Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κατεπείγουσα ερώτηση της Ελληνικής Αυγής για την Κρήτη….


Προς: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ / ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ημερομηνία: 12 Νοεμβρίου 2014
Η παρούσα αναφορά, περιγράφει ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο έχει προκύψει, με μία μητέρα, μονογονεϊκής οικογένειας, από την περιοχή της Ιεράπετρας.
(Τα στοιχεία της βρίσκονται στην διάθεσή μου).
Την 1 Απριλίου 2012, ο σύζυγός της απεβίωσε σε τροχαίο ατύχημα με μοτοσυκλέτα. Από τότε και μέχρι τώρα και ενώ έχει μεταβεί, έχει αναζητήσει και έχει ψάξει σε όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου, της Περιφέρειας και του Υπουργείου, δεν έχει καταφέρει να βρει τρόπο να συνταξιοδοτηθεί, είτε από το Ταμείο του συζύγου της, είτε από την αρμόδια Υπηρεσία Πρόνοιας, ως εκ τούτου ταλαιπωρείται τόσο αυτή, όσο και το ανήλικο τέκνο της.
Σε όλες τις επισκέψεις και προσπάθειες που έκανε, σε κάθε περίπτωση, προσέκρουσε σε ανόητες δικαιολογίες περί χαμένων εγγράφων και φακέλων από τα αρμόδια Ασφαλιστικά Ταμεία Ιεράπετρας, καθώς, επίσης και στην εντελώς αχαρακτήριστη δικαιολογία δικαστικού υπαλλήλου γραφείου, ο οποίος επικαλέστηκε δικά του ψυχολογικά προβλήματα, ενώ βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας και αρνήθηκε να της παραδώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά της δικογραφίας του τροχαίου ατυχήματος του συζύγου της, τα οποία αναζήτησε.
Στις αρμόδιες Υπηρεσίες Ι.Κ.Α. Ηρακλείου και Ιεράπετρας ζητούν την ιατροδικαστική γνωμάτευση για τον σύζυγο, η οποία ήδη υπάρχει μέσα στη δικογραφία, καθότι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος στο τροχαίο ατύχημα.
Καλούμαστε, λοιπόν, ως Περιφέρεια, να παρέμβουμε, να αναζητήσουμε τι συμβαίνει και να βοηθήσουμε μία μάνα, μονογονεϊκής οικογένειας, η οποία έχει φτάσει σε πολύ δυσμενή οικονομική κατάσταση και σε ακόμη χειρότερη κοινωνική, εξ αιτίας της γραφειοκρατίας, αλλά και της ανευθυνότητας κάποιων υπαλλήλων.
Τα στοιχεία της παθούσης, τα οποία βρίσκονται στη κατοχή μου, είναι στην διάθεσή σας, για οποιαδήποτε ενημέρωση και διευκρίνιση.
Ερώτηση
Σέ τί ενέργειες ,πρόκειται νά προβεί ή αρμόδια υπηρεσία τής περιφέρειας γιά την επίλυση τού προβλήματος;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Περιφερειακός σύμβουλος
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αποτέλεσμα
Η περιφέρεια καί ή αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κυρία Πελαγία Πετράκη,ενήργησε άμεσα,καί έθεσε τόν απαραίτητο μηχανισμό σέ λειτουργεία,γιά τήν αποκατάσταση τής μητέρας,καί τού ανήλικου τέκνου!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…