Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ


Από τον Ηλία Ν. Ηλιακόπουλο, Δρ. Νομικής, Δικηγόρο
------------------------------------------------------------------------------------
Μεταξύ των αρχαίων φιλοσόφων- ιδιαίτερα ο Πλάτων- είχε επισημάνει πως τα φαινόμενα και οι εικόνες είναι απατηλές. Η αλήθεια βρίσκεται στην αθέατη πλευρά των πραγμάτων στον πραγματικό κόσμο των ιδεών που είναι προσιτές μόνο στον νου και όχι στις αισθήσεις. Το απόφθεγμα αυτό είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.
Το πολιτικό μας σύστημα ασχολείται τελευταία με το θέμα εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας που θα αντιμετωπίσει η Βουλή το αργότερο τον Μάρτιο του 2015.
Τα προβλήματα του κοσμάκη είναι πάμπολλα. Οι υποχρεώσεις επελαύνουν ως χιονοστιβάδα αλλά οι πολιτικάντηδες μας ενδιαφέρονται άμεσα για την εκλογή προέδρου για να αποφύγουν τις εκλογές…..
Το άρθρο 32 παρ 3 του Συντάγματος απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία των δυο τρίτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών για να ψηφισθεί από την παρούσα βουλή νέος πρόεδρος Δημοκρατίας. Δηλαδή χρειάζονται 200 βουλευτές. Κι αν δεν συγκεντρωθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μετά από πέντε ημέρες (32 παρ 2 εδ β)
Κι αν δεν επιτευχθεί ούτε στην δεύτερη ψηφοφορία η οριζόμενη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ακόμη μια φορά ύστερα από πέντε ημέρες, οπότε εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου άρθρου των βουλευτών δηλαδή απαιτούνται σ’ αυτή την περίπτωση 180 βουλευτές (αρθ 32 παρ 2 εδ γ) κι αν κι αυτό δεν επιτευχτεί τότε η βουλή διαλύεται μέσα σε δέκα μέρες από την ψηφοφορία και πάμε για εκλογές. Αυτά με λίγα λόγια για να γνωρίζουμε συνολικά την διαδικασία. 
Εδώ όμως αρχίζουν και παράξενα από το φαύλο πολιτικό σύστημα που μας κυβερνά. Ψάχνει η συγκυβέρνηση να βρει τους 180 βουλευτές για την εκλογή προέδρου αλλά δεν έχει βρει ούτε έχει προτείνει το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την νευραλγική αυτή θέση του προέδρου;!
Η παρατήρηση αυτή έχει απασχολήσει πολλούς σκεπτόμενους Έλληνες και δεν είμαστε οι πρώτοι που το επισημαίνουμε. Ούτε κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας…..
Αιφνίδια από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Καρατζαφέρης οδηγείται στο απόσπασμα……
Η υπεράκτια (off shore) εταιρία Catalina δεν είχε δηλωθεί στο πόθεν έσχες  του κατά ριπάς βαλόμενου πολιτικού…….
Από επίσημα στοιχεία προκύπτει πως το χαρτοφυλάκιο της υπεράκτιας αυτής εταιρίας στις 21-9-2009 ανερχόταν σε 6.600.000 δολάρια!!!! καθώς και ακίνητα συνολικής αξίας 20.000.000 ευρώ (σε παλαιό Φάληρο- Γλυφάδα- Λαγονήσι)
Υπάρχει όμως κι άλλη υπεράκτια εταιρία που δεν είχε δηλωθεί στον πόθεν έσχες από τον Γ. Καρατζαφέρη, η επονομαζόμενη Homeric GT με έδρα τα νησιά Turks & caicos.
Στις πιο πάνω υπεράκτιες εταιρείες υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις πως μπήκε χρήμα προερχόμενο από εξοπλιστικά προγράμματα και μίζες. Και μάλιστα από ένα πολιτικό που βρισκόταν τότε στην αντιπολίτευση……
Ο Γ. Καρατζαφέρης αιφνίδια διώκεται πια για τρία κακουργήματα. Για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες , για παράνομη συμμετοχή του ως βουλευτού σε υπεράκτια εταιρία και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος…..
