Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απαξίωση και βεβήλωση του ιερού χώρου της Επιδαύρου: Τις χυδαίες γελοιότητες του Φαμπρ προωθούν Τσίπρας και Καμμένος

Απαξίωση και βεβήλωση του ιερού χώρου της Επιδαύρου: Τις χυδαίες γελοιότητες του Φαμπρ προωθούν Τσίπρας και Καμμένος
Σάλο προκάλεσαν οι ανακοινώσεις που έκανε ο Βέλγος Γιαν Φαμπρ στον καλλιτεχνικό χώρο από την απαξίωση των Ελλήνων καλλιτεχνών και την αντικατάσταση τους με Βέλγους καθιστώντας τους Έλληνες καταξιωμένους καλλιτέχνες που ήδη έχουν χτυπηθεί από τα απόνερα της κρίσης θεατές και μετατρέποντας το Ελληνικό φεστιβάλ ως βέλγικο.
Ο πλέον ακατάλληλος Φαμπρ κατά την δήλωση του «οι γνώσεις μου από τη σύγχρονη ελληνική καλλιτεχνική σκηνή είναι ανεπαρκείς» ανέλαβε την διοργάνωση όχι μίας αλλά 40 βέλγικων παραστάσεων επί Ελληνικού θεσμού απαξιώνοντας πλήρως την Ελληνική τέχνη και αποκλείοντας τους Έλληνες καλλιτέχνες μη γνωρίζοντας,(η σκόπιμα με τις ευχές του Τσίπρα;) ο αδαής πως η Ελληνική κουλτούρα και ιστορία γέννησε την τέχνη
Μεγαλύτερο σάλο, όμως, προκάλεσε η βεβήλωση της Επιδαύρου που σχεδιάζει ο βέλγος θολοκουλτουριάρης, συνοδοιπόρος των συριζαίων και των ψεκασμένων. Τι παραστάσεις θα ανεβάσει ο Φάμπρ; Μεταφέρουμε ένα σχετικό ρεπορτάζ: 
"Κάστινγκ για να παίξουν και Ελληνες ηθοποιοί αναλόγως... προσόντων - Βεβήλωση της ιερής Επιδαύρου από «Ευρω-πέους» καταγγέλλει ο καλλιτεχνικός κόσμος
Θύελλα αντιδράσεων ξεσηκώνει η αυθαίρετη απόφαση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών, του Βέλγου Γιάν Φαμπρ, να «διδάξει» στην Επίδαυρο τη δική του πειραματική και εξαιρετικά αμφιλεγόμενη -αν όχι βέβηλη- παράσταση Mount Olympus, γνωστή και σαν τα «Παλλόμενα Πέη». Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του Φεστιβάλ Αθηνών, το Mount Olympus είναι μέχρι στιγμής η μόνη επιβεβαιωμένη παράσταση για εφέτος και θα παρουσιαστεί στις 5-6 Αυγούστου και ξανά στις 12 και 13 του ίδιου μήνα.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της ελληνο-βελγικής σύμπραξης στην επιχειρούμενη εκ βάθρων ανανέωση του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Mount Olympus ο θίασος θα είναι μεικτός, με τη συμμετοχή Ευρωπαίων (κυρίως Βέλγων) αλλά και Ελλήνων ηθοποιών και χορευτών." 


Δεν είσαι ικανός εσύ και οι ινστρούχτορες που σε πρότειναν Φάμπρ να αφαιρείς κάθε τι Εθνικό από ένα φεστιβάλ που εδώ και εξήντα χρόνια έχει ταυτιστεί με τον ελληνικό πολιτισμό και τη σχέση του με την παγκόσμια τέχνη και να το μετονομάζεις ως διεθνές πόσο μάλλον να αφαιρείς την Ελληνική σημαία έξω από το Ηρώδειο και να υψώνεις την Βέλγικη.
Η κατρακύλα της Συγκυβέρνησης Aνέλ και Σύριζα ισοπεδώνει κάθε τι Εθνικό και προσπαθεί με πολλούς τρόπους να απαξιώσει την Ελληνική τέχνη.
Η Χρυσή Αυγή είναι δίπλα στον Ελληνικό θεσμό και συμπαραστέκεται στο πλευρό σκηνοθετών, ηθοποιών και τραγουδιστών και απαντά στον Φάμπρ: ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΕΙΔΙ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΒΕΛΙΕ...

