Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: Δραστηριότητες μηνός Αυγούστου


 

 

Ομιλίες στην Τ.Ο Ηρακλείου

Αθρόα υπήρξε η προσέλευση νέων υποστηρικτών του Κινήματος και χθες, ημέρα τακτικής λειτουργίας των γραφείων της Τ.Ο. Ηρακλείου, οι οποίοι ζητούσαν να πληροφορηθούν σχετικά με τις θέσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν την πατρίδα μας, ενώ οι συναγωνιστές Τάσος Τσαγκαρίδης και Οδυσσέας Πατεράκης, κάνοντας μια ιστορική διαδρομή από τις αρχές μέχρι και τα μέσα του εικοστού αιώνα, μίλησαν για την προσωπικότητα και το έργο του Εθνικού Κυβερνήτη Ιωάννη Μεταξά και το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η αναφορά του γραμματέα της τοπικής στη θλιβερή επέτειο (31 Ιουλίου του 1920) της δολοφονίας του Εθνικού πνευματικού ταγού Ίωνα Δραγούμη, από τους "πραιτωριανούς" της αντίπαλης παράταξης, πράξη που θα αποτελεί αιώνια ντροπή για το έθνος μας.

Κυριακή, 4 Αυγούστου 2013


Πραγματοποιήθηκε η 6η Εθνικιστική Κατασκήνωση Κρήτης (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε για 6η συνεχή χρονιά η Εθνικιστική Κατασκήνωση Κρήτης στην Κίσσαμο Χανίων το Σαββατοκύριακο 3 & 4 Αυγούστου. Συναγωνιστές από όλη την Κρήτη είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ένα 2ήμερο σωματικής, πνευματικής και ψυχικής ευεξίας. Το πρόγραμμα περιείχε αθλοπαιδιές και τα αρχαία Ολυμπιακά Αγωνίσματα του ακοντισμού, της δισκοβολίας, της οπλιτοδρομίας, της πάλης και της διελκυστίνδας, μέσα σε συναγωνιστική συντροφικότητα που συνέδεσε ακόμη περισσότερο τους παλαιούς και νέους Χρυσαυγίτες. Οι ομιλίες πολιτικού και ιδεολογικού περιεχομένου από τους συναγωνιστές Πατεράκη Οδυσσέα, Καρεφυλλάκη Σταύρο, Τσαγκαρίδη Τάσο, Θεοδωρόπουλο Γιάννη και Παπαδάκη Λευτέρη όπως και οι συζητήσεις, κράτησαν ως αργά το βράδυ, δίδοντας την δυνατότητα στους συναγωνιστές που συμμετείχαν στην κατασκήνωση να ανταλλάξουν απόψεις και να πλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Τ.Ο Χανίων: “Ομιλίες ιδεολογικού περιεχομένου”
Ημερομηνία: Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013 - 20:00
Περιοχή: Χανιά
Διοργανωτής: Τ.Ο Χανίων
Την Κυριακή 11 Αυγούστου  στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν στην ΤΟ Χανίων ομιλίες ιδεολογικού περιεχομένου.
Τζανακάκη 40-42 Χανιά
Κυριακή: 20:00-22:00

 

 

