Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καταστροφή ιστορικής εκκλησίαςΜετά την καταστροφική κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, στο φράγμα Αποσελέμη του δήμου Χερσονήσου και συγκεκριμένα στο χωριό Σφεντύλι πού βυθίζεται σιγα σιγά, υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με την εκκλησία τού Αγίου Θεοδώρου, όπου τόσο οι εικόνες όσο και το τέμπλο χρονολογούνται άνω των 180 ετών και θα χαθούν κάτω από την στάθμη τού φράγματος, καταστρέφοντας ένα σημαντικό μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς!
Ο εργολάβος στην σύμβαση πού υπέγραψε, είχε αναλάβει την μεταφορά της εκκλησίας σε άλλο σημείο και μαζί και τα ιερά σκεύη και τις ιερές εικόνες!
Όμως τίποτα από αυτά δεν έγινε με αποτέλεσμα σε δέκα ημέρες περίπου όλα να χαθούν από την άνοδο των υδάτων!
Σε συζήτηση πού είχαμε με τούς πρώην κατοίκους της περιοχής, υποσχεθήκαμε να φέρουμε το θέμα στην περιφέρεια την επόμενη τρίτη προς επίλυση και παράλληλα θα κινηθούμε νομικά κατά τού εργολάβου, για αμέλεια προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς!
Αν μέχρι την Τετάρτη δεν γίνουν ενέργειες για την διάσωση των κειμηλίων, τότε μαζί με τούς κατοίκους τού Σφεντυλίου και συναγωνιστές , θα αναλάβουμε την μεταφορά των εικόνων και τού ιερού τέμπλου σε ασφαλές μέρος προς φύλαξη για να γλυτώσουμε την καταστροφή.

ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΩΣΕΤΕ;

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…