Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

514 εκατομμύρια ευρώ στους MEGAλους εθνικούς εργολάβους για να βρίζουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!


Ζεστές είναι ακόμη οι δηλώσεις-βόμβα του Προβόπουλου ότι οι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλείτονται από την κρίση, δεν πρόκειται να δουν ρευστό από καμία τράπεζα μετά την ανακεφαλαιοποίηση προτείνοντας τους άλλες… πηγές χρηματοδότησης (πχ τοκογλύφοι;)! Ωστόσο την ίδια στιγμή προκαλεί έκπληξη η ένεση ρευστότητες παραμονές γιορτών προς τους εθνικούς εργολάβους!
Πριν… στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής των νέων αναθεωρημένων Συμβάσεων Παραχώρησης (Σ.Π.) για την επανεκκίνηση των τεσσάρων Οδικών Αξόνων, που εγκρίθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο από τη Βουλή, η κυβέρνηση έσπευσε, «κατά παρέκκλιση» της ισχύος όλων των άλλων διατάξεων των τροποποιημένων συμβάσεων και πριν εκπληρωθούν και οι τρεις (3) αιρέσεις για την έναρξη ισχύος των τροποποιημένων Σ.Π , να ρίξει στις εργολαβικές κοινοπραξίες ζεστό χρήμα 514 εκατομμυρίων ευρώ, από αυτά που… δεν υπάρχουν (!!!) από το κρατικό ταμείο και κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προκαλεί απορίες αυτή η σπουδή των αρμόδιων υπουργών και για τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί αυτή η MEGAλη… ένεση ρευστότητας στους «εθνικούς εργολάβους» παραμονές Χριστουγέννων. Τι ήταν αυτό που έκανε τους αρμόδιους υπουργούς να κάνουν αυτό το Megaλο Χριστουγεννιάτικο δώρο στους κρατικοδίαιτους εργολάβους-βασικούς μετόχους των ΜΜΕ της διαπλοκής και της μνημονιακής και αντιχρυσαυγίτικης προπαγάνδας την ώρα που τα δώρα εορτών, αλλά και οι μισθοί και οι συντάξεις των απλών Ελλήνων έχουν καταργηθεί ή έχουν υποστεί άγριες περικοπές; Γιατί προβλέφθηκε αυτή η «παρέκκλιση» και γιατί οι αρμόδιοι υπουργοί δεν περίμεναν, μετά την ψήφιση των αναθεωρημένων Σ.Π. από τη Βουλή, να εκπληρωθούν και οι άλλες δυο (2) αιρέσεις για την έναρξη ισχύος των νέων διατάξεων; Ένα είναι σίγουρο, ότι μέσα στην… συμφωνία είναι και η μιντιακή επίθεση από τα MEGAλα κανάλια και εφημερίδες, ώστε να κλείσουν τα μάτια σε μια τόσο απροκάλυπτη παραβίαση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας και καταλήστευση Εθνικών και Κοινοτικών πόρων. Και για κερασάκι στην τούρτα να σημειώσω ότι:   
-Δεν τέθηκαν υπόψη των Βουλευτών του (έστω λειψού) ελληνικού κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση για την κύρωση από τη Βουλή των τροποποιημένων συμβάσεων, τα Πρακτικά Γνωμοδοτήσεων του αρμοδίου Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τις τροποποιήσεις των Σ.Π. 
-Παραμένει στη θέση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο  Ιωάννης Καραβοκύρης, μετά από τη φερόμενη συμμετοχή του στο σκάνδαλο της υπόθεσης ΜΑΝ, για την οποία έχει διαταχθεί, μαζί με άλλους 45 εμπλεκόμενους, το άνοιγμα των λογαριασμών του.
-Γίνονται υπουργοί και καταλαμβάνουν δημόσια αξιώματα ο Ιωάννης Μανιάτης, σημερινός υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, και ο Ζανιάς, Υπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Παπαδήμου και στη συνέχεια Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, όταν είναι υπό δικαστική διερεύνηση η συμμετοχή τους στο σκάνδαλο της υπόθεσης ΜΑΝ και έχει διαταχθεί το άνοιγμα των λογαριασμών τους!
(Υ.Γ) ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

Σταύρος Καρεφυλλάκης (από την εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που κυκλοφορεί) 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…