Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Χρυσή Αυγή χαιρετίζει την ρωσική επέμβαση στην Συρία για την εξολόθρευση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου


Η Χρυσή Αυγή χαιρετίζει την ρωσική επέμβαση στην Συρία για την εξολόθρευση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Χαλιφάτου
Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν απευθυνόμενος στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ προς όλα τα μέλη αυτού του οργανισμού δήλωσε ξεκάθαρα ότι οι μόνοι που πολεμούν τους τζιχαντιστές στην Συρία είναι οι κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ και οι Κούρδοι, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα συνεχίσει την στρατιωτική υλικοτεχνική της βοήθεια προς την Δαμασκό.
Συμπληρωματικά να αναφέρουμε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις της Δαμασκού έχουν την βοήθεια και Ιρανών πολιτοφυλάκων και ομάδων του τακτικού στρατού της Τεχεράνης, καθώς και πολιτοφυλάκων της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Πριν από την ομιλία του στον ΟΗΕ ο Πούτιν είχε συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κυβερνήσεων του Ιράκ, του Ιράν και της Συρίας και συμφώνησαν στην ανταλλαγή πληροφοριών των μυστικών τους υπηρεσιών σχετικά με τις κινήσεις των τζιχαντιστών στην Μέση Ανατολή. Η Ρωσία είναι γνωστό ότι διοχετεύει εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα  πληροφορίες των μυστικών της υπηρεσιών (κυρίως δορυφορικές απεικονίσεις των θέσεων των τζιχαντιστών) στις ένοπλες δυνάμεις της Δαμασκού.
Τρεις είναι οι άμεσοι στόχοι του Πούτιν στον συμμοριτοπόλεμο της Συρίας. Πρώτον γνωρίζει πολύ καλά ότι μεταξύ των τζιχαντιστών πολεμούν και 2.500 περίπου Ρώσοι μουσουλμάνοι, ενώ άλλοι 3.000 περίπου βρίσκονται στις τάξεις των ισλαμιστών τρομοκρατών προερχόμενοι από τις κεντροασιατικές μουσουλμανικές δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Γνωρίζοντας ότι αυτοί οι τζιχαντιστές μπορεί να επιστρέψουν στην Ρωσική Συνομοσπονδία ή σε χώρες παρακείμενες προς αυτήν, θέλει άμεσα να τους καταστρέψει στα εδάφη της Συρίας.
Δεύτερον ενισχύει συνεχώς με στρατιωτική βοήθεια τον Άσαντ, όχι μόνο επειδή το καθεστώς της Δαμασκού είναι σύμμαχος της Ρωσίας, αλλά και επειδή μια απομάκρυνση του Άσαντ από την Δαμασκό θα επέφερε αυτομάτως και την ανάληψη της εξουσίας από εξτρεμιστές σουνίτες μουσουλμάνους, με αρνητικά γεωστρατηγικά αποτελέσματα στο υπογάστριο της Ρωσικής Συνομοσπονδίας. Τρίτον, έχοντας όλα αυτά υπόψη του ο Ρώσος πρόεδρος, κάλεσε από το βήμα του ΟΗΕ την Ουάσιγκτον και τους πρόθυμους συμμάχους της να συμφωνήσουν σε μια κοινή πολυεθνική προσπάθεια με στόχο την εξολόθρευση του Ισλαμικού Κράτους.
Εφόσον το αμερικανοσιωνιστικό σύμπλεγμα της Ουάσιγκτον δεν συμφωνήσει με την πρόταση Πούτιν, τότε δεν αποκλείεται η Ρωσία μαζί με την Συρία και το Ιράν να προχωρήσουν σε κοινές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών τρομοκρατών.
Τούτο επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι μόλις χθες ο Ρώσος πρόεδρος έλαβε την έγκριση του Ρωσικού Κοινοβουλίου (Δούμα) για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην Συρία, εφόσον υπάρξει σχετικό αίτημα από την Δαμασκό.
Ο Πούτιν τόνισε επίσης στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση ότι οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον θέσεων των τζιχαντιστών στην Συρία πραγματοποιούνται χωρίς την έγκριση της νόμιμης κυβέρνησης της Δαμασκού, κάτι που αποτελεί ωμή παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, τονίζοντας ότι αυτές οι επιδρομές έχουν ως στόχο και τις κυβερνητικές δυνάμεις του Άσαντ και τους Κούρδους οι οποίοι πολεμούν τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Χαρακτηριστικά ο Πούτιν ανέφερε ότι «δεν έχει κανένα νόημα οι ΗΠΑ να βομβαρδίζουν ταυτόχρονα τους τζιχαντιστές και τον Άσαντ. Το μόνο που επιτυγχάνουν έτσι είναι ένα ολοκληρωτικό χάος».
Ο Πούτιν με την ομιλία του στον ΟΗΕ, αλλά και με τις ενέργειες του στην Μέση Ανατολή κάνει σαφές προς όλους ότι η λύση του προβλήματος που ονομάζεται «ισλαμική τρομοκρατία-τζιχαντιστές» θα προέλθει μέσω της κυβέρνησης Άσαντ και των συμμάχων αυτής. Αυτό είναι  μετουσίωση μιας Realpolitik στην Μέση Ανατολή και αυτό σημαίνει πολιτικός πραγματισμός.
Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η Χρυσή Αυγή χαιρετίζει την ρωσική επέμβαση στην Συρία για την πάταξη των τζιχαντιστών, που εξοπλίστηκαν και οργανώθηκαν από την τυχοδιωκτική πολιτική της Δύσεως.
Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι ηρωικές Μονάδες του Συριακού Στρατού, οι άνδρες της Χεζμπολάχ του Λιβάνου και η Ιρανική Επαναστατική Φρουρά θα εξαλείψουν σύντομα τους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου που γιγαντώθηκε υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.
Η δυναμική πολιτική του Προέδρου Πούτιν στο μέτωπο της Συρίας δημιουργεί ένα νέο status-quo στην Ανατολική Μεσόγειο, από το οποίο μπορεί να ωφεληθεί άμεσα η Ελλάς, στρεφόμενη γεωπολιτικά προς την σύμμαχο και ομόδοξη Ρωσία".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…