Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΕΡΙ ..."ΘΥΛΑΚΩΝ" (ανοιχτή επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη)


Θα είμαι όσο πιο σύντομος γίνεται αφενός μεν για να μην γίνω κουραστικός, αφετέρου δε, ελπίζων πως ίσως και να πετύχω την ...αυτοπροσώπως ανάγνωση της ανοιχτής τούτης επιστολής :
Το πρώτο που θα επεσήμανα κύριε καθηγητά (σας τιμώ γι' αυτήν σας την ιδιότητα, διότι θα σας έχουν ήδη κουράσει τα "κύριε υπουργέ") στην τοποθέτησή σας, είναι το θετικόν του σαφέστατου διαχωρισμού μεταξύ "θυλάκων της Χρυσής Αυγής ή άλλης ακραίας πολιτικής αντίληψης" και "θυλάκων διαφθοράς". 
Και τούτο, διότι ο εκ των προκατόχων σας κύριος Δένδιας, εξέφρασε την "άποψιν" πως "κάποιοι διεφθαρμένοι αστυνομικοί συνεργάζονται με την Χρυσή Αυγή" (ασφαλώς μη προσδιορίζων εις τι ακριβώς συνίσταται μια τέτοια "συνεργασία", η οποία -ειρήσθω εν παρόδω- διερευνηθείσα είχε την τύχην του γνωστού ,,,"οπλοστασίου"), σάμπως η διαφθορά να 'χει να κάμει με τις όποιες πολιτικές του καθενός μας απόψεις, κι' όχι με την χυδαία κατάχρηση της εμπιστοσύνης του πολίτη στην ιδιότητα του οργάνου και την έναντι ηθικώς ποταπού ανταλλάγματος εκπόρνευση της συνείδησης του διεφθαρμένου.
Παρενθετικά, στα περί "ακρότητος πολιτικών αντιλήψεων", επιτρέψτε μου να εκφράσω την ταπεινή γνώμη πως το "ακραίον" δεν είναι παρά αναπόσπαστον μέρος του "όλου" και ανάγεται σε εκ περιστάσεων συμπεριφορές ευκαιρίας, κατά το δοκούν αυτού του "όλου" (εν προκειμένω πολιτικού "όλου") και όχι σε αυθύπαρκτη "πολιτική αντίληψη".
Αλλά και πέραν της "θεωρητικής" προσέγγισης, το όλον ζήτημα άπτεται εξόχως πρακτικών παραγόντων : "Θύλακες" της Χρυσής Αυγής και κανενός κόμματος στην Αστυνομία δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν, διότι η φύσις του αστυνομικού λειτουργήματος, ο τρόπος οργάνωσης και η ιεραρχική δομή, καθιστούν εκ των πραγμάτων απαγορευτική για το όργανο την άσκηση καθηκόντων, με κριτήριο την όποια πολιτική του αντίληψη.
Θετικόν επίσης το "αν" που περιείχε η έκφρασή σας πριν το "υπάρχουν", και αυτό σας τιμά διότι δεν εμπιστεύεστε απαίδευτα την περί "θυλάκων" κινδυνολογία, την εκπορευόμενη από κύκλους που, προσωπικά, δεν είμαι βέβαιος (ας μου επιτραπεί μία ...ακρότητα εις την εκτίμησιν), ότι ...δεν οίδασι τι ποιούσι, την ικανή να διαρρήξει τον κοινωνικόν ιστό, κλονίζοντας την εμπιστοσύνη του πολίτη στον αστυνομικό υπάλληλο.
Κι' αυτό ακριβώς το "αν" με κάνει να σας εμπιστεύομαι απέναντι σ' αυτούς που επικαλούνται την "πίστη στο δημοκρατικό πολίτευμα", ως προϋπόθεση άσκησης των αστυνομικών καθηκόντων, βέβαιος ων ότι συμφωνούμε, πως "πίστιν εις το πολίτευμα" (επιτρέψτε μου : στο οποιοδήποτε πολίτευμα) συνιστά η μη παράβασις των νομοθετημάτων του και μόνον. Μακράν εμού (και είμαι βέβαιος κι' από σας) "αντιλήψεις" που συνδέουν την "πίστιν" με ..."ομολογίαν πίστεως", ικανή να ικανοποιήσει μονάχα τον σαδισμό του ιεροεξεταστή που θέλει ν' ακούσει από τον επιστήμονα πως "η Γη δεν κινείται"...

Μετά τιμής
ΟΔΥΣΣΕΥΣ  ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…