Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ' ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ (ΔΗΛΑΔΗ : ΤΩΡΑ)...

Των εκλογών εξελισσομένων, ευκαιρίαν ευρήκεν ο καθείς (και ...κατ' επάγγελμα, ασφαλώς) "αντιναζιστής εθνικόφρων" (και ..."εχέφρων"), ίνα την "προσοχήν" ...επιστήσει δι' "αποχήν από εκφράσεις δημιουργούσας υποψίας φιλοναζισμού των Χρυσαυγιτών". Το τι εννοεί βεβαίως βεβαίως ο "ποιητής" είναι ευκόλως διακρινόμενον : Μας υποδεικνύει, ασφαλώς, την ...αποφυγήν χρήσεως όρων όπως "φυλή", "τοκογλύφοι", "καπιταλιστές", "σιωνιστές" και προπαντός "αναφοράς εις τη περίοδον του ...β΄π.π. αποκλίνουσες της γενικώς παραδεκτής (και..."επίσημης" ) ιστορικής εκδοχής" κλπ. Επιπροσθέτως, ...συνιστά "απάλειψιν υποβολής υποψηφιοτήτων...προσώπων τινών εχόντων εκφράσει κατά το παρελθόν ...θετικάς προς τον ναζισμόν απόψεις τινάς". 
Εντάξει λοιπόν, κύριε συμβουλάτορα. "Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε", όπως θα 'λεγε και ο γνωστότατος Πιραντέλλο (σσσσ μην μάθει κανείς πως είχε εκδηλωθεί φιλικά προς τον φασισμό, όταν ζούσε, ο Λουίτζι) :
Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ένας στυγνός εγκληματίας που ήθελε να αιματοκυλήσει χωρίς λόγο την ανθρωπότητα και αυτό το καλλώπιζε πίσω από την έκφραση "απελευθέρωση απ' τη δουλεία του τόκου". Οι καλοί άνθρωποι, οι τραπεζίτες, ανέλαβαν να υπερασπίσουν την ανθρωπότητα από την βουλιμία αυτού του παράφρονα και κάλεσαν σε συσστράτευση ακόμη και τους ...εχθρούς τους κομμουνιστές και τον κατατρόπωσαν κι' έκτοτε ο κόσμος διαβιοί εν ειρήνη και δεν ξαναχύθηκε αθώο αίμα, όπως δεν είχε ξαναχυθεί και πριν την έλευση στο ιστορικό προσκήνιο του απαίσιου ναζισμού.  Επιπροσθέτως, πραγματοποιήθηκε και το πανάρχαιο όνειρο ενός "εκλεκτού λαού" που η ανθρωπότητα του οφείλει την εφεύρεση και αναγωγή σε "επιστήμη" της ευγενούς τέχνης του τοκισμού των χρημάτων (τέχνης που τόσον συνέβαλε στον εξανθρωπισμό της οικουμένης), ν' αποκτήσει δικό του κράτος, γεγονός που οι τότε κάτοικοι της περιοχής που ιδρύθηκε, υποδέχθηκαν ειρηνικά και αποχώρησαν εθελοντικά και (προπαντός) αναίμακτα, εμφανώς συγκινημένοι για την τιμή που τους έγινε ν' αξιωθούν να παραχωρήσουν την γη τους στον (γνωστό και ως ..."άλας της Γης") "εκλεκτό λαό", την οποία κρατούσαν για δυο χιλιάδες χρόνια (...προσωρινά δηλαδή), ειδικά για τους "εκλεκτούς" (και ως "περιουσίους" γνωστούς"), μόνο και μόνο για να μην την καταλάβει κανείς τρίτος (μη "περιούσιος" ). Και μετά, "περάσανε αυτοί καλά κι' εμείς καλύτερα". 
Σβήσε τώρα τη λάμπα, διότι (δεν ξέρω τι έχεις να κάνεις εσύ), οι Χρυσαυγίτες έχουμε αγώνα αύριο...

ΟΔΥΣΣΕΥΣ  ΠΑΤΕΡΑΚΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…