν από τα τέλη του έτους δεν μπορεί να αποκλεισθεί. Φαίνεται να συνδέει τις εξελίξεις με αυτές των γερμανικών εκλογών, όπως άλλωστε τα περισσότερα μέσα, αλλά η Γερμανία και οι δορυφόροι της δεν έχουν δείξει προς την Ελλάδα καμία πρόθεση χαλάρωσης της λιτότητας ή λήψης μέτρων που θα φέρουν ανάπτυξη. «Ολοκληρώστε τις μεταρρυθμίσεις», είναι το μονότονο μήνυμα προς Σαμαρά και Στουρνάρα.
      Οι αναλυτές της Exotix δίνουν στην κυβέρνηση ένα χρόνο ζωής και είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο από αυτά που έχουν γραφτεί. Κι αυτό γιατί «η δικομματική κυβέρνηση ίσως διστάσει, επίσης, να εφαρμόσει αντιλαϊκά μέτρα που θα μπορούσαν να διακινδυνεύσουν τη μειωμένη κοινοβουλευτική της πλειοψηφία», όπως σημειώνει η Wall Street Journal. Με τη WSJ συμφωνούν και οι αναλυτές της JP Morgan, οι οποίοι βλέπουν πώς η τρόικα θα ζητήσει περαιτέρω μείωση μισθών στο Δημόσιο, πέραν των απολύσεων. Σε κάθε περίπτωση και αυτό είναι ηλίου φαεινότερο η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα αναγκαστεί να πάρει και άλλα μέτρα σε βάρος των πολιτών καθ’ ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Ο ΕΟΠΥΥ έχει καταρρεύσει και η «μαύρη τρύπα» αγγίζει τα 2 δις ευρώ, οπότε έρχονται νέες περικοπές στα νοσήλια, τις διαγνωστικές εξετάσεις και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γενικώς, όταν ήδη αυτή βρίσκεται σε επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας σε αρκετές περιπτώσεις. Οι 17 Κεντρικές Τράπεζες της Ευρώπης αρνούνται τη μετακύλιση της λήξης των ελληνικών ομολόγων ύψους 5,6 δις ευρώ και αυτό επιβαρύνει την Ελλάδα με 2 δις το 2014, ενώ το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει αποτύχει οικτρά.                  
Η χαριστική βολή ήταν η αποτυχία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θα πρέπει να απολύσει συνολικά 15.000 υπαλλήλους του Δημοσίου, όταν με τις πρώτες 2.656 απολύσεις της ΕΡΤ παραλίγο να πέσει.
    Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πώς δεν υπάρχει μακροημέρευση γι’ αυτή την κυβέρνηση. Θα σέρνεται για μερικούς μήνες ζητώντας χείρα βοηθείας από το Βερολίνο, και όταν αυτή δεν έρθει, τότε θα έχει την τύχη της κυβέρνησης του ΓΑΠ. Ίσως και χειρότερη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…