Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρέμβαση των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γ. Επιτήδειου και Λ.Φουντούλη για την προστασία του ελληνικού ελαιολάδου
Παρέμβαση των ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γ. Επιτήδειου και Λ.Φουντούλη για την προστασία του ελληνικού ελαιολάδου
Παρέμβαση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, κατά την διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων με τον Yassine Brahim, υπουργό Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Τυνησίας.
Ο Στρατηγός τόνισε το γεγονός ότι η προγραμματιζόμενη κατάργηση των δασμών στο εισαγόμενο από την Τυνησία ελαιόλαδο θα πλήξει γύρω στις 700,000 ελληνικές οικογένειες που απασχολούνται με την παραγωγή του και επίσης υπογράμμισε ότι μόνο η ανακοίνωση του συγκεκριμένου μέτρου έριξε τις τιμές του ελαιόλαδου.
Ακολουθεί η ομιλία:
Στο ίδιο μήκος κύματος ερώτηση προς την Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Λάμπρος Φουντούλης, σχετικά με την σχεδιαζόμενη αύξηση των ποσοστώσεων στις εισαγωγές ελαιολάδου από την Τυνησία.
Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα στους Έλληνες αγρότες, καθώς και στην, ήδη σκληρά δοκιμαζόμενη, ελληνική οικονομία. Ζήτησε από την Επιτροπή να αποσύρει ένα τέτοιο μέτρο, που μόνο προς των συμφέρον των Ελλήνων δεν είναι.
Αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:
"Σύμφωνα με δημοσιεύματα, καθώς και ανακοινώσεις των Επιμελητηρίων, μεγάλος είναι ο κίνδυνος για τους Έλληνες παραγωγούς ελαιολάδου από την σχεδιαζόμενη αύξηση των αδασμολόγητων ποσοστώσεων στις εισαγωγές ελαιολάδου από την Τυνησία. Πράγματι, μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για τις περίπου 700.000 οικογένειες στην Ελλάδα που έχουν σχέσεις εισοδήματος με το ελαιόλαδο. Επιπλέον, ο αντίκτυπος που θα είχε η αναμενόμενη πτώση στην τιμή του προϊόντος αυτού δεν θα επηρέαζε μόνο τους παραγωγούς του, αλλά και ολόκληρη την -ήδη δοκιμαζόμενη σκληρά μετά από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης και ύφεσης- ελληνική οικονομία. Με δεδομένο λοιπόν πως έχουμε υποχρέωση, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, απέναντι στους Έλληνες πολίτες να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη.
Ερωτάται η Επιτροπή:
1) Αληθεύει πως σχεδιάζεται πράγματι η αύξηση των αδασμολόγητων ποσοστώσεων στις εισαγωγές ελαιολάδου από την Τυνησία;
2) Έχει υπολογίσει τις ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις που θα είχε μια τέτοια κίνηση στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας;
3) Προτίθεται να επανεξετάσει και να απορρίψει την εφαρμογή αυτού του μέτρου, μην επιτρέποντας ακόμα ένα πλήγμα στους Έλληνες πολίτες;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…