Του "τέλους" δεν ήθελα να 'ναι "προσφώνηση", τούτο το κείμενο. Μας πώς να μπορέσεις να κρύψεις το νότισμα, που υγραίνει τα μάτια αθέλητα, όταν το ανερμήνευτο "είναι" της αληθινής έκφρασης "καπακιάζει" τα περιττά και τα ...έχοντα "στόχους", "σκοπούς" και "ωφέλη", ...σκευάσματα λόγου ;  Κι' είναι αληθινή η προσμονή, όλα τούτα ν' ακυρωθούν απ' την εξέλιξη, κι' ας μοιάζει ο γράφων ηλίθιος, σαν κι' εκείνον που πρόκαμε να "προβλέψει", εκείνο που τελικά έμεινε έρμαιο, ως γεγονός κι' "αποτέλεσμα", κι' αποδείχτηκε "ψεύτης".  Το 'χω ξαναγραμμένο σε τούτο το "βήμα", πως είναι ο θάνατος που επικυρώνει τη μεγαλοσύνη του βίου ή ακυρώνει ό,τι πρωτύτερα φάνταζε μεγαλειώδες, στομφώδες κι' εν τέλει δεν ήταν παρά λόγου ανάξιο και "μικρό".  Μα ο συνειδητός δρόμος για τον βέβαιο θάνατο, ο δρόμος που εξαγνίζει, είναι ό,τι ξεμακραίνει τον άνθρωπο από…

Η Χρυσή Αυγή στο Μνημόσυνο της Α’ Μοίρας Καταδρομών στο Μάλεμε Χανίων - Φωτορεπορτάζ

Κυριακή 31 Ιουλίου, Στρατόπεδο 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών, Μάλεμε Χανίων.Ο Ελληνισμός τιμά τους Ήρωες της Α’ΜΚ που συνέτριψαν τον Αττίλα στην Κύπρο το 1974. Από αυτό το τιμημένο Στρατόπεδο ξεκίνησαν οι 300 ηρωικοί Καταδρομείς, που με Διοικητή τον Γεώργιο Παπαμελετίου έγραψαν νέες σελίδες δόξας και πολεμικών κατορθωμάτων στην Ελληνική Ιστορία. Κλιμάκιο της Τ.Ο. Χανίων της Χρυσής Αυγής έδωσε το παρόν στην εκδήλωση. Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής με τον Διοικητή της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών: Η Πολεμική Σημαία της Α’ Μοίρας Καταδρομών: Οι Αλεξιπτωτιστές του Αγήματος Απόδοσης Τιμών: Έφεδροι Καταδρομείς τραγουδούν το ριζίτικο: Ριπές στον αέρα συνοδεύουν το προσκλητήριο νεκρών:

ΑΚΟΥ ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΕ ΛΩΛΗ...

Ώστε, είναι "οι άλλοι" που γύρω σου έστησαν τείχη, "συνάδελφε" υπαστυνόμε , που ευκαιρία βρήκες, απ' τον Καβάφη ν' απαγγείλεις, ό,τι σε ...βόλεψε. "Οι άλλοι", λοιπόν. Αυτός ο "βραχνάς", που, ενίοτε,  λειτουργεί σαν άλλοθι, για όσα οι ίδιοι εκλαμβάνουμε σα στάση ανερμήνευτη των υπολοίπων που ζούμε ανάμεσά τους. Μόνο που αυτοί "οι άλλοι", στη δική σου ...περίπτωση, γεννήθηκαν από την ίδια φυσική διεργασία που κι' ο ίδιος γεννήθηκες : είναι όταν το σπερματοζωάριο συναντά το ωάριο και γεννά τη ζωή. Το ..."πίσω σύντροφοι, πέσαμε σε σκατά", που εν εκ των σπερματοζωαρίων ανακράζει ενίοτε, δεν έχει να κάμει με κείνη τη λειτουργία της φύσης, "συνάδελφε" υπαστυνόμε, που ανασύρει εκ του "μη όντος" το "ον". Πώς να το κάμωμε ; Πολλοί θα θέλανε να ...χτυπούνε τα δάχτυλα και να ...φυτρώνει ψωμί, αλλά μέχρι να "βγει" το ψωμί, χρειάζεται σπορά και θέρισμα κι' άλεσμα και ζύμωμα και ψήσιμο…