Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κίσινγκερ και πολυτεχνείο

ΤΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ – ΦΩΤΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Όπως θυμόμαστε, πριν λίγο καιρό ήρθαν στην δημοσιότητα τα απόρρητα τηλεγραφήματα των ΗΠΑ μέσω των Wikileaks. Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε τι λένε τα τηλεγραφήματα σχετικά με την νύχτα του πολυτεχνείου, αν δεν διαπιστώναμε την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς για εκείνες τις ώρες που κορυφωνόταν η ένταση στο πολυτεχνείο. Φυσικά είναι αδύνατον να μην υπήρξαν αναφορές για τις ΗΠΑ εκείνες τις ώρες, ωστόσο όλες είτε είχαν διαγραφεί, είτε οι κωδικοί των τηλεγραφημάτων την επίμαχη περίοδο παρέμειναν ερμητικά κλειστοί ή χειρουργικά διαγραμμένοι. Και μόνο αυτό το γεγονός μπορεί να βάλει πολλούς σε υποψίες. Υπήρξε όμως ένα τηλεγράφημα που προφανέστατα ξέφυγε για ένα πολύ απλό λόγο: Δεν είχε ουδεμία εμπλοκή η πρεσβεία στην Ελλάδα αλλά αποτελούσε ενημέρωση προς πρεσβεία τρίτης χώρας! Το περιεχόμενο του όμως ήταν για τα γεγονότα του πολυτεχνείου που τότε κορυφώνονταν. Το τηλεγράφημα του Κίσινγκερ έδειχνε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τι ακριβώς συνέβαινε με τα γεγονότα του πολυτεχνείου αλλά και με την πολιτική κατάσταση εκείνες τις μέρες. Και για έναν… περίεργο τρόπο οι αμερικάνοι μέσω Κίσινγκερ τότε, πάλι μέσα έπεσαν στις προβλέψεις τους όπως εντελώς τυχαία συνέβηκε και με τον Γιωργάκη Παπανδρέου, το ΔΝΤ και τις άλλες “χρυσές σελίδες” της ιστορίας. Ας δούμε όμως τι προφητικά έγραφε ο Κίσινγκερ λίγες ώρες πριν την κορύφωση των γεγονότων και ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας:

1973 17 Νοεμβρίου 22:03 ( Σάββατο) ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΧΡΕΩΣΗ ενημερώθηκε για την ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

" Υποκινούνται από ακροαριστερούς, εξυπηρετούν τους ακροδεξιούς"! Αυτό μετέδωσε ο Davies στον Ολλανδό Van AERSSEN τη νύχτα του πολυτεχνείου και συμπλήρωσε: " Οι ακροδεξιοί θα χρησιμοποιήσουν τα επεισόδια για να μην επιτρέψουν δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις "! (σημ: τις οποίες προωθούσε ο Παπαδόπουλος). Διαβάστε :

1. 17 Νοεμβρίου 1973  Πρόσκληση VAN AERSSEN από Davies σχετικά με ένα άλλο θέμα και ζήτησε ενημέρωση για την αμερικάνικη εκτίμηση σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα.
Ο Ντέιβις είπε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις έγιναν αναφορές για τα αποτέλεσμα των προσπαθειών από την άκρα αριστερά για να πολώσει την ελληνική πολιτική και έτσι να σταματήσει την διαδικασία εξομάλυνσης φέρνοντας στην ελληνική κυβέρνηση πυρά από άκρα αριστερά αλλά και άκρα δεξιά.
Ο Μαρκεζίνης ματαίωσε την προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου κατά την οποία θα συζητούνταν η επερχόμενη εκλογική διαδικασία και ο Παπαδόπουλος επαναβεβαίωσε την πρόθεσή του να συνεχιστεί η πολιτική διαδικασία για την εξομάλυνση και την μετάβαση σε εκλογές.
Ο Davies προσέθεσε ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι υπέρμετρα συγκρατημένη. Ωστόσο, φαίνεται να υπάρχουν αποδείξεις εξωτερικού ενδιαφέροντος για ακραίες φοιτητικές διαδηλώσεις συμπεριλαμβανομένων και αιτημάτων για ανατροπή της κυβέρνησης.
2 . Ο VAN AERSSEN εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προθέσεις του καθεστώτος για ομαλή μετάβαση σε εκλογές όπως ήδη είχε προγραμματιστεί. Είπε ότι θα επικοινωνήσει ξανά στις επόμενες ημέρες για να συζητήσει περεταίρω την ελληνική κατάσταση.
Κίσινγκερ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ

Ο δικτάτορας Παπαδόπουλος, ήθελε να κάνει δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και η ακροαριστερά τις απέτρεψε μέσω του… ηρωικού πολυτεχνείου. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία… Ιωαννίδης-Κύπρος-Μεταπολιτευτική κλεπτοκρατία…

Σταύρος Καρεφυλλάκης (από την εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που κυκλοφορεί)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…