Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λεφτά υπάρχουν για τράπεζες και ΜΜΕ


Η λίστα με τα δεινά που έχει σπείρει στα κεφάλια των Ελλήνων η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών είναι ατελείωτη με την φτώχεια πλέον να έχει κάνει την εμφάνιση της στα περισσότερα ελληνικά σπίτια. Η κυβέρνηση της Νέας Πασοκρατίας συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο ξεζουμίζοντας και εξαθλιώνοντας τον Ελληνικό Λαό φτάνοντας στο σημείο να χρεώνει ακόμη και την εισαγωγή στα νοσοκομεία με 25€! Την ίδια ώρα όμως, προβαίνει σε πράξεις που το λιγότερο προκαλούν και εξοργίζουν:
1)   Η Alpha Bank προημερών ενισχύθηκε με 4 δις ευρώ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ! Και δεν μιλάει κανείς…
2)   Σήμερα έχουμε την συνέχεια. Το υπουργείο οικονομικών μοιράζει και στην EUROBANK  εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου αξίας 4.280.000.000 €.
3)   Η Πειραιώς : 3.572.100.000 ευρώ.
4) Τέταρτη κατά σειρά εγγύηση σε τράπεζα έδωσε το Δημόσιο για να καλύψει ομολογιακό δάνειο της Εθνικής Τράπεζας αξίας 4.107.700.000€. Νύχτα εορτών 30 Δεκέμβρη «βούτηξε» 4 ΔΙΣ ευρώ και η Εθνική! Σύνολο των εγγυήσεων: 15.569.400.000 ευρώ.
Εάν όμως αυτά τα χρήματα (16 δις) έπεφταν στην πραγματική οικονομία, θα δημιουργούσαν τουλάχιστον 300,000 θέσεις εργασίας! Ναι, καλά διαβάζετε, ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! Αντ’ αυτού, η πολύτιμη ρευστότητα θα χρησιμοποιηθεί για να κλείσουν οι τρύπες από τα θαλασσοδάνεια διεφθαρμένων διοικήσεων, από τις υπεξαιρέσεις στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ (αλήθεια κύριοι εισαγγελείς, ακόμα να ανοίξουν οι λογαριασμοί των εταιρειών Γριβέα – Παπανδρέου στην Ελβετία;) αλλά και να συνεχίζουν τον δανεισμό των νταβατζήδων της ενημέρωσης. Γι’ αυτόν τον απλούστατο λόγο, αυτή την πρωτοφανή ενέργεια δεν θα την δείτε σε κανένα καθεστωτικό ΜΜ”Ε”. Αντί να ανοίξουν θέσεις εργασίας για τους ανέργους, θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τους διεφθαρμένους καναλάρχες. Για να προωθούν διεφθαρμένους πολιτικούς, που θα συνεχίσουν να νομοθετούν υπέρ των τραπεζιτών. Αν δεν τα πληρώσει η τράπεζα τα χρήματα αυτά θα τα πληρώσουμε εμείς οι… πάμπλουτοι Έλληνες φορολογούμενοι. Αλλά είπαμε, κόπηκε η χρηματοδότηση στην Χρυσή Αυγή, σώθηκε η οικονομία… Και μιας και έγραψα για καναλάρχες, η αρχή για το νέο έτος έγινε με την «μεγάλη» εφημερίδα της Βορείου Ελλάδος.
5)   Δόθηκε «κυβερνητικό δώρο» 8,2 εκατομμύρια ευρώ στην εφημερίδα Μακεδονία για να πληρώσει τα χρέη της! Πρόκειται για την καταβολή της κρατικής επιχορήγησης 8.181.527,99 ευρώ στην Μακεδονική Εκτυπωτική που εκδίδει την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και την υπέγραψε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης. Η επιχορήγηση γίνεται προκειμένου να εξοφληθούν οι οφειλές στο δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και μισθών στους εργαζόμενους της εταιρίας. Ειδικότερα ποσό 6.707.373,58 ευρώ θα διατεθεί για την αποπληρωμή ανεξόφλητων οφειλών προς το ελληνικό Δημόσιο (Δ.Ο.Υ.). Ποσό 954.154,41 Ευρώ για την αποπληρωμή των ανεξόφλητων εισφορών προς το Ταμείο Εσόδων Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ και ποσό 520.000 Ευρώ για την αποπληρωμή οφειλομένων μισθών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση υπεγράφη την τελευταία ημέρα του 2013 και δημοσιεύτηκε στην διαύγεια αυθημερόν. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρά το γεγονός ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ έχει μεγάλες οφειλές προς τα δημοσιογραφικά ταμεία (ΤΣΠΕΑΘ-ΕΔΟΕΑΠ) δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αποπληρωμή οφειλής από την μεγάλου ύψους κρατική επιχορήγηση.
Τώρα εσύ μπακάλη ή φούρναρη ή μαγαζάτορα της γειτονιάς που διαβάζεις αυτό το άρθρο, αναρωτιέσαι γιατί εσένα δεν σου πληρώνει το κράτος τις οφειλές σου στο… δημόσιο στα ασφαλιστικά ταμεία και τους μισθούς των υπαλλήλων σου.

Σταύρος Καρεφυλλάκης (από την εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που κυκλοφορεί)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…