Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΔΑΔ: Επιτρέπεται η αμφισβήτηση γενοκτονιών, εκτός από μία φυσικά…

ΕΔΑΔ: Επιτρέπεται η αμφισβήτηση γενοκτονιών, εκτός από μία φυσικά…

Μια απόφαση που εγείρει πολλά ρητορικά ερωτήματα εγείρει η απόφαση του ΕΔΑΔ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων). Η απόφαση αφορά την καταδίκη από ελβετικό δικαστήριο ενός τούρκου, ο οποίος αμφισβήτησε την γενοκτονία των Αρμενίων κάνοντας λόγο για ένα «διεθνές ψέμα». Το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποφάσισε ότι «η ελεύθερη άσκηση του δικαιώματος να συζητούνται ανοιχτά ευαίσθητα θέματα που μπορεί να δυσαρεστήσουν είναι μια από τις θεμελιώδεις πτυχές της ελευθερίας της έκφρασης».
Θα σκεφτεί, βέβαια, ο οποιοσδήποτε εχέφρων πολίτης ότι στο ζήτημα της άρνησης γενοκτονιών θα πρέπει να τεθεί μία κόκκινη γραμμή, που θα προστάζει είτε ότι είναι ελεύθερη η άρνηση των γενοκτονιών στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης, είτε ότι απαγορεύεται η άρνηση γενοκτονιών στα πλαίσια της προστασίας της ιστορικής μνήμης. Μία μέση λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα θα ήταν η διευθέτηση του σε εθνικό επίπεδο, με τις εθνικές νομοθεσίες να ορίζουν τι επιτρέπεται και τι όχι εντός των συνόρων των κρατών.
Όμως το ΕΔΑΔ αποφάσισε να καταδείξει την υποκρισία του σύγχρονου κατεστημένου και την επιλεκτικότητα με την οποία νομοθετεί. Μία επιλεκτικότητα που καταδεικνύει τους σκοπούς της παγκοσμιοποίησης, ως προς την διαγραφή των εθνικών ιστοριών – πλην μίας βεβαίως βεβαίως. Έτσι στις διευκρινίσεις επί της αποφάσεως σημειώνεται ότι θα πρέπει «να διαχωριστεί σαφώς η υπόθεση αυτή από αυτές που αφορούν στην άρνηση των εγκλημάτων του Ολοκαυτώματος».
Ο λόγος που γίνεται αυτή η εξαίρεση; Το λέει και αυτό το ΕΔΑΔ αφού κάνει λόγο για «ιστορικά γεγονότα, ενίοτε πολύ συγκεκριμένα, όπως η ύπαρξη θαλάμων αερίων». Εμείς, βέβαια, ιστορικοί δεν είμαστε για να επιβεβαιώσουμε ή να απορρίψουμε το οτιδήποτε, όμως η Γενοκτονία των Αρμενίων δεν είναι αποδεδειγμένη με βάση «ιστορικά γεγονότα, ενίοτε πολύ συγκεκριμένα»;Ακόμα και οι ίδιοι οι τούρκοι παραδέχονται τον βίαιο εκτοπισμό των Αρμενίων που είχε ως αποτέλεσμα 600 – 800 χιλιάδες νεκρούς, ενώ όλοι υπόλοιποι κάνουν λόγο για 1,5 εκατ. νεκρούς. Το ζητούμενο είναι ότι ακόμα και οι τούρκοι παραδέχονται ένα συντεταγμένο σχέδιο εξόντωσης των Αρμενίων. 
Θα μπορούσαμε να παραθέσουμε πάμπολλες φωτογραφίες εποχής, που αποδεικνύουν την φρικαλεότητα της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους τούρκους, όμως για λόγους προστασίας των αναγνωστών μας δεν θα το πράξουμε. 


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/edad-epitrepetai-h-amfisbhthsh-genoktoniwn-ektos-mias-fusika#ixzz2nrunwA13

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…