Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ : ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Προς: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ / ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Ημερομηνία: 12 Νοεμβρίου 2014
Το περασμένο Σάββατο 8/11/2014 και κατά τις απογευματινές ώρες, ισχυρός ανεμοστρόβιλος, προερχόμενος από το Νότιο Κρητικό Πέλαγος, κατέστρεψε ολοκληρωτικά, θερμοκήπια με κηπευτικά, στις περιοχές Κοπάνες και Γαβρήλης, της Ιεράπετρας. Επίσης, κατεστράφησαν, σε μικρότερη έκταση, 20 συνολικά στρέμματα με κηπευτικά, που είχαν την ατυχία να βρεθούν στην πορεία αυτού του ανεμοστρόβιλου (υδροσίφωνα).
Οι καταστροφές που έγιναν ήταν μεγάλες, με αποτέλεσμα, η συνέχιση της παραγωγής από τις εν λόγω καλλιέργειες, να αργήσει να επανέλθει στις φυσιολογικές τιμές.
Να παρατηρήσουμε, να αναφέρουμε και να τονίσουμε ότι η ένταση του φαινομένου ήταν τόσο ισχυρή, που υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ανατίναξη θερμοκηπίου από την διαφορά πίεσης και εκσφενδόνιση πραγμάτων σε απόσταση έως και 200 μέτρα.
Ερώτηση 1 : Τι προβλέπεται για την αποζημίωση παραγωγών και καλλιεργητών, τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από το Υπουργείο Γεωργίας, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τις καταστροφές από τον συγκεκριμένου τύπου ανεμοστρόβιλο-υδροσίφωνα, ο οποίος, λογικά, εκπίπτει από την συνηθισμένη κακοκαιρία – ένταση ανέμου – ακραία καιρικά φαινομένα και παραπέμπει σε φυσική καταστροφή, ανεξέλεγκτης κλίμακας, ισχυρότατης έντασης και ιδιαίτερης επικινδυνότητας του εν λόγω καιρικού φαινομένου , που περιγράφεται ως ανεμοστρόβιλος-υδροσίφωνας, ο οποίος είναι αδύνατον και με οποιαδήποτε τεχνικά μέσα κατασκευής θερμοκηπίων, να αναχαιτισθεί στην ισχύ και την δύναμή του.
Ερώτηση 2 : Η Περιφέρεια να προβεί σε ερώτηση προς όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες, προς το Υπουργείο Γεωργίας και προς το αρμόδιο Τμήμα Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το τι ισχύει περί των καταστροφών από τα νέα καιρικά φαινόμενα αυτού του τύπου, τα οποία έχουν εμφανισθεί στην Πατρίδα μας και κατ’επέκταση και στην Κρήτη.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Περιφερειακός σύμβουλος
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…