Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Ντάισελμπλουμ προς Έλληνες πολίτες: Θα πληρώσετε πολύ περισσότερα, γιατί τα λαμόγια έχουν τις καταθέσεις τους στο... Σίτυ του Λονδίνου!

Ντάισελμπλουμ προς Έλληνες πολίτες: Θα πληρώσετε πολύ περισσότερα, γιατί τα λαμόγια έχουν τις καταθέσεις τους στο... Σίτυ του Λονδίνου!
Είναι μερικές, σπάνιες, φορές που από τα χείλη πολιτικών βγαίνουν μεγάλες αλήθειες, προφανώς άθελά τους. Μία από αυτές, που πρέπει να γίνει αντιληπτή από όλους τους Έλληνες πολίτες, εκστομήθηκε από τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, και σας την παραθέτουμε ευθύς αμέσως:
Είπε, λοιπόν, ο Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: «Οι πολίτες θα χρειαστεί να πληρώσουν φόρους - δεν θα είναι δημοφιλές, ιδιαίτερα σε κρίση, αλλά χρειάζεται να γίνει, για να οικοδομηθεί μια χώρα.
Το πιο λυπηρό πράγμα σχετικά με την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο»
Τι μας λέει ουσιαστικά ο Ντάισελμπλουμ; Όχι, δεν αναφέρεται σε κάποια θεωρία συνωμοσίας για τον κλεμμένο χρυσό της χώρας ή κάτι παρεμφερές. Αναφέρεται στις καταθέσεις και τις off shore που έχουν διάφοροι πολιτικάντηδες και λοιπά λαμόγια στους φορολογικούς παραδείσους.
Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που οι Έλληνες καλούνται να πληρώνουν το ένα μνημόνιο μετά το άλλο. Επειδή τόσες δεκαετίες έχει φορτωθεί λαμόγια στις πλάτες του, που του πίνουν το αίμα.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι συριζαίοι παρά τις εξαγγελίες για "διώξεις" εν τέλει καταψηφίζουν την άρση ασυλίας ατόμων σαν τον Σταθάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.