Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως πλούτισες από την πολιτική Γιάννο;


Αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες από τους «χρυσαυγιτοφάγους» Πασόκους…

Όπως ενημερωθήκαμε από την καθημερινή ειδησεογραφία σχετικά με την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου, δύο είναι τα πορίσματα κατόπιν σχετικών ερευνών του ΣΔΟΕ που αφορούν τον πρώην υπουργό. Το πρώτο αφορά τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου η έρευνα για την οποία ξεκίνησε με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ και το δεύτερο αφορά τον ίδιο τον πρώην υπουργό. Φυσικά η ουσία της υποθέσεως είναι να… καταλήξουμε σε ουσία σε αυτή την… ζωή, διότι η ταχύτητα διαλεύκανσης της υποθέσεως αυτής δεν ξεπερνά την ταχύτητα της χελώνας.

Που τα βρήκες Γιάννο;
Ο Γιάννος Παπαντωνίου, πρώην... τσάρος της οικονομίας διαθέτει αρκετά ανάκτορα. Ενδεικτικά ένα μέρος από τα ανάκτορα του, αξίζει μόλις 4 εκατομμυρίων ευρώ. Τα σπίτι που ζει αξίζει 1,5 εκατομμύριο ευρώ! Πώς ο άνθρωπος που κατηγορήθηκε ως υπεύθυνος για το χρηματιστηριακό κραχ του '99 βρίσκεται σήμερα με τόσα ακίνητα-φιλέτα στην κατοχή του; Έγινε πάμπλουτος (μιλάμε μόνο για τα εμφανή αφού είναι γνωστά τα κόλπα… παραλλαγής αι απόκρυψης) μέσα σε μια χρυσή γι’ αυτόν δεκαετία, η οποία ξεκίνησε την εποχή της μεγάλης «φούσκας» του Χρηματιστηρίου, κατάφερε να αποκτήσει μία μικρή συλλογή ακινήτων-φιλέτων. Μια εντυπωσιακή βίλα στην Κάτω Κηφισιά με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, που η εμπορική της αξία φτάνει σήμερα το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, μια εξοχική κατοικία στη Σύρο με πισίνα και θέα το Αιγαίο που η τιμή της αγγίζει σήμερα τα 2 εκατομμύρια ευρώ και τρία γραφεία στην οδό Αμερικής στο Κολωνάκι, που η εμπορική τους αξία ξεπερνάει τις 500.000 ευρώ.

Η βίλα των 550 τ.μ. με τη θερμαινόμενη πισίνα
Το 1,5 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι φτάνει η σημερινή αξία αγοράς του ακινήτου που ο πρώην υπουργός χρησιμοποιεί ως μόνιμη κατοικία του. Μία πολυτελής βίλα με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα στην Κάτω Κηφισιά αποτελεί τη μόνιμη κατοικία του Γιάννου Παπαντωνίου. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο τριών επιπέδων που αποτελείται βάσει συμβολαίου από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, συνολικά 544 τ.μ. μαζί με όλους τους βοηθητικούς χώρους. Η σημερινή αξία αγοράς του ακινήτου, σύμφωνα με κτηματομεσίτρια της περιοχής, αγγίζει τουλάχιστον το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Το 1998 το ζεύγος Παπαντωνίου αγόρασε στην κοσμοπολίτικη Κηφισιά ένα οικόπεδο 447,55 τ.μ. με μια ισόγεια κατοικία, αναφέροντας τιμή αγοράς στο συμβόλαιο 40 εκατομμυρίων δραχμών, τιμή που σύμφωνα με κτηματομεσίτες ήταν πολύ κοντά στην αντικειμενική αξία του κτήματος, αλλά... πολύ μακριά από την πραγματική τιμή της αγοράς. Από τα 40 εκατομμύρια δραχμές της αναφερόμενης τιμής αγοράς, κατέβαλαν τα 30 μέσω δανείου από τη Eurobank και τα υπόλοιπα από προσωπικές καταθέσεις. Μεταβιβάστηκε κατά 80% εξ’ αδιαιρέτου στον πρώην υπουργό και κατά 20% στη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου. Η υπάρχουσα κατοικία κατεδαφίστηκε και τη θέση της πήρε μια πολυτελής κατοικία τριών επιπέδων με εσωτερική πισίνα φυσικά το ακριβό γούστο των ιδιοκτητών της. Οι εργασίες οικοδόμησης ξεκίνησαν το 1999. Το σπίτι αποτελείται από τρία πατώματα. Το υπόγειο που περιλαμβάνει μια αποθήκη 89 τ.μ. και έναν χώρο που έχει δηλωθεί ως γκαράζ 188 τ.μ. Το ισόγειο έχει συνολική επιφάνεια 145,27 τ.μ. και ο πρώτος όροφος 122 τ.μ. Όλα τα επίπεδα επικοινωνούν με εσωτερική σκάλα. Αυτό που δίνει περισσότερη αίγλη στη μόνιμη κατοικία του Παπαντωνίου είναι η 16 τ.μ. θερμαινόμενη εσωτερική πισίνα που βρίσκεται στο ισόγειο. Το 2002 με γονική παροχή η ψιλή κυριότητα του ακινήτου, αντικειμενικής αξίας 258.493 ευρώ, μεταβιβάζεται στον γιο του πρώην υπουργού, ενώ ο πρώην υπουργός και η Κουράκου κρατούν την επικαρπία.
Για τη χρηματοδότηση πάντως της κατασκευής της κατοικίας στο συμβόλαιο δεν γίνεται αναφορά για χορήγηση νέου δανείου. Το 1999, παράλληλα με την κατασκευή της νέας οικίας του, ο Παπαντωνίου εκποίησε ένα άλλο ακίνητο. Σύμφωνα με κτηματομεσίτες της Κηφισιάς, η εμπορική αξία του συγκεκριμένου ακινήτου αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ. Όπως λένε οι ίδιοι, το κόστος αγοράς στη συγκεκριμένη περιοχή φτάνει τις 4.000 ευρώ/τετραγωνικό και συμπληρώνουν: «Πρόκειται για μια ακριβή περιοχή και παρά το γεγονός ότι το ακίνητο δεν είναι νεόδμητο, η εμπορική του αξία αγγίζει το 1,5 εκατ. ευρώ. Έχει τρία επίπεδα, πισίνα και βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Κηφισιάς. Όταν το αγόρασε ο ιδιοκτήτης η τιμή απόκτησής του πρέπει να ξεπερνούσε τις 600.000 ευρώ».

