Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το θηρίο θέλει αίμα για να παίζει, Δήμαρχε...

Παρακολουθούσα νωρίτερα, σε τηλεοπτική εκπομπή, τον Δήμαρχο Νέου Ηρακλείου κ. Βλασσόπουλο, στον Δήμο του οποίου βρίσκονται τα γραφεία της Χρυσής Αυγής όπου δολοφονήθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκε..
βαριά ένας ακόμη, που ίσως δεν ζήσει. Δύο Άνθρωποι. Δεν έχουν νόημα οι ‘ταμπέλες’ – δεν έχει νόημα να αναφέρουμε αν ήταν οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη ή απλοί συμπαθούντες την Χρυσή Αυγή, όπως ήδη, κάνουν κάποιοι, παρατηρώ με θλίψη. Αυτές οι λεπτομέρειες αφορούν σε αρρωστημένα μυαλά που προσπαθούν να θολώσουν ή να φωτίσουν το πραγματικό γεγονός: πως μπροστά μας έχουμε τις κηδείες δυο δολοφονημένων νέων.

Δημοσιογράφος: «Κ. Δήμαρχε είχαν συμβεί επεισόδια εκεί στην περιοχή, ανάμεσα στη Χρυσή Αυγή και άλλους χώρους;»

Δήμαρχος: «Όχι. Μέχρι σήμερα, από την έναρξη λειτουργίας των γραφείων της Χρυσής Αυγής, δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα. [...] Γενικότερα, η μέχρι τώρα λειτουργία των γραφείων δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα για κάτι αρνητικό».

Πάμε μερικές ημέρες πίσω στο χρόνο.

Στις 8 Οκτωβρίου 2013 υποβάλλονται στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νέου Ηρακλείου κάποια κείμενα προς ψήφιση. Ένα από αυτά είναι της Δημοτικής Κίνησης «Δίκτυο Πολιτών», επικεφαλής της οποίας είναι η κ. Ειρήνη Κατσινοπούλου, συντονίστρια του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ. Στο ψήφισμα αναφέρεται: «Η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα ... Ήταν η κορύφωση µιας σειράς δολοφονικών επιθέσεων εναντίον µεταναστών και λαϊκών αγωνιστών... Θέλουµε την κοινωνία του ∆ήµου µας, απαλλαγµένη από το δηλητήριο του ναζισµού και του ρατσιστικού µίσους... Απαιτούµε από την πολιτεία:
Το κλείσιµο των γραφείων - ορµητηρίων της Χρυσής Αυγής στο ∆ήµο Ηρακλείου Αττικής και τη πλήρη διάλυση των ταγµάτων εφόδου των νεοναζί». Κατά πλειοψηφία, το ψήφισμα έγινε αποδεκτό. Στη συνέχεια, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013, έγινε διαδήλωση και πορεία προς τα συγκεκριμένα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο Νέο Ηράκλειο, όπου ακούστηκαν τα ακόλουθα συνθήματα: «Ούτε στο Ηράκλειο, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά - Κλείστε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αυτής της συμμορίας της ναζιστικής».

Συμπέρασμα; Κάποιοι με την αποδοχή, την υπογραφή και την παρουσία τους, νομιμοποίησαν την φράση: Τσακίστε οπουδήποτε, σε κάθε γειτονιά, τους συμμορίτες Χρυσαυγίτες, εν ψυχρώ δολοφόνους μεταναστών και λαϊκών αγωνιστών και απαλλάξτε μας από το δηλητήριο των ταγμάτων εφόδου τους, κλείνοντας τα ναζιστικά ορμητήριά τους στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Τρομάζω από την ένταση των λέξεων. Τι μίσος κρύβεται πίσω τους... Σήμερα, ο κ. Δήμαρχος παρουσιάζεται εμφανώς προβληματισμένος γι’αυτό που συνέβη. Αναφέρει μάλιστα ότι ποτέ δεν υπήρξε κάποιο πρόβλημα με την λειτουργία των γραφείων, ποτέ δεν έδωσαν το παραμικρό δικαίωμα. Η τηλεοπτική του εικόνα μοιάζει να λέει την αλήθεια, πράγματι φωτογραφίζεται ως πολύ στεναχωρημένος. Να είναι και μετανιωμένος άραγε; Να θυμάται τι υιοθέτησε ο Δήμος στον οποίο προΐσταται, μερικές μέρες πριν; Άραγε, αποδέχεται και σήμερα την φρασεολογία του ψηφίσματος; Είναι παγκοσμίως και ιστορικά αποδεκτό ότι η γλώσσα, ο λόγος, έχουν την δυνατότητα να παράξουν βία. Ο εμπρηστικός λόγος, βάζει φωτιά μεταφορικά αλλά και πραγματικά. Η προτροπή σε «τσάκισμα» μπορεί να βρει ευήκοα ώτα. Εν προκειμένω, φανερό είναι ότι δυστυχώς τα βρήκε. Κύριε Δήμαρχε, εσείς και όσοι άλλοι με ευκολία υιοθετούν ψηφίσματα που προτρέπουν σε βία, ας έχετε υπόψιν σας την θλιβερή χθεσινή ημέρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…