Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ : ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Προς: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ / ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Ημερομηνία: 12 Νοεμβρίου 2014
Το περασμένο Σάββατο 8/11/2014 και κατά τις απογευματινές ώρες, ισχυρός ανεμοστρόβιλος, προερχόμενος από το Νότιο Κρητικό Πέλαγος, κατέστρεψε ολοκληρωτικά, θερμοκήπια με κηπευτικά, στις περιοχές Κοπάνες και Γαβρήλης, της Ιεράπετρας. Επίσης, κατεστράφησαν, σε μικρότερη έκταση, 20 συνολικά στρέμματα με κηπευτικά, που είχαν την ατυχία να βρεθούν στην πορεία αυτού του ανεμοστρόβιλου (υδροσίφωνα).
Οι καταστροφές που έγιναν ήταν μεγάλες, με αποτέλεσμα, η συνέχιση της παραγωγής από τις εν λόγω καλλιέργειες, να αργήσει να επανέλθει στις φυσιολογικές τιμές.
Να παρατηρήσουμε, να αναφέρουμε και να τονίσουμε ότι η ένταση του φαινομένου ήταν τόσο ισχυρή, που υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ανατίναξη θερμοκηπίου από την διαφορά πίεσης και εκσφενδόνιση πραγμάτων σε απόσταση έως και 200 μέτρα.
Ερώτηση 1 : Τι προβλέπεται για την αποζημίωση παραγωγών και καλλιεργητών, τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από το Υπουργείο Γεωργίας, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις καταστροφές από τον συγκεκριμένου τύπου ανεμοστρόβιλο-υδροσίφωνα, ο οποίος, λογικά, εκπίπτει από την συνηθισμένη κακοκαιρία – ένταση ανέμου – ακραία καιρικά φαινομένα και παραπέμπει σε φυσική καταστροφή, ανεξέλεγκτης κλίμακας, ισχυρότατης έντασης και ιδιαίτερης επικινδυνότητας του εν λόγω καιρικού φαινομένου , που περιγράφεται ως ανεμοστρόβιλος-υδροσίφωνας, ο οποίος είναι αδύνατον και με οποιαδήποτε τεχνικά μέσα κατασκευής θερμοκηπίων, να αναχαιτισθεί στην ισχύ και την δύναμή του.
Ερώτηση 2 : Η Περιφέρεια να προβεί σε ερώτηση προς όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες, προς το Υπουργείο Γεωργίας και προς το αρμόδιο Τμήμα Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το τι ισχύει περί των καταστροφών από τα νέα καιρικά φαινόμενα αυτού του τύπου, τα οποία έχουν εμφανισθεί στην Πατρίδα μας και κατ’επέκταση και στην Κρήτη.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Περιφερειακός σύμβουλος
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…