Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ


Με αφορμή την αξιοθρήνητη στάση του υπουργού παιδείας κατά τον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ

Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Ν, Δικηγόρο
-------------------------------------------------------------------------
Κάθε κυβέρνηση πρέπει να στελεχώνει την σύνθεση της με υπουργούς που δεν θα λένε μόνο ωραία λόγια ή θα εντυπωσιάζουν με κάποιες θεαματικές κινήσεις στα αθηναϊκά ΜΜΕ το φιλοθεάμον κοινό, μα πάνω από όλα θα πρέπει να είναι αποτελεσματικοί, προσγειωμένοι και προ πάντων να εμπνέουν συνέπεια!
Να δέχονται ακόμη ότι μπορεί κι αυτοί να σφάλλουν και έτσι να έχουν ως ιεραρχικά πρώτοι την ευθύνη. Έτσι η κυβέρνηση θα πείθει τον λαό, πως πράγματι οι υπουργοί της εμφορούνται από καλές προθέσεις και όχι από μικροψυχία…..
Τούτη η παραδοχή έχει ιδιαίτερη αξία στον πολύπαθο χώρο της παιδείας. Κι αυτό γιατί οι ηγέτες της διαχρονικά δεν είχαν ούτε έχουν να επιδείξουν το παράδειγμα του υπεύθυνου, του προσηνή, του ταπεινού, που με την στάση ζωής τους διδάσκουν και παραδειγματίζουν τα παιδιά.
Ο υπουργός παιδείας Λομβέρδος δεν εμφανίστηκε στην δοξολογία που γίνεται κάθε χρόνο σε κεντρική εκκλησία των Αθηνών ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου και παρ’ ότι ο αρχιεπίσκοπος, ιερείς και το χριστεπώνυμο πλήθος τον ανέμεναν καρτερικά επί εικοσιπεντάλεπτο πριν αρχίσει η θεία λειτουργία , αλλά εις μάτην……
Ανεξάρτητα του γεγονότος ότι ο συγκεκριμένος υπουργός θα περάσει στην ιστορία ως ο μόνος υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων που δεν παρέστη στην καθιερωμένη δοξολογία, στον Ιερό Ναό του Διονυσίου Αρεοπαγίτου, εκείνο που ξενίζει είναι η δικαιολογία του για την μη προσέλευση του στην δοξολογία.
Κανείς δεν τον ειδοποίησε να παραστεί, δικαιολογήθηκε…… Όμως για τα αυτονόητα δεν ειδοποιείται κανείς, όταν μάλιστα αυτός ο κάποιος είναι ο επικεφαλής, ο υπουργός παιδείας με αυξημένη ευθύνη και ευαισθησία στις παραδόσεις, την θρησκεία και την ιστορία του λαού του…….
Ο Ελληνικός λαός χειμάζεται από μνημόνια και κρίσεις… Όταν ακούει όμως φαιδρές αιτιολογίες από τους ταγούς όχι μόνον δεν πείθεται αλλά αντίθετα του δημιουργείται έντονη αποστροφή και προβληματισμός…..
Θα ήταν καλό για την εικόνα του συγκεκριμένου υπουργού να παραδεχθεί ότι χαλάρωσε λόγω αργίας, ενδεχομένως μέσα στην οικογενειακή θαλπωρή, ξεχνώντας ότι το πρωτόκολλο εκτός από την παρέλαση είχε νωρίτερα και θεία λειτουργία….. Είτε το θέλουμε είτε όχι, με την θρησκεία είναι συνδεδεμένος ο εορτασμός σημαντικών ιστορικών γεγονότων του έθνους…..
Αντί όμως να ζητήσει συγνώμη, ο υπουργός με έναν αντιπαθητικό εγωισμό διέταξε ένορκη διοικητική ευθύνη (ΕΔΕ) για να αποδοθούν ευθύνες σε αυτούς που τάχα δεν τον ειδοποίησαν! Δεν Σας θυμίζει όμως κάτι τέτοιο υφέρποντα φασισμό;!
Ξεχνά όμως πως για ό,τι συμβεί στο πλοίο, ο καπετάνιος έχει την ευθύνη και όχι οι ναύτες και οι λοστρόμοι!
Ο υπουργός όμως δεν θεωρεί τον εαυτό του καπετάνιο και προσπαθεί να μετακυλήσει τις ευθύνες στους πιο κάτω….. Δεν παραδειγματίζει , δεν πείθει, αντίθετα γίνεται περιγέλαστος και συνάμα αναξιόπιστος σε όσες προκλήσεις θα έλθουν για την παιδεία στο μέλλον…..
Την νοοτροπία αυτή σαράντα ολόκληρα χρόνια από την μεταπολίτευση και μετά, την έχει γευθεί στο πετσί του αυτός ο λαός. Οι πολιτικοί ή καλύτερα πολιτικάντηδες του συστήματος ρίχνουν με την πρώτη ευκαιρία την ευθύνη στους άλλους. Τους άλλους κατακρίνουν, τους άλλους καυτηριάζουν, τον εαυτό τους ποτέ!
Η νοοτροπία όμως αυτή οδήγησε την χώρα στο χάλι που έχει. Λείπει η λεβέντικη στάση σε όλα τα επίπεδα άσκησης εξουσίας!
Ας αφουγκρασθεί λοιπόν ο υπουργός παιδείας τι πιστεύουν γι’ αυτόν οι πολίτες μετά την τελευταία του αντίδραση. Ας πάψει να ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους. Μη ξεσπάσει σε κάποιο δύσμοιρο υπάλληλο που ταλανίζεται από τα μνημόνια……. . Σε άλλη χώρα μια τέτοια στάση θα είχε οδηγήσει σε παραίτηση. Έχει όμως τέτοια ευθιξία ο υπουργός;; Αμφιβάλλω…….
Η κρίση δεν έρχεται μόνη της…… Από πίσω υπάρχουν και υπουργοί που ενεργούν ως ξοφλημένοι καπετάνιοι…. Η αλαζονεία και η ύβρις όμως κάποια στιγμή φέρνει την Νέμεση…… Ας το γνωρίζουν όλοι αυτοί που κατάντησαν έτσι τον όχι άμοιρο και δικών του ευθυνών λαό….. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…