Το παλάτι 2 εκατομμυρίων ευρώ με θέα το απέραντο γαλάζιο
Μια εξοχική έπαυλη αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ στη Σύρο κατασκεύασε για να περνάει ξέγνοιαστες καλοκαιρινές διακοπές με θέα το απέραντο γαλάζιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Αμύνης Γιάννος Παπαντωνίου. Λεφτά υπήρχαν εξ’ άλλου… Πρόκειται για μια υπερπολυτελή κατοικία 224 τ.μ. που βρίσκεται στην περιοχή Τρία Λαγγόνια του κυκλαδίτικου νησιού, διαθέτει μεγάλη πισίνα, βοηθητικούς χώρους, ακόμη και σκαλάκια για άμεση πρόσβαση από το σπίτι στη θάλασσα. Σύμφωνα με κτηματομεσίτη του νησιού, η σημερινή εμπορική αξία του ακινήτου αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Μόλις φτάσει κάποιος στη Σύρο και αντικρίσει τα παλιά αρχοντικά καταλαβαίνει τη μεγαλοσύνη του τόπου αλλά και των ανθρώπων εκεί. Αυτή την αρχοντιά φαίνεται πως ζήλεψε ο πρώην υπουργός και πήρε την απόφαση να χτίσει στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων την εξοχική του κατοικία. Τέλη του 2002 και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο προχωράει στην αγορά πέντε στρεμμάτων και ενός ημιτελούς ακινήτου στα Τρία Λαγγόνια τα οποία βάσει αδείας ανήκουν στη σύζυγο του Παπαντωνίου κυρία Σταυρούλα Κουράκου. Την ίδια ώρα, αποφασίζουν από κοινού ότι θέλουν να κάνουν και δικές τους παρεμβάσεις ώστε να διαμορφωθεί η εξοχική τους κατοικία σύμφωνα με τις επιθυμίες τους. Γίνεται λοιπόν αμέσως αναθεώρηση της υπάρχουσας άδειας για κατασκευή πισίνας και άλλων εξωτερικών βοηθητικών χώρων. Οι εργασίες για την ανακατασκευή της συγκεκριμένης οικίας ολοκληρώθηκαν το 2006. Πρόκειται για μια υπερπολυτελή διώροφη παραδοσιακή κατοικία 224 τ.μ., με δυνατό σημείο του σπιτιού φυσικά την πισίνα όπου απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης ο πρώην υπουργός με τη σύζυγό του ατενίζοντας το Αιγαίο και απολαμβάνοντας μοναδικά ηλιοβασιλέματα. Σημαντικό κομμάτι αποτελούν επίσης οι υπαίθριοι χώροι. Πέτρινες κατασκευές, απέραντη θέα, βοηθητικοί χώροι, αλλά και σκαλάκια για πρόσβαση στην παραλία. Η αρχιτεκτονική του κτίσματος ακολουθεί τα κυκλαδίτικα πρότυπα, αφού υπερισχύουν το λευκό και το μπλε. Ωστόσο, περνώντας κανείς την ξύλινη πόρτα, στέκεται μπροστά σε μια μεγάλη αυλή περιστοιχισμένη από μια πέτρινη μάντρα, κόντρα στον βοριά, προστατεύοντας την κατοικία από τους δυνατούς ανέμους. Η υπερπολυτελής βίλα βρίσκεται σε οικόπεδο-φιλέτο της Σύρου και η εμπορική της αξία στη σημερινή της κατάσταση φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Μισό εκατομμύριο ευρώ για τρία γραφεία

 Τα δύο αγοράστηκαν αμέσως μετά το κραχ του Χρηματιστηρίου! Συγκεκριμένα, το 2003, κατάφερε να αποκτήσει δύο γραφεία 71,53 τ.μ. και 69 τ.μ. αντίστοιχα. Για την αγορά αυτών των δύο ακινήτων έδωσε 200.339 ευρώ. Σήμερα, η εμπορική αξία των τριών ακινήτων ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ σύμφωνα με κτηματομεσίτη της περιοχής. Αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες από τους «χρυσαυγιτοφάγους» Πασόκους…

Σταύρος Καρεφυλλάκης (εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…