Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιστολή αναγνώστη: Προς κυρία Κλάπα-Επιστολή ένθερμου Θαυμαστού


Σεβαστή μου κα Κλάπα, Ανακρίτρια.

Γνωρίζων τη μεγαλοψυχία σας, ελπίζω να μου συγχωρήσετε το θάρρος που έλαβα να σας γράψω. Το πράττω έχων δυο κίνητρα:
1.    Να σας εκφράσω τον άπειρον θαυμασμό μου
2.    Να θέσω υπ’ όψιν σας μιαν δυνατότητα επεκτάσεως  της ήδη λίαν εκτεταμένης δραστηριότητας υπέρ της δημοκρατίας μας και της δικαιοσύνης
Ο προς εσάς θαυμασμός μου οφείλεται εις την εκπληκτική και βαθειά γνώση σας περί δικαιοσύνης. Έχω μείνει εμβρόντητος (κεχηνώς όπως έλεγαν οι αρχαίοι)  από το εύρος της νομικής σας σοφίας. Είναι πράγματι πρωτότυπες, τολμηρές, ρηξικέλευθες οι ερμηνείες που διατυπώνετε για το σύνταγμα και τους νόμους. Τολμώ να πω ότι ανοίγετε νέους δρόμους στην παγκόσμια νομική ερμηνεία και νέους ορίζοντες στην συνταγματολογία. θα έμεναν έκθαμβοι ακόμη και οι αρχαίοι σοφιστές, οι διδάσκαλοι του ενδίκου λόγου.
Υπήρξατε πράγματι καταπληκτική εις την απόρριψη της θρασυτάτης αιτήσεως αποφυλακίσεως βουλευτού. Ορθότατα επισημάνατε ότι ως έφηβος υπήρξε οπαδός του εθνικοσοσιαλισμού. Ότι εκ τότε δεν επεκήρυξε τον προηγούμενο εαυτό του.  Και επιπλέον είχε εις την βιβλιοθήκη του βιβλία με ιδιόχειρες αφιερώσεις του συγγραφέως πρώην πολιτικού κατάδικου. Ορθώς επισημαίνετε ότι ουδείς δικαιούται να έχει ιδέες αντίθετες προς τα υμετέρας εξοχώτητος,  ούτε βιβλία μη αρεστά εις υμάς. Καταπληκτική επίσης η καινοτομία σας να εκδίδετε απόφαση προφυλακίσεως 2 ημέρες πριν ακούσετε την απολογία του κατηγορουμένου. Με αυτόν τον εύσχημον τρόπον καταδείξατε το περιττόν των απολογιών. Όπως είπε ο Στάλιν, όλοι είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως τουναντίον. Ο ίδιος είπε επίσης: «ποιος είναι εβραίος το ορίζω εγώ» και εσείς ορίζετε ποιος είναι ένοχος. Το επόμενο βήμα σας θα είναι η κατάργησης των δικών ως περιττών, χρονοβόρων και δαπανηρών. Ορθότατα επίσης απορρίψατε την εξαίρεση σας επειδή είσθε πολιτικός αντίπαλος των κατηγορουμένων. Μα αν δεν μας κρίνουν οι αντίπαλοι μας, ποιοι θα μας κρίνουν; Και τώρα επί τον β) λόγον της επιστολής μου. Προσφάτως μελετών τους Αρχαίους ανεκάλυψα κατάπληκτος ότι οι λεγόμενοι φιλόσοφοι και σοφοί υπήρξαν αρνητές της δημοκρατίας. Βεβαίως αδυνατείτε να τους προφυλακίσετε ως από αρχαίων αιώνων εκλιπώντας. Είμαι βέβαιος όμως ότι θα πράξετε τα δέοντα. Θα απαγορεύσετε την κυκλοφορία των ιδεών των. Θα διατάξετε την καταστροφή των ανδριάντων τους και την δημόσια καύσην των βιβλίων τους. Θα δώσετε αμέσως εντολή να μεταλάβουν ονομασίας οι οδοί Σωκράτης Αριστοτέλης, Πλάτωνας, Πυθαγόρα, κ.ο.κ. Είμαι βέβαιος ότι με την ευρύτατη σκέψη που σας διακρίνει θα βρείτε και άλλους τρόπους εκριζώσεως του κακού. Η δημοκρατία μας βασίζεται σε εσάς και η δικαιοσύνη το ίδιο.
 Υποκλινόμενος προ του πνεύματος σας
ΕΛΛΗΝ
Ένας θαυμαστής σας.  

Υ.Γ. 1) Πολέμιοι εδίκασαν, κατεδίκασαν Σωκράτη, Χριστό, Κολοκοτρώνη, τους εξής αν τους δίκαζαν φίλοι δε θα μιλούσαμε σήμερα γι’ αυτές τις δίκες. Έτσι και εσείς φυλακίζοντας ασχέτως ενοχής γράφετε ιστορία.
2)  Είστε ιδιοφυείς, σκαπανεύς όταν ανοίγετε νέους δρόμους νεοτερικούς στην παγκόσμια νομική σκέψη. Είμαι περήφανος που είστε Ελληνίδα.
3)   Ήμουν έτοιμος να ταχυδρομήσω την παρούσα, όταν έκανα μια συγκλονιστική ανακάλυψη. Πίστευα ότι ουδείς πριν από εσάς έχει τολμήσει να φυλακίσει βουλευτές με τον κοινοβουλευτισμό εν λειτουργία. Θεώρησα λοιπόν ότι εσείς ανοίξατε πρώτοι νέα οδό εις την δημοκρατική δικαιοσύνη. Αναπολών όμως την ιστορία ανακάλυψα ότι έρχεστε δεύτερη. Πρώτος ήταν ο Χίτλερ στις εκλογές του 1933, το κόμμα του ήλθε πρώτο με 44%. Σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας με ένα άλλο κόμμα που είχε 8%, (καλή ώρα Σαμαράς – Βενιζέλος). Ψήφισαν τότε νόμο που επέτρεπε τη φυλάκιση βουλευτών. Και συνελήφθησαν πολλοί βουλευτές του ΚΚ και μερικοί του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία. Στα 80 έτη που διέρρευσαν εκ τότε, ουδείς τόλμησε να μιμηθεί τον Χίτλερ. Είστε η πρώτη. «Χαίρε Κλαπάτσα!» Οι ναζί σε χειροκροτούν!
Μου θυμίζετε Γάλλο πρωτοπόρο της αεροπορίας που είχε το σύνθημα ‘τολμήστε’. Έπεσε με το αεροπλάνο του και σκοτώθηκε. Του έστησαν ανδριάντα. Εύχομαι να σας στήσουν και εσάς, χωρίς να έχετε παρόμοιο τέλος.

Ο έμπλεος λατρείας θαυμαστής σας.
Φερεκίδης

Σημ. ιστολογίου: Η επιστολή αυτή εστάλη από πολύ γνωστή προσωπικότητα της πολιτικής ζωής του τόπου μας με την επιθυμία της διατήρησης της ανωνυμίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…