Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανάλυση “Επίκαιρα”: Το εκλογικό αδιέξοδο της ΝΔ είναι η αιτία της πολιτικής δίωξης της Χρυσής Αυγής


Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ανάλυση του περιοδικού "Επίκαιρα" που αποκαλύπτει τις ξεκάθαρες πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις παράνομες διώξεις κατά του Αρχηγού και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
«Στις εκλογές ή εμείς ή αυτοί». Η φράση ανήκει σε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος και προσδιορίζει τη διλημματικού περιεχομένου στρατηγική που σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο την περαιτέρω περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής και, ει δυνατόν, την έξοδό της από το Κοινοβούλιο πριν από νέα προσφυγή στις κάλπες. Στην κυβέρνηση, μάλιστα, φαίνεται να αναζητείται τρόπος που να απαγορεύει στη Χρυσή Αυγή να κατέλθει στις εκλογές - «με κανέναν τρόπο, κανένα όνομα, καμία μορφή», όπως λέει χαρακτηριστικά κοινοβουλευτικός παράγοντας. Τα σενάρια που ήδη συζητούνται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον κι έχουν στόχο τον «πολιτικό ακρωτηριασμό των στελεχών της Χρυσής Αυγής» επικεντρώνονται στις μαρτυρικές καταθέσεις πρώην μελών της, μέσω των οποίων τους καταλογίζονται και «προπαρασκευαστικές ενέργειες για ανατροπή του πολιτεύματος», όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι και υιοθετούν κυβερνητικές πηγές, που ήδη κάνουν λόγο για σχεδιαζόμενη «έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα όλων των κοινοβουλευτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής».
Άλλωστε, ήδη στη Βουλή διαβιβάστηκε έγγραφο από τις ανακριτικές Αρχές που ζητά την άρση της ασυλίας των βουλευτών Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα στη βάση αυτής ακριβώς της κατηγορίας, για «κατάλυση του πολιτεύματος». Σύμφωνα με πληροφορίες των «Επικαίρων», με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ και την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ τέθηκε σε εφαρμογή «Σχέδιο Β» για την αντιμετώπιση του νεοναζιστικού σχήματος, καθώς τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων εμφανίζουν εξαιρετικά ανθεκτικό το σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Αυτές οι δημοσκοπικές καταγραφές - έρευνες GPO και MRB - αιφνιδίασαν δυσάρεστα το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς κατέδειξαν ότι «η καταιγίδα των αποκαλύψεων» για τη δράση της οργάνωσης δεν βρήκε ευήκοα ώτα σε σημαντικό ποσοστό των συμμετεχόντων στις έρευνες της κοινής γνώμης. Ποσοστό που προσεγγίζει, αν δεν υπερβαίνει, την εκλογική δύναμη της Χρυσής Αυγής στην αναμέτρηση του 2012.
Άνοιγμα της «βεντάλιας»
Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, όλα τα παραπάνω αποτελούν το πρώτο επίπεδο στο άνοιγμα της «βεντάλιας» σειράς επιθετικών πολιτικών κινήσεων που συζητούνται, με τελικό ζητούμενο την εκπαραθύρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης καταγράφονται και οι πρώτες διαφωνίες για τις πολιτικές κινήσεις που σχεδιάζονται, καθώς αρκετές εξ αυτών, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, κινούνται στο όριο του νομικού ακροβατισμού. Κορυφαίος κοινοβουλευτικός παράγοντας της ΝΔ, που μετέχει στη νομική επεξεργασία για την αποπομπή της Χρυσής Αυγής από το Κοινοβούλιο, υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρχει «διάσταση μεταξύ Δικαιοσύνης και Βουλής, εφόσον οι δικαστές θεωρούν τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και η Βουλή ως κόμμα». Όμως και εντός του πρωθυπουργικού επιτελείου διατυπώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρές αντιδράσεις για την παραπάνω νομική επεξεργασία που είχε ζητούμενο να χαρακτηριστεί με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας η Χρυσή Αυγή ως «εγκληματική οργάνωση» στο σύνολό της. Κι αυτί γιατί, όπως τόνιζαν έγκυροι πολιτικοί κύκλοι, στο πόρισμα του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης χρησιμοποιεί τον όρο «εγκληματική οργάνωση» για να περιγράψει την έκνομη δραστηριότητα στελεχών της Χρυσής Αυγής και όχι συνολικά το κόμμα.
Η «οδός διαφυγής» για την αποπομπή σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή φαίνεται ότι αναζητείται πλέον σε κατάθεση μάρτυρα - πρώην στελέχους της, που περιγράφει απόψεις ότι πρέπει «να μπούμε με τανκς στη Βουλή», όπως υποστηρίζει. Σύμφωνα με έγκυρες κοινοβουλευτικές πηγές, αυτές ακριβώς οι αναφορές παρέχουν τη δυνατότητα για να ζητηθεί άρση ασυλίας των βουλευτών με βάση τα άρθρα 187, 133 και 135 του Ποινικού Κώδικα «για προπαρασκευαστικές ενέργειες κατάλυσης του πολιτεύματος». Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνησης επιθυμεί την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική συναίνεση για να προχωρήσει σε σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν φαίνεται προς το παρόν διατεθειμένη να παράσχει σύμφωνη γνώμη «σε σκοπιμότητες με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…