Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δήμαρχος της ψοφοδεξιάς ευτέλισε την παρέλαση για να παρουσιάσει το… «έργο» του! - ΒΙΝΤΕΟ


Δήμαρχος της ψοφοδεξιάς ευτέλισε την παρέλαση για να παρουσιάσει το… «έργο» του! - ΒΙΝΤΕΟ
Ο δήμος Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης κατάφερε και ξεπέρασε κάθε προηγούμενη προσπάθεια ευτελισμού και απαξίωσης, όλων των μέχρι σήμερα προσπαθειών για αλλοίωση και υποβάθμιση των Εθνικών Επετείων. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης θεώρησε σκόπιμο όχι μόνο να παρουσιάσει τα νέα απορριμματοφόρα του δήμου, υπό τους ήχους του γνωστού εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή», αλλά και να τα διαφημίσει επαρκώς με ειδική εκφωνήτρια! 
Πολλοί είναι στις μέρες μας που βάλλουν κατά των παρελάσεων και των Εθνικών Επετείων, προερχόμενοι από το χώρο της πάλαι ποτέ «αριστεράς», αλλά ο δήμαρχος Αμπελοκήπων και πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, τους ξεπέρασε όλους, δικαιώνοντας πλήρως το χαρακτηρισμό της χαζοχαρούμενης ψοφοδεξιάς, από όπου και προέρχεται. Προφανώς το άγχος του δημάρχου να παρουσιάσει το «έργο» του, ξεπέρασε τον επίπλαστο «πατριωτισμό» του και θεώρησε ότι μπορεί να τιμήσει το Έπος του ’40 με απορριμματοφόρα και σάρωθρα. Μάλλον ο εν λόγω δήμαρχος έχει επηρεαστεί υπερβολικά από τις ανάλογες αμερικανιές, αλλά εκεί οι άνθρωποι δικαιολογούνται η αρχή της ιστορίας τους ταυτίζεται με τη βιομηχανική επανάσταση.
Το μήνυμα που πρέπει να πάρει, τόσο αυτός όσο κάθε επίδοξος μιμητής του, αν και μάλλον δεν διαθέτουν τις ιδεολογικές προϋποθέσεις να το αντιληφθούν, είναι ότι η Μνήμη των Αγώνων του Έθνους δεν είναι πανηγυράκια, πρόσφορα για προσωπική προβολή, αλλά Ιερές τελετές ανανέωσης των όρκων των νεοτέρων Ελλήνων να σταθούν αντάξιοι του Ηρωισμού των Προγόνων τους και φυσικά τέτοιου είδους «παρουσιάσεις» όχι μόνο αλλοιώνουν αλλά προσβάλλουν βάναυσα την Ιστορική Μνήμη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…