Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ: ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ: ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014


ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 15/9/2014

1) Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ έθεσε θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την κατάργηση της αποστολής, με ταχυμεταφορέα, των προσκλήσεων προς τους περιφερειακούς συμβούλους, το οποίο κόστιζε στην Περιφέρεια αρκετές χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο. Πρότασή μας ήταν, τα χρήματα αυτά να μοιρασθούν στην σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία, από την κρίση και τα μνημόνια της γερμανικής κατοχής του Σόιμπλε και της Μέρκελ.
Η αποδοχή της πρότασής μας ήταν καθολική, με αποτέλεσμα την συγκρότηση ειδικής επιτροπής, μέσω της οποίας, τα χρήματα αυτά θα δοθούν σε κοινωνικά ιδρύματα της εκκλησίας, σε πολύτεκνες και πολυμελείς οικογένειες, σε καρκινοπαθείς, σε φιλοζωικά σωματεία και σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

2)  Αίτημα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ για τήρηση ενός λεπτού σιγής, εις μνήμην των θυμάτων του ολοκαυτώματος της Βιάννου, από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής. Ταυτόχρονα, αίτημα για διεκδίκηση του κατοχικού δανείου, του δανείου ανοικοδομήσεως του 1952 και όλων των κατοχικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων από την γερμανική, ιταλική και βουλγαρική κατοχή.

3) Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ έφερε σε συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το κείμενο του «Κοινωνικού Εθνικισμού», όπου φαίνεται η πλατφόρμα διαδικτύου της Google, με την Κρήτη να ανήκει στην οθωμανική αυτοκρατορία. Καταθέσαμε ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για το τι προτίθεται να κάνει σχετικά και του υποδείξαμε τον δρόμο να προσφύγει η Περιφέρεια Κρήτης, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην αρμόδια Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εξωτερική πολιτική, ούτως ώστε, να λυθεί αυτό το εξαιρετικά σοβαρό και παράλληλα ταπεινωτικό ζήτημα απόδοσης του τοπωνυμίου αυτού στην Κρήτη. 

4)  Κατάθεση, από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, μελέτης, για την σήμανση του οδικού άξονα Μαλλίων – Βραχασίου Λασιθίου και Νεαπόλεως – Βραχασίου Λασιθίου. Η μελέτη αυτή αφορούσε το χωριό Βραχάσι, ένα ιστορικό χωριό 1000 περίπου κατοίκων, στο οποίο δεν υπήρχε ούτε μία πινακίδα οδικής σήμανσης, που να οδηγούσε προς αυτό.
Αποτέλεσμα : Σύμφωνα και με βάση την μελέτη μας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τοποθετήθηκαν πινακίδες οδικής σήμανσης, οι οποίες κόστισαν ελαχιστότατα στην Περιφέρεια και έλυσαν ένα χρόνιο πρόβλημα.
Κατόπιν αυτού, πραγματοποιήθηκε, σε όλα τα καφενεία της Κοινότητας, ανάρτηση, ως ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, της σχετικής αναφοράς του γεγονότος.
5) Όμοια με το προηγούμενο θέμα, έγινε κατάθεση μελέτης και για την σήμανση του οδικού άξονα Ρεθύμνου – Σφακίων και Χανίων – Σφακίων, η οποία και έτυχε της αντίστοιχης αντιμετώπισης, με την τοποθέτηση πινακίδων οδικής σήμανσης. 
Μετά από αυτό, πραγματοποιήθηκε εκ μέρους μας και επίσκεψη στα ιστορικά Σφακιά και συζήτηση με τους κατοίκους.

- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 10/10/2014

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ απεχώρησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, εις ένδειξη διαμαρτυρίας και συμπαράστασης προς τον πολιτικά διωκόμενο Αρχηγό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Νικόλαο Μιχαλολιάκο και τους βουλευτές της, κατόπιν και της απαγόρευσης να μεταβούν στην Βουλή, για την συζήτηση και ψήφιση της ψήφου εμπιστοσύνης, μία ακόμη πράξη κατάλυσης της Δημοκρατίας και του Συντάγματος, από την κατοχική κυβέρνηση.
Θέσαμε το ζήτημα πως οι διώξεις είναι καθαρά πολιτικές, με εφευρήματα, επινοήματα, κατασκευάσματα και φωτομοντάζ φωτογραφιών και μάλιστα υπό την χρηματοδότηση του ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ και της καγκελαρίου ΜΕΡΚΕΛ, του βιβλίου, το οποίο έγραψε ο θεωρητικά «αριστερός» δημοσιογράφος, μυθοπλάστης, ψευτολόγος και χλευαστής Ψαρράς, υιός της μολυσμένης δημοσιογραφίας. Ένα βιβλίο γεμάτο ασύστολα ψεύδη, στο οποίο μάλιστα στηρίχθηκε και το πόρισμα Βουρλιώτη.

Πριν την αποχώρηση, εκφράστηκαν τα θερμά συλληπητήρια προς τις οικογένειες των αδικοχαμένων πεζοναυτών, από ελαττωματικό βλήμα όλμου, το οποίο υπήρχε στον ελληνικό στρατό από το 1984, γεγονός που καταδεικνύει την άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, εξ αιτίας της μνημονιακής πολιτικής.

- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 12/11/2014

Πραγματοποιήθηκε ψήφιση του προϋπολογισμού Περιφέρειας Κρήτης για το 2015.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ :
- καταψήφισε τον προϋπολογισμό
- υπερψήφισε την ανέγερση σχολείου στα Ζωνιανά Ρεθύμνης και κατασκευή δρόμου πρόσβασης στο συγκεκριμένο σχολείο.

1) Με την μορφή της κατεπείγουσας ερώτησης, θέσαμε το ζήτημα μάνας, μονογονεϊκής οικογένειας, της οποίας ο σύζυγος απεβίωσε πριν 2 χρόνια, σε τροχαίο ατύχημα και μέχρι σήμερα, παρά τις συνεχείς προσπάθειές της, καμμία αρμόδια υπηρεσία δεν έχει προχωρήσει στην έκδοση κάποιας σύνταξης και βοήθεια προς το ανήλικο τέκνο της. Οι σχετικοί φάκελοι έχουν χαθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. Ιεράπετρας και Λασιθίου, με αποτέλεσμα, μία μάνα με ένα ανήλικο τέκνο να παραμένει αβοήθητη, στο έλεος του Θεού. 
Η κινητοποίηση της Περιφέρειας ήταν άμεση, μέσω της Αντιπεριφερειάρχου Λασιθίου, 
κας Πετράκη και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του ζητήματος της εν λόγω μητέρας.


2) Κατάθεση ερώτησης και προώθηση από τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως θέμα κύριας συζήτησης, που θα γίνει σε έκτακτη συνεδρίαση, για την αποζημίωση αγροτών και κτηνοτρόφων, της περιοχής Ιεράπετρας, όπου στις 8/11/2014, ισχυρό καιρικό φαινόμενο τύπου ανεμοστρόβιλου (υδροσίφωνα) έπληξε την περιοχή Κοπάνες, με αποτέλεσμα την ισοπέδωση θερμοκηπίων, έως και την ανατίναξη ενός, εξ αιτίας της διαφοράς πίεσης, την καταστροφή ποιμνιοστασίων και 40 περίπου στρεμμάτων καλλιεργήσιμης έκτασης, ακόμη και την εκσφενδόνιση πραγμάτων σε απόσταση έως και 200 μέτρα.
Ερώτηση προς την Περιφέρεια και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης , για το τι προτίθενται να πράξουν, σχετικά με τις αντίστοιχες αποζημιώσεις, οι οποίες εκπίπτουν από τις ήδη ισχύουσες, λόγω καιρικών φαινομένων, αποζημιώσεις, λόγω του συγκεκριμένου, άκρως επικίνδυνου μετεωρολογικού φαινομένου, το οποίο είναι νέο και πρωτόγνωρο στην πατρίδα μας, καθότι, το φαινόμενο ανεμοστρόβιλος – υδροσίφωνας ξεφεύγει από τους θυελλώδεις ανέμους και εντάσσεται στην κατηγορία κλίμακας 1 ανεμοστρόβιλου, ο οποίος παρατηρείται συνήθως, στις περιοχές της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…