Ομιλία στην Τ.Ο Ηρακλείου για την καταστροφή των Καλαβρύτων

Συγκινητικές ήσαν οι ιστορικές αναφορές του συναγωνιστή Γιώργη Σπυρόπουλου στα γεγονότα της καταστροφής των Καλαβρύτων από τα στρατεύματα κατοχής, κατά την ομιλία του χθες στα κατάμεστα από φίλους και υποστηρικτές γραφεία της Τ.Ο. Ηρακλείου. Καλαβρυτινός ο ίδιος, με καταγωγή από την Κρήτη, με το παππού του θύμα του αποτρόπαιου εγκλήματος, μετέφερε τις πληροφορίες των οποίων υπήρξε δέκτης από τους ίδιους τους επιζώντες του ολοκαυτώματος. Μέσα από τον παραστατικώτατο λόγο του, έριξε άπλετο φως στα πραγματικά γεγονότα και στον ύποπτο ρόλο των κομμουνιστοσυμμοριτών, που, καίτοι προκάλεσαν το ολοκαύτωμα με την άνανδρη συμπεριφορά τους στους Γερμανούς αιχμαλώτους, δεν έσπευσαν σε βοήθεια των κατοίκων, παρά την αριθμητική τους υπεροχή έναντι του γερμανικού τμήματος που παραγματοποίησε το αποτρόπαιο έγκλημα, ενώ το '46, οι ίδιοι εισήλθαν στα Καλάβρυτα εγκληματώντας απέναντι στους Έλληνες πατριώτες της μαρτυρικής κωμόπολης. Έντιμος και ικανός αστυνομικός με δυο επ' ανδραγαθεία προαγωγές και σοβαρούς τραυματισμούς κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και έχοντας συχνά υποστεί τις συστημικές διώξεις εξαιτίας της ιδεολογικής του προσήλωσης στις αρχές του Λαϊκού και Κοινωνικού Εθνικισμού, ο συναγωνιστής Γιώργης Σπυρόπουλος χαμήλωσε σεμνά το βλέμμα, όταν ο γραμματέας της τοπικής Πατεράκης Οδυσσέας, του έπλεξε το εγκώμιο για το αγωνιστικό ήθος και το ελληνικό φιλότιμο που τον χαρακτηρίζει, ενώ ένα συγκινητικά αυθόρμητο, θερμό και παρατεταμένο χειροκρότημα των συγκεντρωμένων έκλεισε την εκδήλωση.  Πυρήνας Ρεθύμνου: Διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων Χρυσής Αυγής


Κλιμάκιο της νεολαίας του πυρήνα Ρεθύμνου πραγματοποίησε ενημερωτική δράση σε χωριά του Αμαρίου μοιράζοντας χιλιάδες φυλλάδια του κινήματός μας. Η απήχηση ήταν μεγάλη από τον κόσμο που  επευφημούσε τους συναγωνιστές. Χαρακτηριστικό ήταν πως αρκετοί μας ζητούσαν επιπλέον υλικό για φίλους και συγγενείς. Το πολιτικό μήνυμα της Χρυσής Αυγής βρίσκει εντυπωσιακά αυξανόμενη ανταπόκριση και στο Ρέθυμνο! Ο αγώνας για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας συνεχίζεται μέχρι την Τελική Νίκη!

Πυρήνας Ρεθύμνου

 

 

 

Ομιλίες Χρήστου Παππά και Ειρήνης Δημοπούλου στο Ηράκλειο
Έντονος ενθουσιασμός αλλά και έκδηλη συγκίνηση ήταν τα χαρακτηριστικά της χθεσινής εκδήλωσης για τον ένα χρόνο λειτουργίας των γραφείων της Τ.Ο. Ηρακλείου, παρόντων του βουλευτή επικρατείας του Κινήματος συναγωνιστή Χρήστου Παππά και της διευθύντριας της εθνικής εφημερίδας "ΕΜΠΡΟΣ" συναγωνίστριας Ειρήνης Δημοπούλου, που μέσα από τον συνετό τους λόγο, με ιδιαίτερες αναφορές στην Κρήτη, φώτισαν τις πτυχές των προβλημάτων που βιώνει η πατρίδα μας και αναπτέρωσαν τις ελπίδες όλων μας για την εθνική αναγέννηση.  Τα κατάμεστα από συναγωνιστές, φίλους και υποστηρικτές γραφεία της Ηροδότου 87 στη Νέα Αλικαρνασσό, δονήθηκαν στην κυριολεξία από τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων, που κλείνοντας τη λιτή επετειακή εκδήλωση έψαλαν τον καθιερωμένο σ' όλες τις εκδηλώσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ εθνικό ύμνο.Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013


Τ.Ο Χανίων: Προβολή της ταινίας “ΓΡΑΜΜΟΣ”

Τ.Ο Χανίων: Προβολή της ταινίας “ΓΡΑΜΜΟΣ”

Ημερομηνία: Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013 - 20:00
Περιοχή: Χανιά
Διοργανωτής: Τ.Ο. Χανίων
 Την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στην Τ.Ο Χανίων προβολή της «απαγορευμένης» ταινίας «ΓΡΑΜΜΟΣ». Μια ταινία-απάντηση στα ψεύδη των εαμοβουλγάρων και των απογόνων τους που δεν πρόκειται να την δείτε σε κανένα κανάλι.
Τζανακάκη 40-42 Χανιά
Κυριακή: 20:00-22:00
Τηλ: 6977752198

