Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Μετά τον σκληρό χειμώνα που μας πέρασε και τις απίστευτες και καθολικές καταστροφές που συνέβησαν, στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή του νησιού, κανένας αγρότης και κανένας κτηνοτρόφος δεν έχει αποζημιωθεί μέχρι σήμερα, για τις ζημιές που υπέστη.
     Η απουσία των ελεγκτικών μηχανισμών, ΕΛ.Γ.Α. και Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., ήταν πολύ πιο φανερή απ’ό,τι φαντάζεται ο καθένας, σε σημείο που υπάλληλος του ΕΛ.Γ.Α., επικαλέστηκε το κρύο, για να μην έρθει στην καταγραφή των ζημιών.
     Οι πληροφορίες λένε ότι, τα χρήματα των αποζημιώσεων έχουν δοθεί στους διεθνείς τοκογλύφους, ενώ  ακόμα περιμένουν να πληρωθούν το λάδι τους εδώ και τρία χρόνια από την ΑΜΑΡΤΩΛΗ Ένωση Ηρακλείου ,ελαιοπαραγωγοί από τα χωριά ΜΟΧΟΣ ,ΚΑΣΤΕΛΙ  ΠΕΔΙΑΔΟΣ, ΠΟΤΑΜΙΕΣ, και το ποσό αγγίζει αρκετά εκατομμύρια ευρώ!
Να πούμε δε ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων είναι απόντες, και αναλώνουν τον χρόνο τους σε οτιδήποτε άλλο πλην των προβλημάτων πού ανέφερα!
    
     Κάποιες άλλες πληροφορίες λένε ότι, τα περί άρσεως του εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα προς  τους Ρώσους είναι ψέμα και πιθανόν, μόνο κάποιοι αγρότες , σε συγκεκριμένα προϊόντα, ίσως να μπορέσουν να κάνουν εξαγωγή προς την Ρωσία.

     Για τον Τουρισμό, τα πράγματα εφέτος είναι πολύ άσχημα, δεδομένου ότι ακόμη και σήμερα και παρά τους διατυμπανισμούς της κυβέρνησης περί Ελληνο-Ρωσικής φιλίας και άρσης των κυρώσεων προς τους Ρώσους, οι Ρώσοι πολίτες εξακολουθούν να πληρώνουν ειδική βίζα, της τάξεως των 150 ευρώ, μαζί με τα ρουσφέτια. Ως εκ τούτου, η μείωση των Ρώσων τουριστών διαφαίνεται σε ποσοστό πάνω από 60%.

     Η ανάπτυξη ήρθε στην τουριστικότερη περιοχή της Κρήτης – Χερσόνησο, Σταλίδα, Μάλια – και εδώ και ένα μήνα δεν λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα, παρά μόνο αν βγει κάποιος σε κανένα βουνό ή σε κανένα χαράκι, για να πιάσει εξωγήινο σήμα. Η απάντηση δε, των αρμοδίων τεχνικών της Cosmote, είναι ότι, ενώ γνωρίζουν πως υπάρχει πρόβλημα, δεν ξέρουν σε πόσες εβδομάδες ή σε πόσους μήνες θα το λύσουν. Κατά τα άλλα, μέσα στα ξενοδοχεία, οι τουρίστες θα τυγχάνουν ανύπαρκτης επικοινωνίας, αλλά θα έχουν την βουκολική ευκαιρία να κάνουν σήματα καπνού από τις ταράτσες, όπως έκανε ο κατά τα άλλα τυχερός κτηνοτρόφος, από το Οροπέδιο Λασιθίου, όταν τον σώσαμε, καμιά δεκαριά αγροτικά, λίγο πριν τον θάψει το χιόνι.
Σοβαρή επισήμανση, ότι ή ανυπαρξία σήματος κινητής τηλεφωνίας, είναι έντονη κατά τις ώρες αλλαγής των περιπολικών  των βαρδιών της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...
Μήπως κάνουν κάποιοι πρόβες για κάτι περίεργο;

     Μαζί με την τουριστική ανάπτυξη, μας ήρθε και η ανάπτυξη των τραπεζών, σύμφωνα με την οποία,  όλες οι τράπεζες αρνούνται να δώσουν μηχανήματα πιστωτικών καρτών και καρτών ανάληψης σε εμπόρους και σε καταστήματα, ζητώντας ηλίθια δικαιολογητικά με αυξημένους τζίρους, όπως σε μία περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας που άνοιξε κατάστημα το 2014, σε φορολογικό καθεστώς τουριστικής περιόδου, δηλαδή μόνο 6 μήνες λειτουργίας, είπαν ότι επειδή είναι νέα επιχείρηση κι έχει χαμηλό τζίρο, δεν δίνουν μηχανάκι πληρωμής με πιστωτική κάρτα.
Ο κύριος ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ,που επιθυμεί να περάσει νομοσχέδιο για αγορές άνω των 70 ευρώ θα χρειάζεται πιστωτική κάρτα ,τι έχει να πει για αυτό το θέμα;
     Θα θέλαμε πολύ να γνωρίζουμε τον ανίκανο ή τους ανίκανους , οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι το 99% των τουριστών κυκλοφορεί και πληρώνει με οποιαδήποτε μορφή πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας και όχι με μετρητά.
    
