Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μετά από σαράντα χρόνια το πολυτεχνείο "ζει" διασωληνωμένο στην εντατική


Τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την άφιξη του διαδικτύου στις ζωές των Ελλήνων, χρόνο με τον χρόνο ο μύθος του πολυτεχνείου καταρρέει. Οι παλιές "ένδοξες" ημέρες όπου οι αρχιτέκτονες της ψευτοδημοκρατίας  καπηλεύονταν την μεγαλύτερη εορτή της δημοκρατίας τους, αρχίζουν να μοιάζουν ξεπερασμένες εικόνες μυθοπλασίας που οι ίδιοι δημιούργησαν αναζητώντας "ήρωες" για την μετέπειτα ανθελληνική προπαγάνδα τους. Πέρασαν σαράντα ολόκληρα χρόνια τι και αν έγιναν έρευνες τι και αν έσκαψαν σχεδόν ολόκληρη την περιοχή του Ζωγράφου ψάχνοντας ομαδικούς τάφους... άνθρακες ο θησαυρός. Συγκεκριμένα ούτε ο εισαγγελέας Τσεβάς με εντολή της νουδούλας το 1975, ούτε ο αστυνόμος Σαμπάνης το 1981 με εντολή του Παπανδρέου, ούτε η ομάδα ερευνητών το 2002 υπό τον Λεωνίδα Καλλιβρετάκη και μην ξεχάσουμε τον πρύτανη Κωσταντίνο Κονοφάγο, δεν κατάφεραν να βρουν ούτε ένα νεκρό εντός του πολυτεχνείου κατά το τριήμερο των Αναταραχών.
 Βέβαια η αριστερά συνεχίζει να μιλάει για εκατοντάδες νεκρούς και ενίοτε για χιλιάδες. Άφαντοι όμως. Σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησαν ακόμα και να φτιάξουν νεκρούς όπως την κοπέλα της οποίας έκλεψαν την φωτογραφία από Αγγλική διαφήμιση σαμπουάν. Τίποτα όμως και πάλι. Συνέχισαν λοιπόν με τις σταλινικού τύπου μεθόδους να βάλουν στο μυαλό των Ελληνοπαίδων και της κοινής γνώμης την φωτογραφία" σφαγή του πολυτεχνείου".
 Πόσοι από εμάς δεν ακούσαμε στο σχολείο την άθλια προπαγάνδα των αριστεριστών που μιλούσαν για νεκρούς η ακόμα πως το πολυτεχνείο έριξε την "κακή" χούντα. Ακούσαμε ακόμα και για το μνημείο πεσόντων στην είσοδο του πολυτεχνείου αλλά ξέχασαν να αναφέρουν τα εκατοντάδες ονόματα των νεκρών που γράφει. Ξέχασαν επίσης να αναφέρουν ότι το ΚΚΕ δεν είχε καμία αντίδραση επίσημα επί του θέματος αλλά άτυπα με την εφημερίδα «πανσπουδαστική» διακήρυξε πως όσοι ήταν εντός του πολυτεχνείου ήταν πράκτορες της Κ.Υ.Π όπου αποσκοπούσαν μέσω επεισοδίων να ξαναεφαρμοστεί στρατιωτικός νόμος. Επιλεκτική μνήμη έχουν πάντα οι αριστεριστές...Όσο για το ότι οι φοιτητές του πολυτεχνείου έριξαν την χούντα, ας τους ενημερώσει κάποιος ότι ο στρατιωτικός νόμος είχε πάψει να ισχύει μήνες πριν τα γεγονότα και η χώρα με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Μαρκεζίνη πήγαινε για εκλογές τον Φεβρουάριο του 1974.
Εν τέλη η "κακή" χούντα έφυγε και τον Ιούλιο του 1974 ήρθε η μεταπολίτευση όπου οι νέοι "αγωνιστές" του πολυτεχνείου είτε ως μεγαλοδημοσιογράφοι η είτε ως βουλευτές του "δημοκρατικού τόξου" κράτησαν το ψωμί για τον εαυτό τους, διέλυσαν την παιδεία και όσο για την ελευθερία απλά την ξέχασαν.
Η Χρυσή Αυγή έχει τονίσει κατ’ επανάληψη την ανάγκη για επανεγγραφή των ιστορικών βιβλίων, αυτό όμως θα γίνει μόνο όταν η Ελλάδα θα αποκτήσει μια Εθνική Κυβέρνηση. Ως τότε, γι’ αυτό είναι οι μύθοι...για να καταρρίπτονται.

Λευτέρης Παπαδάκης Τ.Ο Χανίων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…