Ομιλίες εβδομάδας


Τ.Ο. Ηρακλείου: “Η μάχη των Θερμοπυλών”Τ.Ο. Ηρακλείου: “Η μάχη των Θερμοπυλών”


Ημερομηνία: Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 - 19:00
Περιοχή: Ν. Αλικαρνασσός
Διοργανωτής: Τ.Ο. Ηρακλείου
Την Τετάρτη 21 Αυγούστου στις 19:00 στα γραφεία της Τ.Ο. Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί ομιλία για την μάχη των Θερμοπυλών.
Τ.Ο. Ηρακλείου Ηροδότου 87
Ν. Αλικαρνασσός Ηρακλείου
Τετάρτη: 17:00-22:00
Τηλ: 6977752198


Τ.Ο Χανίων: “Θερμοπύλες, τότε και σήμερα”

Τ.Ο Χανίων: “Θερμοπύλες, τότε και σήμερα”

Ημερομηνία: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013 - 20:00
Περιοχή: Χανιά
Διοργανωτής: Τ.Ο. Χανίων
Την Κυριακή 25 Αυγούστου στις 20:00 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Τ.Ο Χανίων ομιλία με θέμα: "Θερμοπύλες, τότε και σήμερα".
Τζανακάκη 40-42 Χανιά
Κυριακή: 20:00-22:00
Τηλ: 6977752198

Προϊόντα Χρυσής Αυγής εντός της Τ.Ο Χανίων
Δεκάδες συναγωνιστές είχαν την ευκαιρία να δουν και να προμηθευτούν προϊόντα της Χρυσής Αυγής, όπως βιβλία, μπρελόκ, στυλό, κοσμήματα, ρούχα, κούπες και διάφορα αξεσουάρ. Νέα προϊόντα θα βρίσκονται στα ράφια κάθε εβδομάδα. 

 

 

 

Εξαιρετική και πρωτότυπη ομιλία-εργασία στην Τ.Ο Χανίων
Μια εξαιρετική πρωτότυπη ομιλία-εργασία με την συμμετοχή των παρευρισκόντων και θέμα την ιστορική Μάχη των Θερμοπυλών, πραγματοποιήθηκε στην Τ.Ο Χανίων από τον συναγωνιστή Δημήτρη Σταθάκη. Οι παρεβρισκόμενοι συναγωνιστές και υποστηριχτές του Κινήματος συμμετείχαν ενεργά κατά την διάρκεια της ομιλίας του συναγωνιστή με έγγραφα «τεστ» και ασκήσεις που βοηθούσαν στην καλύτερη εμπέδωση του περιεχομένου της ομιλίας αλλά και την εξαγωγή σημασιολογικής γνώσης από τα γεγονότα της Μάχης των Θερμοπυλών.Τ.Ο Ηρακλείου: Ομιλίες για τις Θερμοπύλες και την σφαγή της 25ης Αυγούστου 1898 στο Ηράκλειο

Η μάχη των Θερμοπυλών ήταν το θέμα της ομιλίας του συναγωνιστή Τάσου Τσαγκαρίδη, χθες στα γραφεία της Τ.Ο. Ηρακλείου. Στη συνέχεια, ο γραμματέας της τοπικής Οδυσσέας Πατεράκης, έκαμε μιαν ιστορική διαδρομή στα γεγονότα της 25ης Αυγούστου του 1898, που έλαβαν χώρα στην πόλη του Ηρακλείου, γεγονότα που δρομολόγησαν την πορεία της Κρήτης στην απόσχιση από την οθωμανική αυτοκρατορία. Ακολούθησε σχετική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους φίλους και υποστηρικτές του Κινήματος, με κεντρικό άξονα το τι μπορούν αυτά τα δύο ιστορικά συμβάντα να διδάξουν τον σύγχρονο ελληνισμό, στις κρίσιμες, για την ίδια την ύπαρξή της, ώρες που βιώνει η πατρίδα μας σήμερα.

Η ομιλία του συναγωνιστή Τσαγκαρίδη:
Τηλ: 6977752198 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…