Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΒΕΒΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΞΩΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ
naos


Δεν ξέρω αν είσαι ιδεόπληκτος ή προβοκάτορας στυγνός (κι’ ως εκ τούτου στεγνός από πνεύμα). Εγώ, για την οικονομία της συζήτησης (και μόνο γι’ αυτή), το πρώτο θα υποθέσω. Και μη δοκιμάσεις να …μου κάνεις μαθήματα. …”Το δρόμο που μου δείχνεις να βαδίσω, τον ξέρω “φίλε” πιο καλά”, καθώς θυμόσοφα μας υπενθυμίζει το λαϊκόν άσμα.
 
Μόνο που, ένεκα της ανωριμότητας, αν κρίνω από τη φύση των πράξεων, ακόμη δεν κατάλαβες κάτι : Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, τελεία και παύλα. Και δεν μιμείσαι τον δράστη εκδικούμενος, διότι στην ίδια μ’ αυτόν κατατάσσεσαι συνομοταξία.
 
Το ξανάπα απ’ το λιτό τούτο βήμα, πως για τον Έλληνα “η θρησκεία” υπήρξεν ανέκαθεν προϊόν κοινωνίας. Κι’ εκείνο που οι …ανατολικοφρονούσες ορδές βεβήλωσαν κάποτε, ήταν  αυτό καθαυτό “το κοινωνείν” των Ελλήνων. Σήμερα, καλώς ή κακώς, είναι “άλλο” το κοινωνείν. Κι’ όποιος το βεβηλώνει, σε τίποτε δεν διαφέρει από κείνους που ο ίδιος αποκάλεσες “ιουδαιοχριστιανούς”, και δεν είναι παρά μέτοχος αυτού που ο μετα-παγανιστής Παπαδιαμάντης “φανατικήν μανίαν των μοναχών” αποκάλεσε, ό,τι κι’ αν βεβηλώνει.
 
Οι τότε βέβηλοι, δια των αποτρόπαιων πράξεων κατά των αρχαίων Ιερών, την πνευματική τους (και μόνον αυτή) γύμνια επιβεβαίωσαν. Τα “θεολογεπώνυμα” θλιβερά ιδεολογήματά τους, ανίκανα να σταθούν μπροστά στο πνευματικό μεγαλείο των προγόνων μας, χρειάζονταν “αρωγό” τη βεβήλωση. Ο Έλληνας όμως, ανάγκην ουκ έχει των βαρβάρων μεθόδων.
 
Και τέλος, αν ακόμη δεν κατάλαβες τι βεβήλωσες, βεβήλωσες αυτό που μετά μανίας η επίσημη εκκλησία πολέμησε κάποτε, ανυποψίαστη (ή μήπως …υποψιασμένη δεόντως) για “την ανερμήνευτον τάσιν των χωρικών να προστρέχουν εις τα εξωκκλήσια”, για να θυμηθούμε και πάλιν τον κυρ Αλέξανδρον, που ούτε, κατά την πίστιν οι “χριστιανοί”, ούτε κατά την ελληνικότητα οι “δωδεκαθεϊστές” και “σατανιστές” (της συμφοράς), τα κορδόνια μπορούν να του λύσουν…

Οδυσσεύς Πατεράκης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…