Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Με πορτρέτο του Κεμάλ φωτογραφήθηκε ο διευθυντής που απέβαλε τον μαθητή, επειδή ζήτησε έπαρση της σημαίας


Με πορτρέτο του Κεμάλ φωτογραφήθηκε ο διευθυντής που απέβαλε τον μαθητή, επειδή ζήτησε έπαρση της σημαίας
Παρουσιάζουμε την φωτογραφία ντοκουμέντο όπως αναδείχθηκε από τα τοπικά μέσα της Κατερίνης όπου εμφανίζεται ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ Κύριλλος Τσερμπάκ να καμαρώνει χαμογελαστός κάτω από το πορτρέτο του σφαγέων εκατομμυρίων Ελλήνων Κεμάλ Αττατούρκ.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της περιοχής η φωτογραφία είναι από επίσκεψη στην Τουρκία στα πλαίσια του προγράμματος Leonardo και έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου!
Χθες το πρωί ο μαθητής λυκείου που πήρε τρεις μέρες αποβολή επειδή ζήτησε να γίνεται έπαρση της Σημαίας και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος, κλήθηκε να εξιστορήσει το περιστατικό και ξεγύμνωσε την ανθελληνική προπαγάνδα στα σχολεία και τους ανθέλληνες εκπαιδευτικούς που τον απέβαλαν και τον συκοφάντησαν. Η Νεολαία ξυπνά – Εθνική Αντεπίθεση παντού!
Επιπλέον στο παρακάτω βίντεο που παραθέτουμε είναι εμφανής η ανθελληνική εμπάθεια του διευθυντή του σχολείου, που ενώ κατηγορεί τον μαθητή γενικά και αόριστα για δήθεν «προσβλητική συμπεριφορά του απέναντι στο διευθυντή, στους υποδιευθυντές και σε καθηγητές», δείχνει να τα έχει χαμένα. Στο τέλος μάλιστα της συνομιλίας με τον δημοσιογράφο, αφού του τελειώνουν τα όποια «επιχειρήματα», κλείνει άρον άρον την συζήτηση.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή έχει ήδη καταθέσει επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό για την απαράδεκτη και ανθελληνική συμπεριφορά του διευθυντή. 
ΠΡΟΣ TON ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΘΕΜΑ: «Αποβλήθηκε ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του 2ου ΕΠΑ.Λ Κατερίνης επειδή ζήτησε να γίνεται η έπαρση της ελληνικής σημαίας και να ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος!»
Με τριήμερη αποβολή και με χαρακτηρισμούς όπως «αναρχικός», «ακραίος» και «φασίστας» ανταμείφθηκε ο πρόεδρος του δεκαπενταμελούς στο 2ο ΕΠΑ.Λ Κατερίνης, Γ. Δ., επειδή ζήτησε από τη διεύθυνση του σχολείου του να γίνεται έπαρση της ελληνικής σημαίας και να ακούγεται ο Εθνικός μας Ύμνος μια φορά την εβδομάδα. Το απαράδεκτο αυτό γεγονός έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία, με τους μαθητές να στηρίζουν τον νεαρό μαθητή και τα αιτήματα που κατέθεσε. Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου, Κύριλλος Τσερμπάκ, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ψελλίζοντας κάτι ακατανόητα για συμπεριφορά που αντιβαίνει στον κανονισμό του σχολείου κλπ, χωρίς να εξηγεί γιατί η τιμωρία για την όποια συμπεριφορά επιβλήθηκε μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε για την έπαρση της σημαίας. Είναι φανερό ότι όλοι αυτοί οι κύκλοι καθηγητών και γενικότερα εκπαιδευτικών που έχουν καταστρέψει την Παιδεία στον τόπο μας χύνοντας επί δεκαετίες το ανθελληνικό τους δηλητήριο έχουν αποθρασυνθεί και απαιτείται η απάντηση της Πολιτείας να είναι άμεση, ξεκάθαρη και αποτελεσματική.     
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
1) Θα αποδοθούν οι πειθαρχικές και άλλες ευθύνες στη διεύθυνση του συγκεκριμένου σχολείου για την εν λόγω απαράδεκτη απόφασή της;
2) Θα πράξει τα δέοντα ούτως ώστε σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μας να γίνεται η έπαρση της σημαίας μας και η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου όπως ορίζει ο νόμος;
Αθήνα 06/11/2014
Ο ερωτών βουλευτής
Νικόλαος Μίχος
Βουλευτής Ευβοίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…