Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δήμαρχος της ψοφοδεξιάς ευτέλισε την παρέλαση για να παρουσιάσει το… «έργο» του! - ΒΙΝΤΕΟ


Δήμαρχος της ψοφοδεξιάς ευτέλισε την παρέλαση για να παρουσιάσει το… «έργο» του! - ΒΙΝΤΕΟ
Ο δήμος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης κατάφερε και ξεπέρασε κάθε προηγούμενη προσπάθεια ευτελισμού και απαξίωσης, όλων των μέχρι σήμερα προσπαθειών για αλλοίωση και υποβάθμιση των Εθνικών Επετείων. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης θεώρησε σκόπιμο όχι μόνο να παρουσιάσει τα νέα απορριμματοφόρα του δήμου, υπό τους ήχους του γνωστού εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή», αλλά και να τα διαφημίσει επαρκώς με ειδική εκφωνήτρια! 
Πολλοί είναι στις μέρες μας που βάλλουν κατά των παρελάσεων και των Εθνικών Επετείων, προερχόμενοι από το χώρο της πάλαι ποτέ «αριστεράς», αλλά ο δήμαρχος Αμπελοκήπων και πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, τους ξεπέρασε όλους, δικαιώνοντας πλήρως το χαρακτηρισμό της χαζοχαρούμενης ψοφοδεξιάς, από όπου και προέρχεται. Προφανώς το άγχος του δημάρχου να παρουσιάσει το «έργο» του, ξεπέρασε τον επίπλαστο «πατριωτισμό» του και θεώρησε ότι μπορεί να τιμήσει το Έπος του ’40 με απορριμματοφόρα και σάρωθρα. Μάλλον ο εν λόγω δήμαρχος έχει επηρεαστεί υπερβολικά από τις ανάλογες αμερικανιές, αλλά εκεί οι άνθρωποι δικαιολογούνται η αρχή της ιστορίας τους ταυτίζεται με τη βιομηχανική επανάσταση.
Το μήνυμα που πρέπει να πάρει, τόσο αυτός όσο κάθε επίδοξος μιμητής του, αν και μάλλον δεν διαθέτουν τις ιδεολογικές προϋποθέσεις να το αντιληφθούν, είναι ότι η Μνήμη των Αγώνων του Έθνους δεν είναι πανηγυράκια, πρόσφορα για προσωπική προβολή, αλλά Ιερές τελετές ανανέωσης των όρκων των νεοτέρων Ελλήνων να σταθούν αντάξιοι του Ηρωισμού των Προγόνων τους και φυσικά τέτοιου είδους «παρουσιάσεις» όχι μόνο αλλοιώνουν αλλά προσβάλλουν βάναυσα την Ιστορική Μνήμη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

Ανακοίνωση Τ.Ο Χανίων Χρυσής Αυγής για τα επεισόδια ακροαριστερών με την αστυνομία

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς των γνωστών σταλινοφασιστών της πόλης που στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτροχιαστεί χρησιμοποιούμενοι ως χρήσιμοι ηλίθιοι των ιδεολογικά ομοίων τους που κυβερνούν τον τόπο. Ρόπαλα, πετροπόλεμος κουκούλες, απειλές κατά της ζωής πολιτών που δεν συμμορφώνονται με τις… δικές τους κομμουνιστικές ιδεοληψίες, φτάνοντας δε και στο σημείο να επιτεθούν με δολοφονική πρόθεση πετροβολώντας 200 άτομα μια οικογένεια με 2 μωρά (το ένα μάλιστα λίγων μηνών) που τόλμησαν να εισέλθουν στο γραφείο μας. Η Χρυσή Αυγή στα Χανιά έχει παρουσία σχεδόν 3 δεκαετίες και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του εθνικιστικού αγώνα, κι αυτό σύντροφοι δεν μπορείτε να το αλλάξετε ούτε με δολοφονικές επιθέσεις ούτε με τα γνωστά παραληρήματα και ψέματα που διαδίδετε. Ο… «λαός» των Χανίων που εσείς συνεχώς επικαλείστε είναι οι 200 εγκληματίες κουκουλοφόροι που αποτελούν τα τάγματα εφόδου της άκρας αριστεράς στην πόλη και μ…