Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Η τέχνη ως μέσο προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου


Η τέχνη ως μέσο προπαγάνδας και πλύσης εγκεφάλου
Είναι αδιαμφησβήτητο γεγονός, πως ανέκαθεν, πάσης φύσεως αριστεριστές έβρισκαν την πλατωνική ιδέα της τέχνης ως καταφύγιο, καπηλευόμενοι κυρίως την συναισθηματική φόρτιση του εκάστοτε έργου, το ηθικολογικό του περιεχόμενο, και φυσικά τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που πηγάζει πάντα από κάθε μορφή υψηλής τέχνης, με σκοπό την αγωγή και την καλλιέργειά της ψυχής.
Αν αναλογιστεί κανείς το υπόβαθρο αυτής της τάσης, διακρίνεται μία τραγική ειρωνεία. Πως είναι δυνατόν να φοράει κάποιος σαν πανοπλία μία ιδέα όπου όσες χιλιετίες κι αν περάσουν θα έχει πάντα ως κέντρο τον Άνθρωπο, ενώ ο ίδιος ζει και αναπνέει για να εκτελεί χρέη φρουρού μίας κρατικής μηχανής υπό ένα καθεστώς σάπιο και διεφθαρμένο, (είτε δρα συνειδητά, είτε όχι). Η φύση της ερώτησης είναι ρητορική βέβαια. Σε μία εποχή όπου πριν ανατείλει και πάλι το άστρο του Λαϊκού Εθνικισμού, κάθε υγιής ενέργεια - ιδέα, εκπροσωπείται από επαγγελματίες υποκριτές, η τέχνη δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το πρόγραμμα προπαγάνδας τους, και κατά συνέπεια από τις κοινωνικοπολιτικές δραστηριότητές τους.
Η αριστερά λοιπόν, είχε πάντα το εξής χαρακτηριστικό: πολιτικοποιούσε την τέχνη. Ενώ η ορθή ενέργεια ενός πολιτικά υγιή ατόμου είναι μέσο της παραδοσιακής ή κλασικής τέχνης να αισθητικοποιεί την πολιτική, χαρίζοντας της μία πνοή λαϊκή, ανθρώπινη, και ανώτερη, βρίσκουμε την αριστερά να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Μέσα από τα σπλάχνα ενός τοπίου καμένου και άρρωστου (πολιτικός χάρτης), βρίσκει πρόσφορο έδαφος ώστε να θεμελιώνει ένα προπύργιο με απώτερο σκοπό να αποπροσανατολίσει τον γενικό πληθυσμό από ότι έχει πραγματική ουσία στον κόσμο της τέχνης και αξίζει να φιλτραριστεί από τον νου στην ψυχή.
Αν το σκεφτούμε ακόμα καλύτερα δεν είναι παράλογο. Ένας άνθρωπος με αγνή εικαστική παιδεία, και ουσιώδη αντίληψη ως προς το τι εστί τέχνη, έχει καλλιεργηθεί αρκετά σαν άτομο ώστε σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να αποτελεί υποχείριο κανενός. Άρα είναι απόλυτα λογικό, ο εχθρός των Εθνών και του Ανθρώπου, να πασχίζει με νύχια και με δόντια να αποτρέψει κάθε υγιή εξέλιξη στον κόσμο, μα ιδίως στην Ευρώπη, με την αριστερά σαν γνήσιο τέκνο του στην πρώτη γραμμή του πνευματικού και πολιτικού πολέμου που έχει κηρύξει ενάντιας σε κάθε ελεύθερο λαό.
Παρακολουθούμε ανθρώπους τοποθετημένους σε σημεία κλειδιά όσο αφορά την τέχνη και την ψυχαγωγία, μα το μόνο που έχουν να προσφέρουν, είναι άφθονο δηλητήριο. Μουσικοί, όπου οι συνθέσεις τους ουδέ μία σχέση έχουν με την αρμονία του σύμπαντος. Θεατρικές παραστάσεις όπου μόνο αγνό ηθικό περιεχόμενο δεν προσφέρουν. Ζωγράφοι, όπου βαριούνται να δημιουργήσουν μία ολοκληρωμένη σύνθεση και ξεκάθαρα δεν διαθέτουν ούτε μία σταγόνα ταλέντου. Όλοι μαζί, πλασάροντας ως πηγή έμπνευσης των θλιβερών έργων τους τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις για τις οποίες είναι απόλυτα συνυπεύθυνοι (ή μάλλον συνένοχοι), θεωρούνται από την πλειοψηφία της κοινωνίας μας "άνθρωποι του πνεύματος".
Οι νέοι και οι νέες της Χρυσής Αυγής, έχουμε χτίσει τις άμυνες μας, και έχουμε διαπαιδαγωγηθεί από πολύ μικρή ηλικία, έτσι ώστε σήμερα να μπορούμε να διακρίνουμε με μεγάλη ευκολία τι είναι σάπιο και τι όχι, ανεξάρτητα από το περιτύλιγμα του. Έχουμε μάθει να διακρίνουμε ποιο είναι το δηλητήριο της ψυχής, και ποιο το ελιξίριο της αιωνιότητας. Αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στην νέα τάξη πραγμάτων, φέρνοντας καθημερινά το Φως για όλο και περισσότερους Έλληνες.
Δεν υπάρχει περιθώριο για φόβους και δισταγμούς, πέρνα και εσύ στην αντεπίθεση!

http://www.antepithesi.gr/index.php?option=com_k2&view=itemlist&layout=category&task=category&id=6&Itemid=303&limitstart=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.