Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Ρατσιστική» δήλωση του βασιλιά των Ζουλού: «Οι μαύροι κατέστρεψαν ό,τι τους κληροδότησαν οι λευκοί»!


«Ρατσιστική» δήλωση του βασιλιά των Ζουλού: «Οι μαύροι κατέστρεψαν ό,τι τους κληροδότησαν οι λευκοί»!
Σε ποιον ανήκουν, άραγε, οι παρακάτω δηλώσεις; «Η Ιστορία θα αποφανθεί στο τέλος ότι οι μαύροι το μόνο που έκαναν ήταν να καταστρέψουν ό,τι τους κληροδότησαν οι λευκοί…».
Το ίδιο άτομο, αναφερόμενο στους πρώην κυβερνήτες της Νότιας Αφρικής επί «απαρτχάιντ», δήλωσε στην συνέχεια ότι «είχαν δημιουργήσει μια πανίσχυρη κυβέρνηση, μαζί με την ισχυρότερη οικονομία και στρατό σε όλη την αφρικανική Ήπειρο. Είχαν πραγματικά ένα πανίσχυρο στρατό και το νόμισμα και η οικονομία είχαν εκτοξευθεί. Αλλά μετά, ήρθε αυτό που αποκαλούμε δημοκρατία, κατά την διάρκεια του οποίου οι μαύροι κατέστρεψαν τα κέρδη του παρελθόντος. Τώρα, όμως, η οικονομία καταρρέει. Δεν θέλετε να συνεχίσετε να κτίζετε αυτά που κληρονομήσατε. Θα βρείτε τους εαυτούς σας στην λάθος μεριά της Ιστορίας. Και η Ιστορία θα κρίνει στο τέλος τους μαύρους κατοίκους της Χώρας πολύ σκληρά, καθώς απέτυχαν να κτίσουν επάνω στις επιτυχίες των Αφρικάνερς».
Οι προηγηθείσες δηλώσεις είναι σίγουρο ότι θα θεωρηθούν από αρκετούς οπαδούς της «πολιτικής ορθότητας» και του «αντιρατσισμού» ως «κήρυγμα μισαλλοδοξίας», «ρατσιστικό παραλήρημα», «ξέσπασμα αμετανόητων απολογητών του ρατσιστικού καθεστώτος της Νοτίου Αφρικής» κ.τ.λ.
Το… πρόβλημα, όμως, έγκειται στο ότι η ταυτότητα του ατόμου που έκανε τις παραπάνω δηλώσεις δεν ανήκει σε κάποιον εκπρόσωπο της Λευκής μειοψηφίας της Νοτίου Αφρικής ή σε κάποιον αμετανόητο σκληροπυρηνικό Αφρικάνερ, αλλά στον βασιλιά της φυλής των Ζουλού Goodwill Zwelithini, ο οποίος μιλώντας σε καθιερωμένη τελετή για να τιμηθεί η 44η επέτειος από την εγκατάσταση στον θρόνο, είπε (ευρισκόμενος στη Nongoma της επαρχίας KwaZulu - Napal) ότι η Νότιος Αφρική οικονομικά, στρατιωτικά και κοινωνικά ήταν καλύτερη κάτω από την ηγεσία των Λευκών Αφρικάνερς.
Ανεξαρτήτως, λοιπόν, της γνώμης που έχει ο οποιοσδήποτε για τα έργα και τις ημέρες της Νοτίου Αφρικής, όταν οι Λευκοί είχαν τον έλεγχο της Χώρας, η φυλετική ταυτότητα αυτού που προέβη στις δηλώσεις που παραθέσαμε είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει σε αμηχανία και εκνευρισμό τους ευέξαπτους «αντιρατσιστές».Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν και ως «ρατσιστή» τον ηγέτη των Ζουλού
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…