Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανταποκριτής BBC: Νεοδημοκράτες μέχρι αναρχικοί ενωθείτε, για να αντιμετωπίσετε την Χρυσή Αυγή που ανεβαίνει!

Ανταποκριτής BBC: Νεοδημοκράτες μέχρι αναρχικοί ενωθείτε, για να αντιμετωπίσετε την Χρυσή Αυγή που ανεβαίνει!
Τον Paul Mason τον γνωρίσαμε ως ανταποκριτή του BBC στην Ελλάδα την εποχή της «σκληρής διαπραγμάτευσης» - Μέρος Α’ του Τσίπρα, που κατέληξε στο δημοψήφισμα και την προδοσία της ετυμηγορίας του Ελληνικού Λαού με την μετατροπή του «ΟΧΙ» σε ένα επαίσχυντο «ΝΑΙ» και στην υπογραφή του τρίτου αριστερού μνημονίου. Ήταν ο πρώην τροτσκιστής και αναρχικός που πλέον ασκούσε το επικοινωνιακό παιχνίδια για τους διεθνείς τοκογλύφους στην Αθήνα, στάση συνεπής με τα «πιστεύω» του, όπως ο Μάρξ κάποτε ήταν ανταποκριτής καπιταλιστικών φυλλάδων και εκπροσωπούσε τα συμφέροντά τους.
Αυτός ο άνθρωπος των τοκογλύφων, λοιπόν, έδωσε συνέντευξη στην Real News του πρώην σκληρού νεοδημοκράτη και νυν συριζαίου, Νίκου Χατζηνικολάου, περί των πολιτικών πραγμάτων της χώρας.
Απαραίτητη παρένθεση: Μεγάλη η στεναχώρια του Χατζηνικολάου για την άνοδο της Χρυσής Αυγής σε ολόκληρη την επικράτεια. Μέχρι και τον Καρατζαφέρη αντιμνημονιακό παρουσίασε, μπας και κόψει κανά ψηφαλάκι από την Χρυσή Αυγή. Μάταιες οι ελπίδες, Νίκο, αφού οι φίλοι της Χρυσής Αυγής δεν τρώνε... σανό.
Μεταξύ άλλων που είπε ο Paul Mason υπήρξε και αναφορά στην Χρυσή Αυγή, την οποία και σας παραθέτουμε: «Ήμουν στο Άμστερνταμ και το Βερολίνο αυτή την εβδομάδα. Η Αριστερά με την ευρεία έννοια, η φιλελεύθερη και οικολογικά συνειδητοποιημένη μεσαία τάξη, έχει τρομοκρατηθεί επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπίσε την αναγεννημένη Δεξιά. Ανησυχεί ότι η Ευρώπη θα διαλυθεί επειδή οι δεξιές και εθνικιστικές απαντήσεις δείχνουν πιο πειστικές. Σωστά ανησυχεί. Το μάθημα ωστόσο από την δεκαετία του 30’ είναι, πρώτον, ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να προστατέψουν τους πολίτες τους και, δεύτερον, οι φιλελεύθεροι, οι σοσιαλδημοκράτες, οι αναρχικοί και η Αριστερά πρέπει να ενωθούν σε προσωρινές συμμαχίες για να νικήσουν τον φασισμό. Το πιο απογοητευτικό πράγμα στο ελληνικό φιλελεύθερο Κέντρο είναι η αποφασιστικότητα να υπερκεράσει τη ΝΔ σε τροϊκανισμό. Τους λέω, λοιπόν, ότι οι σβάστικες που έχουν κρύψει στα σπίτια τους οι χρυσαυγίτες δεν είναι εκεί για αστείο. Το φιλελεύθερο Κέντρο πρέπει να ξυπνήσει και να αγωνιστεί για κοινωνική δικαιοσύνη.»
Δεν ξέρουμε αν ο Paul Mason μετέφερε εντολές ή αν έλεγε την προσωπική του άποψη περί των πολιτικών πραγμάτων της χώρας, αν και με όλη την συζήτηση για οικουμενική μάλλον έχουμε να κάνουμε με το πρώτο. Αντιλαμβανόμαστε, όμως, σε κάθε περίπτωση το άγχος των διεθνών πλουτοκρατών και επικυρίαρχων για την άνοδο της Χρυσής Αυγής.
Δεν θα ασχοληθούμε προφανώς με την παιδαριώδη χυδαιολογία του Mason για τις «σβάστικες στα σπίτια», όμως το σχόλιό του δείχνει την κατεύθυνση στην οποία κινούνται τα πράγματα στην Ελλάδα και αποδεικνύει ότι υπάρχουν μονάχα δύο κόμματα, η Χρυσή Αυγή και οι άλλοι. Οι άλλοι που δεν έχουν ουσιαστικές πολιτικές διαφορές και μπορούν να συνασπιστούν σε «προσωρινές συμμαχίες» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η Χρυσή Αυγή και να συνεχιστεί η καταστροφή του Ελληνισμού.
Ας μην ανησυχεί όμως ο Mason γιατί ήδη οι εντολές του εκτελούνται. Ας μην ξεχνάμε ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίχτηκε στην αντεθνική αριστερά, προκειμένου να στήσει την σκευωρία εναντίον της Χρυσής Αυγής. Επίσης έγινε χρήση ακόμα και τρομοκρατικών πυρήνων της αριστεράς από την «φιλελεύθερη παράταξη», προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο «φασισμός». Όμως η Χρυσή Αυγή στέκει αγέρωχη.
Υ.Γ. Τι περίεργη σύμπτωση που ο εισαγγελέας στην δίκη του Κολοκοτρώνη ονομαζόταν επίσης Mason... Τα περίεργα της ιστορίας. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…