Καταιγισμοί πυρών εναντίον του με ταχύτατες διαδικασίες, αφού η επιτροπή βουλής επικύρωσε τα αποτελέσματα του ελέγχου των ορκωτών λογιστών, που πραγματοποιήθηκαν με βάση τον φάκελο που απέστειλε στην βουλή ο Εισαγγελέας Εφετών.
Βλέποντας πίσω από την αθέατη πλευρά του λόφου διερωτάται κανείς. Είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης η νέα «Ιφιγένεια» που θυσιάζεται στον βωμό της εξεύρεσης των 180 ψήφων που απαιτούνται για τον νέο πρόεδρο;
Γιατί ξαφνικά αρκετοί βουλευτές που είχαν εκφρασθεί κατηγορηματικά εναντίον της εκλογής προέδρου με την παρούσα βουλή για να οδηγηθούμε έτσι στην συνέχεια σε εκλογές και να απαλλαγεί ο Ελληνικός Λαός από την αθλία και λαομίσητη συγκυβέρνηση, αναδιπλώθηκαν (!) άρχισαν να το σκέφτονται(!) και μερικοί εξ αυτών είναι ξεκάθαροι πως θα ψηφίσουν πρόεδρο Δημοκρατίας έστω και αν δεν τον ξέρουν;;;;!!!!!!
Τι μεσολάβησε γι’ αυτήν την θεαματική μεταστροφή των «πατέρων του έθνους;!» Προκαλεί θυμηδία και θλίψη ταυτόχρονα η θέση που εκφράζουν βουλευτές (όπως ο Π. Μελάς των ΑΝΕΛ αλλά και Γιοβανόπουλος, Κασαπίδης, Πολύδωρας, Ψαριανός, Οικονόμου και άλλοι) πως θα ψηφίσουν πρόεδρο γιατί τάχα πάνω από όλα βάζουν το συμφέρον του Ελληνικού Λαού!
Επιθυμούν ξαφνικά σταθερότητα που την βλέπουν με την συνέχεια της συγκυβέρνησης των μνημονίων! Ποιον δουλεύουν ‘άραγε οι δίγλωσσοι και πλήρως εξαρτώμενοι πολιτικάντηδες;;!!
Μήπως όλοι αυτοί οι όψιμοι «πεφωτισμένοι» πολιτικάντηδες είναι τόσο εξαρτώμενοι από τα μεγάλα συμφέροντα που δεν μπορούν ούτε καν να διανοηθούν να μην ψηφίσουν τον νέο πρόεδρο Δημοκρατίας έστω κι αν δεν τον ξέρουν;!
Γιατί αν τολμούσαν να σκεφθούν και μόνο κάτι τέτοιο, η τιμωρία που τους περιμένει μπορεί να είναι σκληρότερη από αυτή του Γ. Καρατζαφέρη….
Το φαύλο πολιτικό σύστημα που έχει σαπίσει μέχρι μυελού οστών και έχει οδηγήσει την χώρα στην καταστροφή, φαίνεται πως κρατά στο χέρι όλους αυτούς τους αξιοθρήνητους πολιτικάντηδες…… Με τρόπους που δεν ξέρουμε! Θα αποκαλυφθούν όμως κάποτε. Γιατί ουδέν κρυπτόν υπό τον Ήλιον!
Αν μπορείτε λοιπόν θλιβεροί νάνοι πολιτικάντηδες εναντιωθείτε στην εκλογή προέδρου! Την τιμωρία που σας περιμένει την βλέπετε ήδη μπροστά σας, σ’ ένα πολιτικάντη (Γιώργο Καρατζαφέρη) που δεν είναι μέσα στην βουλή αλλά απ’ έξω!
