Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η τέχνη ως μέσο προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου


Η τέχνη ως μέσο προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου
Είναι αδιαμφησβήτητο γεγονός, πως ανέκαθεν, πάσης φύσεως αριστεριστές έβρισκαν την πλατωνική ιδέα της τέχνης ως καταφύγιο, καπηλευόμενοι κυρίως την συναισθηματική φόρτιση του εκάστοτε έργου, το ηθικολογικό του περιεχόμενο, και φυσικά τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που πηγάζει πάντα από κάθε μορφή υψηλής τέχνης, με σκοπό την αγωγή και την καλλιέργειά της ψυχής.
Αν αναλογιστεί κανείς το υπόβαθρο αυτής της τάσης, διακρίνεται μία τραγική ειρωνεία. Πως είναι δυνατόν να φοράει κάποιος σαν πανοπλία μία ιδέα όπου όσες χιλιετίες κι αν περάσουν θα έχει πάντα ως κέντρο τον Άνθρωπο, ενώ ο ίδιος ζει και αναπνέει για να εκτελεί χρέη φρουρού μίας κρατικής μηχανής υπό ένα καθεστώς σάπιο και διεφθαρμένο, (είτε δρα συνειδητά, είτε όχι). Η φύση της ερώτησης είναι ρητορική βέβαια. Σε μία εποχή όπου πριν ανατείλει και πάλι το άστρο του Λαϊκού Εθνικισμού, κάθε υγιής ενέργεια - ιδέα, εκπροσωπείται από επαγγελματίες υποκριτές, η τέχνη δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το πρόγραμμα προπαγάνδας τους, και κατά συνέπεια από τις κοινωνικοπολιτικές δραστηριότητές τους.
Η αριστερά λοιπόν, είχε πάντα το εξής χαρακτηριστικό: πολιτικοποιούσε την τέχνη. Ενώ η ορθή ενέργεια ενός πολιτικά υγιή ατόμου είναι μέσο της παραδοσιακής ή κλασικής τέχνης να αισθητικοποιεί την πολιτική, χαρίζοντας της μία πνοή λαϊκή, ανθρώπινη, και ανώτερη, βρίσκουμε την αριστερά να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Μέσα από τα σπλάχνα ενός τοπίου καμένου και άρρωστου (πολιτικός χάρτης), βρίσκει πρόσφορο έδαφος ώστε να θεμελιώνει ένα προπύργιο με απώτερο σκοπό να αποπροσανατολίσει τον γενικό πληθυσμό από ότι έχει πραγματική ουσία στον κόσμο της τέχνης και αξίζει να φιλτραριστεί από τον νου στην ψυχή.
Αν το σκεφτούμε ακόμα καλύτερα δεν είναι παράλογο. Ένας άνθρωπος με αγνή εικαστική παιδεία, και ουσιώδη αντίληψη ως προς το τι εστί τέχνη, έχει καλλιεργηθεί αρκετά σαν άτομο ώστε σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να αποτελεί υποχείριο κανενός. Άρα είναι απόλυτα λογικό, ο εχθρός των Εθνών και του Ανθρώπου, να πασχίζει με νύχια και με δόντια να αποτρέψει κάθε υγιή εξέλιξη στον κόσμο, μα ιδίως στην Ευρώπη, με την αριστερά σαν γνήσιο τέκνο του στην πρώτη γραμμή του πνευματικού και πολιτικού πολέμου που έχει κηρύξει ενάντιας σε κάθε ελεύθερο λαό.
Παρακολουθούμε ανθρώπους τοποθετημένους σε σημεία κλειδιά όσο αφορά την τέχνη και την ψυχαγωγία, μα το μόνο που έχουν να προσφέρουν, είναι άφθονο δηλητήριο. Μουσικοί, όπου οι συνθέσεις τους ουδέ μία σχέση έχουν με την αρμονία του σύμπαντος. Θεατρικές παραστάσεις όπου μόνο αγνό ηθικό περιεχόμενο δεν προσφέρουν. Ζωγράφοι, όπου βαριούνται να δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη σύνθεση και ξεκάθαρα δεν διαθέτουν ούτε μία σταγόνα ταλέντου. Όλοι μαζί, πλασάροντας ως πηγή έμπνευσης των θλιβερών έργων τους τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις για τις οποίες είναι απόλυτα συνυπεύθυνοι (ή μάλλον συνένοχοι), θεωρούνται από την πλειοψηφία της κοινωνίας μας "άνθρωποι του πνεύματος".
Οι νέοι και οι νέες της Χρυσής Αυγής, έχουμε χτίσει τις άμυνες μας, και έχουμε διαπαιδαγωγηθεί από πολύ μικρή ηλικία, έτσι ώστε σήμερα να μπορούμε να διακρίνουμε με μεγάλη ευκολία τι είναι σάπιο και τι όχι, ανεξάρτητα από το περιτύλιγμα του. Έχουμε μάθει να διακρίνουμε ποιο είναι το δηλητήριο της ψυχής, και ποιο το ελιξίριο της αιωνιότητας. Αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στην νέα τάξη πραγμάτων, φέρνοντας καθημερινά το Φως για όλο και περισσότερους Έλληνες.
Δεν υπάρχει περιθώριο για φόβους και δισταγμούς, πέρνα και εσύ στην αντεπίθεση!

http://www.antepithesi.gr/index.php?option=com_k2&view=itemlist&layout=category&task=category&id=6&Itemid=303&limitstart=6

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…