Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποιος απ' τους δυο μας είν' ο φασίστας;


(μια δεύτερη απάντηση στον συνδικαλιστή αστυνομικό Αντώνη Ζαχαριουδάκη)

Παρήλθε καιρός, απ' όταν σου απηύθυνα το ερώτημα αν δικαιούνται να είναι "Χρυσαυγίτες" οι αστυνομικοί και δεν... καταδέχτηκες να μου απαντήσεις, παρόλον που ευρέως δημοσιεύτηκε στον τύπο το συγκεκριμένο προς εσένα ερώτημα. Τώρα, επανήλθες στο θέμα (αφορμής δοθείσης απ' την παραφιλολογία για την ψήφο των αστυνομικών), διακηρύττοντας πως "οι αστυνομικοί δεν είναι φασίστες", σάμπως χρειάζεται να δώσουν λογαριασμό σε κανέναν για τα πιστεύω τους, τα όποια πιστεύω τους. Γι' αυτό κι' επανέρχομαι λοιπόν, ωσαύτως, κι' εγώ.
Καραμέλα, βεβαίως, στα στόματα όλων ο "φασισμός". Βρέθηκε όρος ικανός να συμπυκνώσει παν ό,τι καταδικαστέον και αποτρόπαιον, ακόμη και τα ολωσδιόλου άσχετα μεταξύ τους. Και κατάντησε "βρισιά" να σε πούνε "φασίστα". Ήθελα μόνο κ. Ζαχαριουδάκη, να μου απαντήσεις, αν θες, στο ερώτημα : Όταν χρειάζεται ο Ιστορικός ν' αναφερθεί στο ομώνυμο ιταλικό πολιτικό Κίνημα του Μεσοπολέμου, πώς θα 'πρεπε να σταθεί απέναντι σε τούτη την ολοκληρωτική...αντιποίηση πολιτικού όρου (τηρουμένων των αναλογιών, κάτι σαν "αντιποίηση Αρχής"), έτσι όπως, μεταπολεμικά, "εξελίχθηκε" τούτη η ...πολύπαθη λέξη ;
Ο Στάνλεϊ Πέιν έχει διεξοδικά αναφερθεί βεβαίως στο ζήτημα. Δεκτή λοιπόν, για την οικονομία και μόνον της συζήτησης, η ταύτιση, ως όρου, του "φασισμού" με αυτό που επί το ορθότερον, ως "αυταρχισμός" θα 'πρεπε να προσδιορίζεται. Θα σου διευκρινίσω βεβαίως πως δεν είμαι "φασίστας". Ούτε κυριολεκτικώς (σ' ό,τι αφορά την ιστορικότητα του όρου), θέλω δε να θεωρώ πως κανέναν στο διάβα του βίου μου δεν πλήγωσα, αυταρχικήν επιδεικνύοντας συμπεριφορά. Κυριολεκτικώς, πάντως, δεν είμαι, διότι δεν είμαι κρατιστής αλλά κοινοτιστής, η σχέσις δε έθνους και κράτους που πρεσβεύω βρίσκεται στον αντίποδα της φασιστικής αντίληψης που θεωρεί το "έθνος" παράγωγο κρατικών "διεργασιών". Ο Εθνικισμός ο δικός μου δεν είναι ιδεοσχηματικό μόρφωμα, αλλά κοινοτικό βιωματικό δρώμενο, που παρασάγκας απέχει από τα "εθνοκατασκευαστικά" απότοκα του σχολαστικισμού. Και τούτο διότι είμαι Έλλην και θεωρώ ως μεγαλύτερο επίτευγμα των Ελλήνων την μη αντικειμενοποίηση της Αλήθειας και τη μη μετατροπή της σε "σύστημα γενικής ευτυχίας". Έχω δε, πλήρη "συναίσθηση" των υπό του Εθνικού μας ποιητή (Σολωμός) λεχθέντων ότι "Το Έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές" κι' όχι ότι πρέπει να θεωρεί αληθές ό,τι κατά τον εγκέφαλον του ...οιουδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί "εθνικόν". 
Αλλ' αφού υποσχέθηκα την (δίκην οικονομίας) αποδοχή της χρήσης του όρου "φασισμός" ως τον "αυταρχισμόν" προσδιορίζοντα, δεν θ' αθετήσω τον λόγο μου.
Μίλησες λοιπόν, για "φασίζουσες νοοτροπίες" αστυνομικών υπαλλήλων, ταυτίζοντας αυτές με όσους αστυνομικούς τυγχάνουν απλά "χρυσαυγίτες", σάμπως χρειάζεται "ιδεολογικό" πρόσημο η αυταρχική συμεριφορά που, γνωστόν εστί τοις πάσι, πως δεν είναι παρά θέμα ανθρώπινου χαρακτήρα και μόνον. Και ομίλησες περί "αυτοκαθάρσεως", στις αλήστου μνήμης αναφερόμενος  "έρευνες" που έλαβαν χώρα, λήγοντος του παρελθόντος έτους, ευθύς μετά την σύλληψη της ηγεσίας της "Χρυσής Αυγής". Επίτρεψέ μου λοιπόν να εκθέσω κι' εγώ την δική μου εκδοχή για το ποιος είναι ο "φασίστας" :
-"Φασίστας" είναι αυτός που ευτέλιζε τον συνάδελφο, γδύνοντάς τον κι' ελέγχοντας για τυχόν...δερματοστιξίες το σώμα του.
-"Φασίστας" είναι αυτός που κατέθετε ψευδώς στο δικαστήριο πως ..."υπήρχε μια υποτυπώδης κουζίνα" (παρόλον που πρόκειται για κανονική κουζίνα διαμερίσματος) στα γραφεία μας στη Νέα Αλικαρνασσό, προκειμένου να θεωρηθεί "οπλοκατοχή" η παρουσία ...κουζινομάχαιρου στον χώρο.
-"Φασίστας" είναι αυτός που καταδέχτηκε να χώσει τα χέρια του στα "ενδότερα" της οικογενειακής μου ζωής, προφανώς θεωρώντας πως το (εντός των αρρωστημένων εγκεφάλων μόνον υπάρχον) "οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής", θα μπορούσε να κρύβεται στο συρτάρι που βάζει τα εσώρουχά της η γυναίκα μου, που κουνούσε αναιδώς το κουτί με τα στέφανα του γάμου μου ρωτώντας την "τι έχει εδώ", που "πούλησε μαγκιά" στα ανήλικα παιδιά μου για ένα μονόζυγο ("κι' αυτό κάνει για όπλο") ή για τα ...πιατίνια των ντραμς.
-"Φασίστας" είναι αυτός που θεωρεί εύσημον τη συμμετοχή αστυνομικών ως υποψηφίων σε σχήματα, απ' αυτά που αποκαλείς "εντός του συνταγματικού τόξου" αλλά ...σφυρίζει αδιάφορα για την ΕΔΕ που διατάσσεται γι' αυτούς που μετέχουν σε "χρυσαυγίτικο" σχήμα.
-"Φασισμός", τέλος, είναι ν' αποκαλείς, όλα αυτά τα "λαμπρά έργα" που προανέφερα "αυτοκάθαρση".
Κατόπιν των, ως άνω, εκτεθέντων, που ευθέως παραπέμπουν σε απροκάλυπτο αυταρχισμό, εξίσου ευθέως λοιπόν, συνάδελφε, σε ρωτώ : Ποιος απ' τους δυο μας είν' ο "φασίστας" ;

ΟΔΥΣΣΕΥΣ  ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…