Δεν θέλετε να κρατήσετε τις καρέκλες Σας και θέλετε να οδηγηθείτε σε περιπέτειες;! Το προανήγγειλε άλλωστε κι ο Μπαλτάκος! Είναι σίγουρος πως η παρούσα Βουλή θα εκλέξει πρόεδρο. Όμως το πολιτικό σύστημα, πληγωμένο βέβαια από τις περίσσιες ανομίες του προχωρά και παρά πέρα βρυχώμενο.  
Ξαφνικά θυμήθηκε το «μαξιλαράκι του συστήματος», ο άνθρωπος από το πουθενά, ο άνθρωπος που φωτογραφιζόταν με την οικογενειοκρατία της δυναστείας Παπανδρέου και όχι μόνον, ο άνθρωπος που δεν θέλει την έννοια «έθνος» στο Σύνταγμα, ο «άνω ποταμών» Σταύρος Θεοδωράκης, να επισκεφθεί τον πρωθυπουργό και μετά να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις , πως για το καλό του τόπου πρέπει να υπάρξει συνάντηση Σαμαρά και Τσίπρα!
Ποιος τον έβαλε άραγε;! Μήπως αυτοί που τον έβαλαν σφήνα στις Ευρωεκλογές για να μην καταρρεύσει το σύστημα;! Μήπως το φαύλο σύστημα που σκέφτεται λύσεις προς πάσαν κατεύθυνση;! Οι πιο πάνω διαπιστώσεις οδηγούν σε ένα άλλο δυστυχώς ανησυχητικό συμπέρασμα. Μήπως πάνω από το κράτος με τις βέβαιες εξαρτήσεις και δεσμεύσεις του από μνημόνια, ΔΝΤ και ξένα συμφέροντα, υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό καρτέλ- κοινοπραξία εγχώριων εκδοτικών- εργολαβικών- οικονομικών συμφερόντων (καναλάρχες- μεγαλοεκδότες) που ελέγχει πλήρως όλους τους κρατικούς μηχανισμούς και οδηγεί τα πράγματα εκεί που θέλει;
Το ερώτημα αυτό είχε απασχολήσει παλαιότερα την δεκαετία του 80 και την Γερμανική έννομη τάξη, αν δηλαδή το Γερμανικό κράτος εξαρτάται από το τεράστιο οικονομικό καρτέλ- κοντσέρν ονόματι «VEBA». Η παράκρουση που είχε καταλάβει τότε τους διάφορους φορείς της Γερμανίας, ήταν άνευ προηγουμένου!
Έτσι όλοι αυτοί οι δίγλωσσοι αξιοθρήνητοι πολιτικάντηδες και μόνον το συμφέρον του δύσμοιρου λαού δεν σκέφτονται παρά μόνον την βολή και τις καρέκλες τους!
Τα σημάδια είναι πλέον ορατά! Θέλουν οι δυνάστες αυτού του τόπου και δυστυχώς του σε πολλά παραπλανημένου λαού με κάθε κόστος να παραμείνουν στην εξουσία για να ξεπληρώσουν τα γραμμάτια που έχουν υπογράψει στους ξένους εντολείς τους.  Και γι’ αυτό δεν διστάζουν να μετέρχονται το ο,τιδήποτε για να φοβίζουν και να συνεχίζουν να λένε ψέματα ως σύγχρονοι Λουδοβίκοι (μετά από μας το χάος- après nous le dѐluge) Διαπλεκόμενοι όμως πάμπολλοι στο σαθρό πολιτικό μας σύστημα. Γι’ αυτό βλέπουμε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Θα δούμε κι άλλα όσο ο χρόνος στενεύει……
Μέλημα αυτού του λαού να αφυπνισθεί και να αντιδράσει. Και δεν μπορεί να αντιδράσει αν δεν αναζητήσει τις λύσεις σε ανθρώπους που αγαπούν πραγματικά το έθνος και την φυλή, δεν εξαρτώνται και πολεμούν με κάθε κόστος για τα ιδανικά τους. Και γι’ αυτά μπαίνουν ακόμη και φυλακή……. Ο δρόμος όμως της φυλακής όταν είναι καθαρός, είναι προθάλαμος για την ανάληψη εξουσίας……

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…