Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χωρίς μεροκάματα και ασφάλιση οι οικοδόμοι της Κρήτης


Στον αφανισμό οδηγείται το επάγγελμα των οικοδόμων στην Κρήτη και αυτό το επιβεβαιώνεται από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οικοδόμοι που μετά από πολλά χρόνια δουλειάς, ξαφνικά βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία μη μπορώντας ακόμα καλύψουν και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη αφού τα μεροκάματα τους είναι σπάνια με αποτέλεσμα να μην βάζουν τα απαραίτητα ένσημα που απαιτούνται για την ασφάλιση τους. Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή για το μήνα Μάιο του 2013 φανερώνουν πτώση στις οικοδομικές άδειες στην Κρήτη της τάξης του 48,8% ενώ για το διάστημα Ιουνίου του 2012-Μαίου 2013 η πτώση φθάνει το 34,7%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου Γιάννη Γωνιανάκη, η οικοδομή βρίσκεται στη χειρότερη της φάση αφού η ανεργία στον συγκεκριμένο κλάδο αγγίζει το 90% στην Κρήτη!
Το 2007 στο νησί υπήρχαν 7.500 ασφαλισμένοι οικοδόμοι, ενώ φέτος το νούμερο αυτό παρουσιάζει απίστευτη πτώση καθώς εκείνοι που χαίρουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης φτάνουν μόλις τους 500, σύμφωνα με τον κ. Γωνιανάκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οικονομικής ανέχειας ενός οικοδόμου είναι αυτό που περιγράφει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου: Πριν λίγο καιρό, ένας συνάδελφος μας χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Παρά τα αρκετά χρόνια δουλειάς στην οικοδομή όμως, δεν είχε την δυνατότητα να πληρώσει τα νοσήλεια και έτσι μετά από παρέμβαση του σωματείου μας, ο συνάδελφος βγήκε από το νοσοκομείο χωρίς να έχει επιβαρυνθεί οικονομικά. Οι περιπτώσεις τέτοιων ανθρώπων δεν είναι λίγες. Αντίθετα είναι πολλές και καθημερινές αφού οι οικοδόμοι στην Κρήτη που δηλώνουν άποροι εκδίδοντας βιβλιάριο της Πρόνοιας προκειμένου να μπορέσουν να επισκεφτούν ένα νοσοκομείο, αυξάνονται καθημερινά. Αυτό σκέφτεται να κάνει και ο κ. Χρήστος, ένας 53χρονος οικοδόμος από το Ηράκλειο ο οποίος έχει να δουλέψει πάνω από 2 χρόνια με αποτέλεσμα να έχει μείνει ανασφάλιστος. Όπως αναφέρει ο κ. Γωνιανάκης, ο Σεπτέβρης θα είναι θερμός μήνας για τους οικοδόμους καθώς το συνδικάτο θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την ανάκαμψη του κλάδου, πηγαίνοντας κόντρα στα βάναυσα μέτρα προωθεί η κυβέρνηση τα οποία έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση εκατομμύρια εργαζόμενους.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…