Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το αγκάλιασμα.

Στην συνταρακτική αυτή φωτογραφία, όπου ο Κασιδιάρης αγκαλιάζει τον Αρχηγό [στην είσοδο του κοινοβουλίου] ο φακός έχει αποτυπώσει τον βαθύτερο πυρήνα της αρχέγονης σχέσης Πατέρα/Γιού... 


Να τι δεν μπορούν να καταλάβουν οι μικροαστικές μάζες της σημερινής Ελληνικής κοινωνίας.
Αυτό το αγκάλιασμα!
Την αρχέγονη σχέση Πατέρα/Γιου, που ξεπερνά κάθε παράμετρο της οικονομικίστικης λογικής τους.

Έχοντας βάνει ως μοναδικό ορίζοντα της ζωής τους το χρήμα, αδυνατούν να κατανοήσουν τον βαθύτερο πυρήνα του ανθρώπινου όντος.
Το τι παναπεί να προσδιορίζεσαι μέσα από μια κοινή συλλογική ταυτότητα, το τι σημαίνει να υπάρχεις, μέσα από κοινούς κώδικες αξιών, αισθημάτων, πολιτισμού, γλώσσας και αίματος.
Όχι!
Όλα αυτά τους είναι εντελώς άγνωστα. Η θλιβερή και μίζερη ζωή τους, μετριέται με καταθέσεις, προαγωγές, προνόμια κι επιδόματα.

Γι αυτό και δαιμονοποιούν σε βαθμό υστερίας τους χρυσαυγίτες.
Για να αλαφρώσουν την ενοχή, που τους πνίγει, όταν κάπου, κάποτε, αναδύεται μέσα από το συλλογικό τους ασύνειδο η ανάμνηση μιας άλλης διάστασης του Είναι και του Νοείν, τότε που κι αυτοί ήσαν κάτι παραπάνω από αριθμοί, σε ένα παγκόσμιο καντράν...

Πέραν από το τι είναι και το τι δεν είναι, σε πολιτικό επίπεδο, η Χρυσή Αυγή, είναι σίγουρα μια απρόσμενη"αναβίωση" λησμονημένων συλλογικών ταυτοτήτων, μέσα στα ασφυκτικά όρια του συνειδητού, που θέτει ως τείχη στα άτομα, η κοινωνία των μαζών.
Χαμένες "πατρίδες" των ψυχών, όπως η οικογένεια, η πίστη, το έθνος, η φυλή, επανέρχονται στο προσκήνιο της μετανεωτερικής θολούρας, προκαλώντας σφοδρές συγκρούσεις στα άτομα, που ακόμα κρατούν κάποιες μνήμες των αρχέγονων συλλογικών τους προσδιορισμών.
Πέραν του αν "συμφέρει ή δεν συμφέρει", ο καθαρός και συχνά ανεπεξέργαστος λόγος αυτών των ανθρώπων και οι απροσχημάτιστες πράξεις τους, προκαλούν ανατριχίλες στους βολεμένους μικροαστούς, που έχουν χάσει πια τη δυνατότητα να διανοίγονται στο μη μετρήσιμο.

Γι αυτό και η Χρυσή Αυγή είναι ο μοναδικός οργανωμένος πολιτικός φορέας, όπου μπορείς ακόμα να βρεις άνδρες και γυναίκες έτοιμους να δώσουν τη ζωή τους, για μιαν Ιδέα!
Ενώ απέναντι τους βρίσκονται αποφασισμένοι φονιάδες, που είναι έτοιμοι να σκοτώσουν [και το έχουν κάμει ήδη μια φορά] ώστε να μην αναδυθεί αυτή η Ιδέα...   
     

Που να καταλάβουν τώρα οι γυμνοσάλιαγκες του καθεστώτος, τι παναπεί αυτό το αγκάλιασμα, που έρχεται από τα πολύ παλιά, από τους Ατρείδες και από τους Δαναούς και επαναφέρει στο οπτικό πεδίο των μισότυφλων μαζών, την τραγωδία ενός Ορέστη και την ποίηση ενός Πρίαμου.
Τους λείπει το συνειδησιακό υπόβαθρο, τους λείπει η συναισθηματική υγεία, τους λείπει το γνωστικό μέσον, για να νιώσουν, σαν να ήσαν άνθρωποι κι αυτοί, το αγκάλιασμα ενός Αινεία και ενός Αγχίση, λίγο προτού οι Αχαιοίαλώσουν την Τροία.
Τους λείπει τραγικά ο μύθος, για να είναι πραγματικοί άνθρωποι...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…