     Αναρωτιόμαστε επίσης, γιατί τόσο το Ινστιτούτο Καταναλωτή, όσο και ο Συνήγορος του Πολίτη δεν έχουν πάρει θέση για το θέμα που προαναφέραμε, αλλά και για ακόμη άλλο ένα θέμα, το οποίο έχει να κάνει με την περιβόητη ηλεκτρονική αλληλεγγύη.      

     Και εξηγούμε: για τους άπορους και για τις χαμηλού εισοδήματος οικογένειες έχει διατεθεί από το κράτος ένα κουπόνι, αξίας 280 ευρώ περίπου, για την προμήθεια ενός laptop ή ενός tablet, από τα καταστήματα της Cosmote, του Γερμανού, του Κωτσόβολου και τα Public. Ως δια μαγείας, όλα τα laptop εξαφανίστηκαν ή, ως επί το πλείστον, τα πήραν αλβανοί, βούλγαροι και γύφτοι, οι οποίοι και τα πωλούν στην εξευτελιστική τιμή των 100 ευρώ. Αποτέλεσμα είναι, οι Έλληνες φορολογούμενοι άποροι και μικροεισοδηματίες, να μένουν με το ποντίκι στο χέρι και να έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν μόνο tablet.
     Ρωτάμε τις αρμόδιες υπηρεσίες, για ποιόν λόγο δεν προμηθεύουν με laptop τους Έλληνες φορολογούμενους  και τους αναγκάζουν να προμηθευτούν μόνο tablet,αλλά και για ποίο λόγο οι αρμόδιες υπηρεσίες του τεχνικού επιμελητηρίου Αθηνών, δεν κάνουν δεκτά έγγραφα με ίδια στοιχεία (ΑΦΜ κτλ),με την διαφορά όμως να αναγράφει το voucher ,με το εκκαθαριστικό άλλη οδό;

     Η αστυνόμευση στην τουριστική Κρήτη είναι ανύπαρκτη, καθότι τα κεντρικότερα Αστυνομικά Τμήματα των τουριστικότερων περιοχών, λειτουργούν με το 1/5 της δύναμης, χωρίς οχήματα και τεχνικά μέσα. Σε περιοχές όπως ο Πλατανιάς, η Αγία Μαρίνα, η Χερσόνησος και άλλες πολλές, 25 αστυνομικοί αστυνομεύουν περιοχές με 50.000 και 70.000 κατοίκους, ενώ πάρτι κάνουν οι γύφτοι με το παραεμπόριο, εμποδίζοντας νόμιμες επιχειρήσεις και καταστήματα να δουλέψουν και να πουλήσουν τα προϊόντα τους, που σε συνδυασμό με το  καταστροφικό all inclusive στα ξενοδοχεία έχουν τελειώσει τις ντόπιες επιχειρήσεις!
Υπόψιν δε, ότι ό ΣΥΡΙΖΑ είχε δεσμευθεί για την κατάργηση του ALL INCLUSIVE, η κυρία Κουντουρά όμως μετά τις εκλογές έκανε τούμπα ,και είπε ότι θα το ενισχύσει!

     Κλείνοντας, αναφέρουμε την περίπτωση οικογένειας από την πόλη του Ηρακλείου, όπου ο άνδρας είναι στο κρεβάτι με τετραπληγία και κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για την φαρμακευτική του περίθαλψη και την ρύθμιση τους χρέους της οικίας του προς την Δ.Ε.Η., σε αντίθεση με όσα ακούμε περί δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς οικογένειες και άνεργους συμπολίτες μας.

Έχουμε δε και το εξής τραγικό φαινόμενο, να έχει χαθεί ό φάκελος του ανθρώπου κατά το παρελθόν και να μην ενδιαφέρεται κανένας, ενώ από την γραφειοκρατία η σύνταξη και το επίδομα που λαμβάνει θα καθυστερήσει άλλους 5-6 μήνες!

     Αν όλα αυτά σας φαίνονται πολλά, είναι τα ελάχιστα που έχουν πέσει στην αντίληψή μας και όσο περνά ο καιρός, τα πράγματα γίνονται χειρότερα.
  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Περιφερειακός Σύμβουλος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…