Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΒΕΒΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΞΩΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ
naos


Δεν ξέρω αν είσαι ιδεόπληκτος ή προβοκάτορας στυγνός (κι’ ως εκ τούτου στεγνός από πνεύμα). Εγώ, για την οικονομία της συζήτησης (και μόνο γι’ αυτή), το πρώτο θα υποθέσω. Και μη δοκιμάσεις να …μου κάνεις μαθήματα. …”Το δρόμο που μου δείχνεις να βαδίσω, τον ξέρω “φίλε” πιο καλά”, καθώς θυμόσοφα μας υπενθυμίζει το λαϊκόν άσμα.
 
Μόνο που, ένεκα της ανωριμότητας, αν κρίνω από τη φύση των πράξεων, ακόμη δεν κατάλαβες κάτι : Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, τελεία και παύλα. Και δεν μιμείσαι τον δράστη εκδικούμενος, διότι στην ίδια μ’ αυτόν κατατάσσεσαι συνομοταξία.
 
Το ξανάπα απ’ το λιτό τούτο βήμα, πως για τον Έλληνα “η θρησκεία” υπήρξεν ανέκαθεν προϊόν κοινωνίας. Κι’ εκείνο που οι …ανατολικοφρονούσες ορδές βεβήλωσαν κάποτε, ήταν  αυτό καθαυτό “το κοινωνείν” των Ελλήνων. Σήμερα, καλώς ή κακώς, είναι “άλλο” το κοινωνείν. Κι’ όποιος το βεβηλώνει, σε τίποτε δεν διαφέρει από κείνους που ο ίδιος αποκάλεσες “ιουδαιοχριστιανούς”, και δεν είναι παρά μέτοχος αυτού που ο μετα-παγανιστής Παπαδιαμάντης “φανατικήν μανίαν των μοναχών” αποκάλεσε, ό,τι κι’ αν βεβηλώνει.
 
Οι τότε βέβηλοι, δια των αποτρόπαιων πράξεων κατά των αρχαίων Ιερών, την πνευματική τους (και μόνον αυτή) γύμνια επιβεβαίωσαν. Τα “θεολογεπώνυμα” θλιβερά ιδεολογήματά τους, ανίκανα να σταθούν μπροστά στο πνευματικό μεγαλείο των προγόνων μας, χρειάζονταν “αρωγό” τη βεβήλωση. Ο Έλληνας όμως, ανάγκην ουκ έχει των βαρβάρων μεθόδων.
 
Και τέλος, αν ακόμη δεν κατάλαβες τι βεβήλωσες, βεβήλωσες αυτό που μετά μανίας η επίσημη εκκλησία πολέμησε κάποτε, ανυποψίαστη (ή μήπως …υποψιασμένη δεόντως) για “την ανερμήνευτον τάσιν των χωρικών να προστρέχουν εις τα εξωκκλήσια”, για να θυμηθούμε και πάλιν τον κυρ Αλέξανδρον, που ούτε, κατά την πίστιν οι “χριστιανοί”, ούτε κατά την ελληνικότητα οι “δωδεκαθεϊστές” και “σατανιστές” (της συμφοράς), τα κορδόνια μπορούν να του λύσουν…

Οδυσσεύς Πατεράκης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…