Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανθέλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου Θράκης μίλησε για “τουρκική δημοκρατία Δυτικής Θράκης”

Ανθέλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου Θράκης μίλησε για “τουρκική δημοκρατία Δυτικής Θράκης”
Σε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανθελληνικό ξέσπασμα στη Θράκη εξελίχθηκε εκδήλωση  που έγινε σε πανεπιστήμιο της Τουρκίας με τίτλο: «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και Τουρκική Εξωτερική Πολιτική», λίγες μέρες μάλιστα πριν την άφιξη του Τσίπρα στην Τουρκία για την σύσφιξη των σχέσεων φιλίας με τους «γείτονες». Από τον τίτλο και μόνο του συνεδρίου μπορεί κανείς να καταλάβει τι ειπώθηκε…
Στην εκδήλωση, ομιλητής ήταν ο γνωστός τουρκόφρονας καθηγητής και βοηθός κοσμήτορα από το Βαλκανικό Ινστιτούτο Ερευνών του πανεπιστημίου Θράκης Αλή Χουσείνογλου, γνωστός για το μίσος που τρέφει εναντίον της Ελλάδας. Ο Χουσείνογλου ανέφερε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης έχουν σημαντικό μέρος στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας και περιέγραψε τα στάδια που πέρασαν οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης από το παρελθόν μέχρι σήμερα.
Η ενέργεια να ομιλεί για Τούρκους της Δυτικής Θράκης αποτελεί κατάφορη παραβίαση της νομοθεσίας, αφού η συνθήκη της Λοζάνης δεν αναγνωρίζει καμία «τουρκική» μειονότητα την οποία εντελώς πρακτορίστικα εμφανίζεται να προωθεί ένας άνθρωπος που πληρώνεται από το Ελληνικό δημόσιο ως υπάλληλος του Πανεπιστημίου Θράκης.
Ο Αλή Χουσείνογλου προχώρησε ακόμα παραπέρα το προκλητικό και ανθελληνικό του μένος, τονίζοντας  πως η πρώτη τουρκική Δημοκρατία ήταν η "Τουρκική Δημοκρατία Δυτικής Θράκης" που ιδρύθηκε το 1913, η οποία μετά από διεθνείς πιέσεις αφέθηκε να διαλυθεί. Ο Χουσείνογλου ανέφερε πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης το 1923 απέκτησαν νόμιμα το στάτους της μειονότητας και ότι «Στις περιόδους που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ήταν καλές οι πιέσεις στην νόμιμη μειονότητα μειώνονταν, ενώ στις περιόδους που οι σχέσεις χειροτέρευαν, η βία των πιέσεων αυτών αυξάνονταν».
Ο Χουσείνογλου είπε πως «Οι πιέσεις της Ελλάδας αυξήθηκαν ιδιαίτερα κατά την δεκαετία του 1980 και έφτασαν μέχρι του να παραβιάζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα». Έτσι το 1988 με δικαστική απόφαση καταργήθηκαν ιδρυθέντες από Τούρκους σύλλογοι και φορείς που έφεραν την ονομασία «τουρκικός». Ο Αλή Χουσείνογλου έριξε ευθείες βολές κατά της  χώρας του, αμφισβητώντας την Συνθήκη της Λοζάνης, ονοματίζοντας την θρησκευτική πολυεθνική μουσουλμανική μειονότητα, ως «τουρκική».
Η αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει αν το κράτος μας ήταν σοβαρό αλλά και το υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να τον καλέσει σε απολογία για τα όσα εξτρεμιστικά ανέφερε αυτός ο παρανοϊκός  αλλά τα αντανακλαστικά του κράτους λειτουργούν μόνο για... δηλώσεις σε μέσα κοινωνική δικτύωσης για τους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής.
Αυτά τα τραγικά και άκρως προκλητικά περιστατικά θα συμβαίνουν στην Θράκη μας από τους εγκάθετους της Άγκυρας και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα συνεχίσουν να συμβαίνουν όσο μας κυβερνούν ανθέλληνες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…