Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταστροφή ιστορικής εκκλησίαςΜετά την καταστροφική κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, στο φράγμα Αποσελέμη του δήμου Χερσονήσου και συγκεκριμένα στο χωριό Σφεντύλι πού βυθίζεται σιγα σιγά, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με την εκκλησία τού Αγίου Θεοδώρου, όπου τόσο οι εικόνες όσο και το τέμπλο χρονολογούνται άνω των 180 ετών και θα χαθούν κάτω από την στάθμη τού φράγματος, καταστρέφοντας ένα σημαντικό μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!
Ο εργολάβος στην σύμβαση πού υπέγραψε, είχε αναλάβει την μεταφορά της εκκλησίας σε άλλο σημείο και μαζί και τα ιερά σκεύη και τις ιερές εικόνες!
Όμως τίποτα από αυτά δεν έγινε με αποτέλεσμα σε δέκα ημέρες περίπου όλα να χαθούν από την άνοδο των υδάτων!
Σε συζήτηση πού είχαμε με τούς πρώην κατοίκους της περιοχής, υποσχεθήκαμε να φέρουμε το θέμα στην περιφέρεια την επόμενη τρίτη προς επίλυση και παράλληλα θα κινηθούμε νομικά κατά τού εργολάβου, για αμέλεια προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς!
Αν μέχρι την Τετάρτη δεν γίνουν ενέργειες για την διάσωση των κειμηλίων, τότε μαζί με τούς κατοίκους τού Σφεντυλίου και συναγωνιστές , θα αναλάβουμε την μεταφορά των εικόνων και τού ιερού τέμπλου σε ασφαλές μέρος προς φύλαξη για να γλυτώσουμε την καταστροφή.

ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΕΤΕ;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…